ÖNEMLİ İKİ UYARI

GÜNDEM 15.01.2019 - 19:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2000+ kez okundu.
 

ÖNEMLİ İKİ UYARI

  Adana’da Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ile Seyhan Ziraat Odası 2'nci Başkanı Yaşar Özkan’dan hayvancılıkla çiftçileri ilgilendiren önemli iki açıklama geldi.    YEREL MANDIRALAR TEŞVİK EDİLMELİ  Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, hayvancılığın Türkiye için öneminin tartışılmaz olduğunu belirterek, bu sektörün girdi maliyetlerinden dolayı istenilen düzeye gelemediğini söyledi. Doğru, büyükbaş hayvancılığın öncelikle süt için desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, Kalkınma Ajansları ve Kırsal Kalkınma fonundan yerel mandıraların kurulması ve yerel markaların oluşması için yatırım teşvikleri verilmesi gerektiğini kaydetti.  ÜRETİCİ ZOR DURUMDA  Seyhan Ziraat Odası 2'nci Başkanı Yaşar Özkan ise tarım kredi kooperatiflerine çiftçi ve üreticilerin son dönemde borçlarını ödeyemez hale geldiğini söyledi. Özkan, borçların yeniden yapılandırılmasına dair iki yıl önce çıkarıldığını hatırlatarak, “Yasa kapsamında borçlarını yapılandırarak ödemeye çalışan üreticilere ek bir hak tanınmalı. Yasanın güncellenmesini talep ediyoruz” dedi.

 

Adana’da Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ile Seyhan Ziraat Odası 2'nci Başkanı Yaşar Özkan’dan hayvancılıkla çiftçileri ilgilendiren önemli iki açıklama geldi.   
YEREL MANDIRALAR TEŞVİK EDİLMELİ 
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, hayvancılığın Türkiye için öneminin tartışılmaz olduğunu belirterek, bu sektörün girdi maliyetlerinden dolayı istenilen düzeye gelemediğini söyledi. Doğru, büyükbaş hayvancılığın öncelikle süt için desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, Kalkınma Ajansları ve Kırsal Kalkınma fonundan yerel mandıraların kurulması ve yerel markaların oluşması için yatırım teşvikleri verilmesi gerektiğini kaydetti. 
ÜRETİCİ ZOR DURUMDA 
Seyhan Ziraat Odası 2'nci Başkanı Yaşar Özkan ise tarım kredi kooperatiflerine çiftçi ve üreticilerin son dönemde borçlarını ödeyemez hale geldiğini söyledi. Özkan, borçların yeniden yapılandırılmasına dair iki yıl önce çıkarıldığını hatırlatarak, “Yasa kapsamında borçlarını yapılandırarak ödemeye çalışan üreticilere ek bir hak tanınmalı. Yasanın güncellenmesini talep ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.