OSMANLI SARAY ESVAPLARI DEFİLESİ BÜYÜLEDİ

KÜLTÜR-SANAT 18.06.2017 - 14:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1727+ kez okundu.
 

OSMANLI SARAY ESVAPLARI DEFİLESİ BÜYÜLEDİ

  Yüreğir Belediyesi’nin Optimum AVM’de düzenlediği ‘Osmanlı Saray Esvapları’ defilesi büyüledi. Tarihte en uzun süre tahtta kalmış padişah ve en etkili sultanların kaftanlarının sergilendiği defile ilgi ile izlendi.   Yüreğir Belediyesi Kültürevileri’nde kursiyerler tarafından el emeği göz nuru üretilen eserler düzenlen defile ile görücüye çıktı. Tarihte en uzun süre tahtta kalmış padişah ve en etkili sultanların kaftanlarından oluşan 26 parça eser ‘Osmanlı Saray Esvapları’ defilesi ile Optimum’da bayram alışverişine gelen ziyaretçiler tarafından ilgi ile izlendi. Genç yeteneklerin taşıdığı kaftanları hayranlıkla izleyen vatandaşlar alkışları ile beğenilerini ifade ettiler.   BAŞKAN ÇELİKCAN: “GÜZEL BİR SÜRPRİZ OLDU” Sergilenen bütün ürünlerin el emeği göz nuru eserler olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Ecdadımızın zarafetini, inceliğini, şık giyimini yansıtan muhteşem eserler bunlar. Kültürevlerimizde üretilen 26 parça eserden oluşan defilemiz bayram alışverişine çıkmış vatandaşlarımıza yorgunluklarını unutturacak güzel bir sürpriz oldu. İlgi oldukça yoğundu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.   Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinin ilçenin bakış açısını değiştirdiğini belirten Başkan Çelikcan "Yüreğir kabuğunu kırdı. Yüreğir artık kültürle, sanatla anılıyor. Yüreğirli vatandaşlara fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini hep beraber görüyoruz. Kültüre, sanata, eğitime önem veren toplumlar gelişmiş toplumlardır.” şeklinde konuştu.   Osmanlı Saray Esvapları defilesini Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın eşi Mehtap Çelikcan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Yıldırım ve Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Evcimik de izledi.  

 

Yüreğir Belediyesi’nin Optimum AVM’de düzenlediği ‘Osmanlı Saray Esvapları’ defilesi büyüledi. Tarihte en uzun süre tahtta kalmış padişah ve en etkili sultanların kaftanlarının sergilendiği defile ilgi ile izlendi.

 

Yüreğir Belediyesi Kültürevileri’nde kursiyerler tarafından el emeği göz nuru üretilen eserler düzenlen defile ile görücüye çıktı. Tarihte en uzun süre tahtta kalmış padişah ve en etkili sultanların kaftanlarından oluşan 26 parça eser ‘Osmanlı Saray Esvapları’ defilesi ile Optimum’da bayram alışverişine gelen ziyaretçiler tarafından ilgi ile izlendi. Genç yeteneklerin taşıdığı kaftanları hayranlıkla izleyen vatandaşlar alkışları ile beğenilerini ifade ettiler.

 

BAŞKAN ÇELİKCAN: “GÜZEL BİR SÜRPRİZ OLDU”

Sergilenen bütün ürünlerin el emeği göz nuru eserler olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Ecdadımızın zarafetini, inceliğini, şık giyimini yansıtan muhteşem eserler bunlar. Kültürevlerimizde üretilen 26 parça eserden oluşan defilemiz bayram alışverişine çıkmış vatandaşlarımıza yorgunluklarını unutturacak güzel bir sürpriz oldu. İlgi oldukça yoğundu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 

Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinin ilçenin bakış açısını değiştirdiğini belirten Başkan Çelikcan "Yüreğir kabuğunu kırdı. Yüreğir artık kültürle, sanatla anılıyor. Yüreğirli vatandaşlara fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini hep beraber görüyoruz. Kültüre, sanata, eğitime önem veren toplumlar gelişmiş toplumlardır.” şeklinde konuştu.

 

Osmanlı Saray Esvapları defilesini Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın eşi Mehtap Çelikcan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Yıldırım ve Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Evcimik de izledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.