OSMANLI SARAY ESVAPLARI DEFİLESİ GÖZ KAMAŞTIRDI

KÜLTÜR-SANAT 18.12.2017 - 11:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1957+ kez okundu.
 

OSMANLI SARAY ESVAPLARI DEFİLESİ GÖZ KAMAŞTIRDI

      Yüreğir Belediyesi Kültürevleri öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan ''Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları'' defilesi  TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen "Adana EV'leniyoruz" fuarında sergilendi. Büyük beğeni toplayan defilede 46 parça saray esvabı ve kaftan izleyicilerin beğenisine sunuldu. Sergilenen eserlerin tamamının Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlandığını belirten Başkan Çelikcan ''Geçmişte önemli bir giysi olan kaftanı gelecek nesillere tanıtıyoruz. Bu elbiselerin tamamının kültürevlerimizde üretilmesi beni mutlu etti. Vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde çok güzel şeyleri başarıyorlar.'' dedi.    Fuar süresince kültürevlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünleri de sergileme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Çelikcan '' Yüreğir Belediyesi olarak hizmete açtığımız 11 kültürevimizde 90 civarında kurs açtık.Bu kurslarda üretilen ürünlerden bazılarını da bu gibi etkinliklerde sergiliyoruz. Vatandaşlarımız ; öğrencilerimizin el sanatları, takı tasarım, ahşap boyama ve tekstil tasarım kursları gibi yaptığı birbirinden önemli eserleri görme fırsatı yakalıyorlar. Öğrencilerimiz burada ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bundan mutlu oluyoruz."  şeklinde konuştu.   YÜREĞİR ARTIK SOSYAL VE KÜLTÜEL ETKİNLİKLERLE ANILIYOR   Yüreğir'in sosyal ve kültürel etkinliklerle anılmasının çok önemli olduğu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan '' Ailenin temel direği annelerimizdir. Kültürevlerimizde kadınlarımıza yönelik sürekli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Kültürevlerinde verilen eğitim seminerleri ve kurslarla vatandaşlarımızın bilinçlenmesini birbirlerini tanımalarını, en önemlisi ise evden dışarı çıkarak sosyalleşmelerini sağladık.   Fuarda sergilenen ''Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları'' defilesini de kültürevlerimizde kurslara katılan öğretmen ve öğrencilerimiz birlikte hazırlayıp sundular.Geçmişte önemli bir giysi olan ve kültürümüzde önemli yer tutan üst düzey devlet adamlarının giydiği kaftanları yeni kuşaklara tanıtmak ve görsel şölen yaşatmak amacıyla defile düzenledik. Yüreğir Belediyesi Kültürevlerimizde nelerin başarılabildiğini fuara gelen bütün katılımcılara gösterme imkanı bulduk. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.   Fuar alanında yapılan defileye Başkan Çelikcan'ın yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş,AK Parti İl kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Mahmut Çelikcan eşi Mehtap Çelikcan ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan ''Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları'' defilesi  TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen "Adana EV'leniyoruz" fuarında sergilendi. Büyük beğeni toplayan defilede 46 parça saray esvabı ve kaftan izleyicilerin beğenisine sunuldu. Sergilenen eserlerin tamamının Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlandığını belirten Başkan Çelikcan ''Geçmişte önemli bir giysi olan kaftanı gelecek nesillere tanıtıyoruz. Bu elbiselerin tamamının kültürevlerimizde üretilmesi beni mutlu etti. Vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde çok güzel şeyleri başarıyorlar.'' dedi.

 

 Fuar süresince kültürevlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünleri de sergileme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Çelikcan '' Yüreğir Belediyesi olarak hizmete açtığımız 11 kültürevimizde 90 civarında kurs açtık.Bu kurslarda üretilen ürünlerden bazılarını da bu gibi etkinliklerde sergiliyoruz. Vatandaşlarımız ; öğrencilerimizin el sanatları, takı tasarım, ahşap boyama ve tekstil tasarım kursları gibi yaptığı birbirinden önemli eserleri görme fırsatı yakalıyorlar. Öğrencilerimiz burada ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bundan mutlu oluyoruz."  şeklinde konuştu.

 

YÜREĞİR ARTIK SOSYAL VE KÜLTÜEL ETKİNLİKLERLE ANILIYOR

 

Yüreğir'in sosyal ve kültürel etkinliklerle anılmasının çok önemli olduğu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan '' Ailenin temel direği annelerimizdir. Kültürevlerimizde kadınlarımıza yönelik sürekli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Kültürevlerinde verilen eğitim seminerleri ve kurslarla vatandaşlarımızın bilinçlenmesini birbirlerini tanımalarını, en önemlisi ise evden dışarı çıkarak sosyalleşmelerini sağladık.

 

Fuarda sergilenen ''Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları'' defilesini de kültürevlerimizde kurslara katılan öğretmen ve öğrencilerimiz birlikte hazırlayıp sundular.Geçmişte önemli bir giysi olan ve kültürümüzde önemli yer tutan üst düzey devlet adamlarının giydiği kaftanları yeni kuşaklara tanıtmak ve görsel şölen yaşatmak amacıyla defile düzenledik. Yüreğir Belediyesi Kültürevlerimizde nelerin başarılabildiğini fuara gelen bütün katılımcılara gösterme imkanı bulduk. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

 

Fuar alanında yapılan defileye Başkan Çelikcan'ın yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş,AK Parti İl kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Mahmut Çelikcan eşi Mehtap Çelikcan ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.