Ortadoğu ve Afrika Pazarı için Adana’dan ‘ATAK’

EKONOMİ 07.08.2017 - 14:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2202+ kez okundu.
 

Ortadoğu ve Afrika Pazarı için Adana’dan ‘ATAK’

  Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK), Çukurova markalarını Ortadoğu ve Afrika pazarında etkinleştirecek organizasyona hazırlanıyor. ATAK Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, “Adana’yı Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri’nde tercih edilen kent yapmak için çaba gösteriyoruz” dedi. Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) Yönetim Kurulu ve Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, kenti ihracatla büyütmeye kararlı olduklarını söyledi. Ortadoğu ve Afrika pazarındaki Adana ağırlığını artırmak için şirketlere Beyrut’ta ikili görüşme imkanı sunulacağını belirten Menevşe, “Şu an ihracatının yarısını zor beğenen Avrupa Ülkelerine gerçekleştiren Adana, Ortadoğu ve Afrika’nın ithalatta aranan şehri olacak. Arkadaşlarımız Beyrut’ta ilgili kuruluşlarla görüşmelerini tamamladı. Eylül ayı sonundaki organizasyonumuzla bu pazara ilgi duyan şirketlerimiz Beyrut’ta ürünlerini tanıtıp, ikili iş görüşmeleri yapacak” dedi.   Lübnan Hazır ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel de ‘Beyrut Turizm ve Ticaret Köprüsü’ projesi kapsamında gerçekleştirilecek organizasyona Lübnan tarafının hazır olduğunu söyledi. Bu çerçevede Türkiye Büyükelçiliği,  Beyrut Ticaret Sanayi ve Tarım Odası, Trablus Ticaret Sanayi ve Tarım Odası, Lübnan Uluslararası Ticaret Odası ve ilgili turizm acentelerinin yöneticileriyle görüşmelerin tamamlandığını belirten Günsel, “Organizasyonumuzla iş insanları ikili görüşmeler yapacak. Güçlü ve çok farklı sektörlerden oluşan ekonomimizin bu pazarda çok başarılı olacağına eminiz. Beyrut’ta gerçekleştirilecek tanıtım ve ikili görüşme etkinliğine şirketlerimizin ilgi göstermesini bekliyoruz” dedi.   Her Şeye İhtiyaçları Var Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden de Beyrut ve Trablus’ta gerçekleştirdikleri ön görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Görüştükleri iş dünyası temsilcilerinin üç önemli konuya dikkat çektiklerini belirten Özden, “Birincisi her şeye ihtiyaçları var. Sektör ayrımı yapmadan bu pazarda olabiliriz. İkincisi, Türkiye’den kendilerine en yakın sanayi kentinin Adana olduğunu biliyorlar. Üçüncüsü ‘Lübnan Diasporası’nı etkin çalıştırarak sadece Lübnan için değil, dünyanın her yerine ticaret yapmak için işbirliği istiyorlar. Bölgemiz işletmeleri bu fırsatları biraz ilgi ile kazanca çevirebilir” dedi.   Fuarı Birlikte Açtılar ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel, Refleks Gazetesi yöneticileri Esra Özden ve Mehmet Uluğtürkan, Lübnan’da Çukurova Bölgesi ürünlerini tanıtacak organizasyonun altyapı hazırlıklarını yaptı. Türkiye Büyükelçisi Çağatay Erciyes ziyareti ile başlayan görüşmeler kapsamında Trablus Ticaret Sanayi ve Tarım Odası Başkanı Toufik Dabboussi, ‘Beyrut Girişimciler Fuarı’nın açılışını Adana’dan gelen heyetle birlikte yaptı. Heyet daha sonra Beyrut Ticaret Sanayi ve Tarım Odası yöneticileri ve Lübnan Uluslararası Ticaret Odası Başkanı Wajih Bizri ile görüştü.

 

Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK), Çukurova markalarını Ortadoğu ve Afrika pazarında etkinleştirecek organizasyona hazırlanıyor. ATAK Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, “Adana’yı Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri’nde tercih edilen kent yapmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) Yönetim Kurulu ve Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, kenti ihracatla büyütmeye kararlı olduklarını söyledi. Ortadoğu ve Afrika pazarındaki Adana ağırlığını artırmak için şirketlere Beyrut’ta ikili görüşme imkanı sunulacağını belirten Menevşe, “Şu an ihracatının yarısını zor beğenen Avrupa Ülkelerine gerçekleştiren Adana, Ortadoğu ve Afrika’nın ithalatta aranan şehri olacak. Arkadaşlarımız Beyrut’ta ilgili kuruluşlarla görüşmelerini tamamladı. Eylül ayı sonundaki organizasyonumuzla bu pazara ilgi duyan şirketlerimiz Beyrut’ta ürünlerini tanıtıp, ikili iş görüşmeleri yapacak” dedi.

 

Lübnan Hazır

ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel de ‘Beyrut Turizm ve Ticaret Köprüsü’ projesi kapsamında gerçekleştirilecek organizasyona Lübnan tarafının hazır olduğunu söyledi. Bu çerçevede Türkiye Büyükelçiliği,  Beyrut Ticaret Sanayi ve Tarım Odası, Trablus Ticaret Sanayi ve Tarım Odası, Lübnan Uluslararası Ticaret Odası ve ilgili turizm acentelerinin yöneticileriyle görüşmelerin tamamlandığını belirten Günsel, “Organizasyonumuzla iş insanları ikili görüşmeler yapacak. Güçlü ve çok farklı sektörlerden oluşan ekonomimizin bu pazarda çok başarılı olacağına eminiz. Beyrut’ta gerçekleştirilecek tanıtım ve ikili görüşme etkinliğine şirketlerimizin ilgi göstermesini bekliyoruz” dedi.

 

Her Şeye İhtiyaçları Var

Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden de Beyrut ve Trablus’ta gerçekleştirdikleri ön görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Görüştükleri iş dünyası temsilcilerinin üç önemli konuya dikkat çektiklerini belirten Özden, “Birincisi her şeye ihtiyaçları var. Sektör ayrımı yapmadan bu pazarda olabiliriz. İkincisi, Türkiye’den kendilerine en yakın sanayi kentinin Adana olduğunu biliyorlar. Üçüncüsü ‘Lübnan Diasporası’nı etkin çalıştırarak sadece Lübnan için değil, dünyanın her yerine ticaret yapmak için işbirliği istiyorlar. Bölgemiz işletmeleri bu fırsatları biraz ilgi ile kazanca çevirebilir” dedi.

 

Fuarı Birlikte Açtılar

ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel, Refleks Gazetesi yöneticileri Esra Özden ve Mehmet Uluğtürkan, Lübnan’da Çukurova Bölgesi ürünlerini tanıtacak organizasyonun altyapı hazırlıklarını yaptı. Türkiye Büyükelçisi Çağatay Erciyes ziyareti ile başlayan görüşmeler kapsamında Trablus Ticaret Sanayi ve Tarım Odası Başkanı Toufik Dabboussi, ‘Beyrut Girişimciler Fuarı’nın açılışını Adana’dan gelen heyetle birlikte yaptı. Heyet daha sonra Beyrut Ticaret Sanayi ve Tarım Odası yöneticileri ve Lübnan Uluslararası Ticaret Odası Başkanı Wajih Bizri ile görüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.