“OKUMAK HAYATA BAKIŞINIZI KOLAŞLAŞTIRIR”

EĞİTİM 27.03.2018 - 13:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2370+ kez okundu.
 

“OKUMAK HAYATA BAKIŞINIZI KOLAŞLAŞTIRIR”

54’ncü Kütüphane Haftası kutlamaları sürüyor.
  ADANA / Eğitimci, Edebiyatçı, Çevirmen Durmuş Ali Özkale, okumanın bilgiyi artırmanın yanında anlama yeteneğini geliştirerek hayata bakış açısını kolaylaştırdığını söyledi.  Özkale, Şair-Yazar Mansur Ekmekçi ile birlikte Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’ndeki Adana İl Halk Kütüphanesi’nde "Kitap Okumanın Önemi Kütüphaneler ve Yeni Nesil Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma" konulu söyleşiye katıldı. Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, söyleşi öncesi Özkale ile Ekmekçi’nin biyografilerini okudu.  Özkale, burada yaptığı konuşmada, bilgiye ulaşma ve sahip olmanın birçok yolu olduğunu bildirdi. Gezmek, görmenin yanında sormak, sorgulamak, düşünmek, konuşmak, dinlemek, gözlem yapmak, araştırmak, internete başvurmak, tartışmak ve münazara yapmanın bu yollardan olduğunu anlattı. Bilgili insanın kendine güvenin artacağını kişiler ve olaylar karşısında ne yapacağına kolayca karar verebileceğini dile getiren Özkale, okumanın gençlere sözcük hanelerini geliştirme, sınavlarda soruları ve paragrafları iyi anlama ve çözme yeteneği kazandıracağını vurguladı.  Özkale, gazete ve internette okudukları hariç günde 50 sayfa kitap okumadan günü tamamlamadığını ifade ederek ilk kitabını 1994 yılında, 50 yaşında Sevgi Çiçekleri adıyla kitaplaştırdığını bugüne kadar 30 kitaba imza attığını anlattı.  Şair-Yazar Mansur Ekmekçi ise 1979’da şiire başladığını hatırlatarak bugüne kadar 100’ün üzerinde kitap hazırladığını bildirdi. Ekmekçi, “Okumak hayattır, okumak her zaman insanı geliştirir. Cahiller değil okuyanlar topluma bir şeyler verebilir” dedi. (EGEMEN)
54’ncü Kütüphane Haftası kutlamaları sürüyor.
 
ADANA / Eğitimci, Edebiyatçı, Çevirmen Durmuş Ali Özkale, okumanın bilgiyi artırmanın yanında anlama yeteneğini geliştirerek hayata bakış açısını kolaylaştırdığını söyledi. 
Özkale, Şair-Yazar Mansur Ekmekçi ile birlikte Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’ndeki Adana İl Halk Kütüphanesi’nde "Kitap Okumanın Önemi Kütüphaneler ve Yeni Nesil Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma" konulu söyleşiye katıldı. Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, söyleşi öncesi Özkale ile Ekmekçi’nin biyografilerini okudu. 
Özkale, burada yaptığı konuşmada, bilgiye ulaşma ve sahip olmanın birçok yolu olduğunu bildirdi. Gezmek, görmenin yanında sormak, sorgulamak, düşünmek, konuşmak, dinlemek, gözlem yapmak, araştırmak, internete başvurmak, tartışmak ve münazara yapmanın bu yollardan olduğunu anlattı. Bilgili insanın kendine güvenin artacağını kişiler ve olaylar karşısında ne yapacağına kolayca karar verebileceğini dile getiren Özkale, okumanın gençlere sözcük hanelerini geliştirme, sınavlarda soruları ve paragrafları iyi anlama ve çözme yeteneği kazandıracağını vurguladı. 
Özkale, gazete ve internette okudukları hariç günde 50 sayfa kitap okumadan günü tamamlamadığını ifade ederek ilk kitabını 1994 yılında, 50 yaşında Sevgi Çiçekleri adıyla kitaplaştırdığını bugüne kadar 30 kitaba imza attığını anlattı.  Şair-Yazar Mansur Ekmekçi ise 1979’da şiire başladığını hatırlatarak bugüne kadar 100’ün üzerinde kitap hazırladığını bildirdi. Ekmekçi, “Okumak hayattır, okumak her zaman insanı geliştirir. Cahiller değil okuyanlar topluma bir şeyler verebilir” dedi. (EGEMEN)
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.