Ortaokul Öğrencilerine Mimarlık Mesleği Tanıtıldı

EKONOMİ 30.03.2018 - 11:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2761+ kez okundu.
 

Ortaokul Öğrencilerine Mimarlık Mesleği Tanıtıldı

    Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulu’nca organize edilen ‘Kariyer Günleri’nde mimarlık mesleği anlatıldı. Kariyer Günlerine konuşmacı olarak Mimarlar Odası Adana Şube Saymanı Mimar Sultan Önder ve eşi Yüksek Mimar Ufuk Önder katıldı.   POYRAZ, “ÖĞRENCİLERİMİZİN MOTİVASYONUNU ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ” Düzenledikleri ‘Kariyer Günleri’nde farklı meslek guruplarından işini iyi yapan meslek erbaplarını öğrencileriyle buluşturduklarını söyleyen Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulu Psikolojik Danışmanı Buket Poyraz, “Amacımız; öğrencilerimizin gelecekte seçecekleri mesleklerle alakalı bilgileri olsun istiyoruz. Bu anlamda farklı mesleh guruplarından işinin ehli kişileri öğrencilerimizle buluşturuyor, aydınlanmalarına ışık tutuyoruz. Bugün mimarlık mesleğini tanıtacağız. Bu tarz etkinlik öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmaktadır. Meslekler hakkında bilmedikleri birçok şeyin farkına varıyorlar. Konuklarımız Mimar Sultan ve Ufuk Önder çiftine katkıları için okulum ve öğretmen arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.   ÖNDER, “MİMARIN ÇALIŞMA ALANI ÇOK” Yaratıcı, estetik görüş sahibi, tasarım yeteneği ve sabrı olanlar mimar olabileceğini söyleyen Mimar Sultan Önder ve Yüksek Mimar Ufuk Önder, konuşmalarında nasıl mimar olunur? mimar kimdir? Ne iş yapar? gibi konulara açıklık getirdi. Mimarlığın hayal ettiğini kağıda aktarabilme sanatı olduğunu ifade ederek mesleki yaşamlarından kesitler sunan mimar Sultan ve Ufuk Önder, “Mimar yeniliklere ve eleştirilere açık olmalıdır. Mimar, inşaat mühendisi, elektirk, makina ve harita mühendisi ve çevre düzenlemesiyele uğraşan diğer uzmanlarla çalışan bir orkestra şehi gibi çalışır. Çalışma alanları çok fazladır. Mimar, kamu kurumlarında (devlet memuru), özel sektörde (şirketler, bankalar, yapı sektörü vb.), serbest mimarlık, akademisyenlik gibi birçok alanda çalışır. Mimarlar insanların barınma, dinlenme, çalışma, ibadet, eğitim, spor tesisi, eğlenme, AVM, hava limanı, oteller gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak üzere gerekli mekanları tasarlarlar.” Diyerek tarihe mal olmuş mimar ve eserlerinden görsel örnek verdiler. Bilgilendirmenin ardından mesleğe ilgi duyan öğrencilerin soruları yanıt buldu. Psikolojik Danışmanı Buket Poyraz, mimar Sultan ve Ufuk Önder’e teşekkür ederek çiçek verdi.

 

 

Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulu’nca organize edilen ‘Kariyer Günleri’nde mimarlık mesleği anlatıldı. Kariyer Günlerine konuşmacı olarak Mimarlar Odası Adana Şube Saymanı Mimar Sultan Önder ve eşi Yüksek Mimar Ufuk Önder katıldı.

 

POYRAZ, “ÖĞRENCİLERİMİZİN MOTİVASYONUNU ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Düzenledikleri ‘Kariyer Günleri’nde farklı meslek guruplarından işini iyi yapan meslek erbaplarını öğrencileriyle buluşturduklarını söyleyen Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulu Psikolojik Danışmanı Buket Poyraz, “Amacımız; öğrencilerimizin gelecekte seçecekleri mesleklerle alakalı bilgileri olsun istiyoruz. Bu anlamda farklı mesleh guruplarından işinin ehli kişileri öğrencilerimizle buluşturuyor, aydınlanmalarına ışık tutuyoruz. Bugün mimarlık mesleğini tanıtacağız. Bu tarz etkinlik öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmaktadır. Meslekler hakkında bilmedikleri birçok şeyin farkına varıyorlar. Konuklarımız Mimar Sultan ve Ufuk Önder çiftine katkıları için okulum ve öğretmen arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

ÖNDER, “MİMARIN ÇALIŞMA ALANI ÇOK”

Yaratıcı, estetik görüş sahibi, tasarım yeteneği ve sabrı olanlar mimar olabileceğini söyleyen Mimar Sultan Önder ve Yüksek Mimar Ufuk Önder, konuşmalarında nasıl mimar olunur? mimar kimdir? Ne iş yapar? gibi konulara açıklık getirdi.

Mimarlığın hayal ettiğini kağıda aktarabilme sanatı olduğunu ifade ederek mesleki yaşamlarından kesitler sunan mimar Sultan ve Ufuk Önder, “Mimar yeniliklere ve eleştirilere açık olmalıdır. Mimar, inşaat mühendisi, elektirk, makina ve harita mühendisi ve çevre düzenlemesiyele uğraşan diğer uzmanlarla çalışan bir orkestra şehi gibi çalışır. Çalışma alanları çok fazladır. Mimar, kamu kurumlarında (devlet memuru), özel sektörde (şirketler, bankalar, yapı sektörü vb.), serbest mimarlık, akademisyenlik gibi birçok alanda çalışır. Mimarlar insanların barınma, dinlenme, çalışma, ibadet, eğitim, spor tesisi, eğlenme, AVM, hava limanı, oteller gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak üzere gerekli mekanları tasarlarlar.” Diyerek tarihe mal olmuş mimar ve eserlerinden görsel örnek verdiler.

Bilgilendirmenin ardından mesleğe ilgi duyan öğrencilerin soruları yanıt buldu. Psikolojik Danışmanı Buket Poyraz, mimar Sultan ve Ufuk Önder’e teşekkür ederek çiçek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.