Orman köylüsü, dertleriyle baş başa!

GÜNDEM 13.04.2018 - 13:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1489+ kez okundu.
 

Orman köylüsü, dertleriyle baş başa!

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Pozantı, Feke, Aladağ ve Saimbeyli ilçesindeki orman köylülerinin sorunlarını meclise taşıdı
  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın Pozantı, Feke, Aladağ ve Saimbeyli ilçesindeki orman köylülerinin ve Adanalı çiftçilerin meclisteki sesi oldu. Mecliste gündem dışı söz alan ve çiftçinin kapalı sulama sistemine geçmesi için hükümete duyarlılık çağrısı yapan Tümer, Adana’daki akarsuların ve barajların özelleştirilme girişimlerine de karşı çıktı. ORMAN KÖYLÜSÜNE DESTEK YOK! Adana’nın Pozantı, Feke, Aladağ, Saimbeyli gibi ilçelerindeki orman köylerinde yaşayan vatandaşların ulaşım, sağlık ve güvenlik sorununun yanı sıra temiz içme suyu, elektrik ve iletişim problemi yaşadığını vurgulayan Tümer, “Anayasanın 169 ve 170. Maddelerine göre ormanların korunması ve geliştirilmesi ile orman köylüsünün korunması ve kalkındırılmasının desteklenmesi için gerekli tedbirlerin devlet tarafından alınacağı belirtilmektedir. Ancak milli gelirden en az payı alan, içme suyunu kendisi bulan, bozulan yolunu kendi onarmak zorunda kalan orman köylülerimizin ilçe ve il merkezleriyle olan iletişim sorunu dahi çözülememektedir. Köylüler aynı zamanda yoğun emek ve ucuz işgücü ile karşı karşıyadır. Orman kesim fiyatları da köylünün emeğini karşılamaktan çok uzaktır” dedi. SULAR ÖZELLEŞTİRİLMESİN, KAPALI SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLSİN Öte yandan Adana’daki Seyhan, Çatalan, Ceyhan ve Aslantaş barajlarının işletimlerinin özel şirkete devredilme girişiminin bölge halkı ve çiftçisi adına büyük sorun oluşturacağını dile getiren Tümer, Adana il, ilçe ve mahallelerde suyun verimli, doğru ve dengeli kullanılabilmesi adına ise bir an önce kapalı sulama sistemine geçilmesi gerektiğini kaydetti. BAKAN EROĞLU: HASRETLE BEKLİYORUM Hükümet adına Tümer’in konuşmasının sadece kapalı sulama bölümüne yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gerekli çalışmaları yaptıklarını, çiftçilerle elbirliği yaparak kapalı sulama sistemine geçileceğini söyledi. Eroğlu, “Yani bu, hakikaten benim de hasretle beklediğim bir husustu, inşallah bunu gerçekleştireceğiz” dedi.
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Pozantı, Feke, Aladağ ve Saimbeyli ilçesindeki orman köylülerinin sorunlarını meclise taşıdı

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın Pozantı, Feke, Aladağ ve Saimbeyli ilçesindeki orman köylülerinin ve Adanalı çiftçilerin meclisteki sesi oldu. Mecliste gündem dışı söz alan ve çiftçinin kapalı sulama sistemine geçmesi için hükümete duyarlılık çağrısı yapan Tümer, Adana’daki akarsuların ve barajların özelleştirilme girişimlerine de karşı çıktı.
ORMAN KÖYLÜSÜNE DESTEK YOK!
Adana’nın Pozantı, Feke, Aladağ, Saimbeyli gibi ilçelerindeki orman köylerinde yaşayan vatandaşların ulaşım, sağlık ve güvenlik sorununun yanı sıra temiz içme suyu, elektrik ve iletişim problemi yaşadığını vurgulayan Tümer, “Anayasanın 169 ve 170. Maddelerine göre ormanların korunması ve geliştirilmesi ile orman köylüsünün korunması ve kalkındırılmasının desteklenmesi için gerekli tedbirlerin devlet tarafından alınacağı belirtilmektedir. Ancak milli gelirden en az payı alan, içme suyunu kendisi bulan, bozulan yolunu kendi onarmak zorunda kalan orman köylülerimizin ilçe ve il merkezleriyle olan iletişim sorunu dahi çözülememektedir. Köylüler aynı zamanda yoğun emek ve ucuz işgücü ile karşı karşıyadır. Orman kesim fiyatları da köylünün emeğini karşılamaktan çok uzaktır” dedi.
SULAR ÖZELLEŞTİRİLMESİN, KAPALI SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLSİN
Öte yandan Adana’daki Seyhan, Çatalan, Ceyhan ve Aslantaş barajlarının işletimlerinin özel şirkete devredilme girişiminin bölge halkı ve çiftçisi adına büyük sorun oluşturacağını dile getiren Tümer, Adana il, ilçe ve mahallelerde suyun verimli, doğru ve dengeli kullanılabilmesi adına ise bir an önce kapalı sulama sistemine geçilmesi gerektiğini kaydetti.
BAKAN EROĞLU: HASRETLE BEKLİYORUM
Hükümet adına Tümer’in konuşmasının sadece kapalı sulama bölümüne yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gerekli çalışmaları yaptıklarını, çiftçilerle elbirliği yaparak kapalı sulama sistemine geçileceğini söyledi. Eroğlu, “Yani bu, hakikaten benim de hasretle beklediğim bir husustu, inşallah bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.