“Oyun da aktörler de aynı”

GÜNDEM 29.09.2017 - 13:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1888+ kez okundu.
 

“Oyun da aktörler de aynı”

  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin yok hükmündeki referandumunun yüz yıl önce aynı aktörlerce oynanan oyunun tekrarı olduğunu söyledi. Sürekli büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin bölgede ağabey rolünü üstleniyor olmasından rahatsız olanların bulunduğunu belirten Kavak, “Gücümüz ve sabrımız deneniyor. Bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Dünyanın yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı bu dönemde ayrım, bölünme düşünerek şer odaklarının ekmeğine yağ sürmeyeceğiz” dedi. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada istikrarsızlık ve kaos yaratılmaya çalışıldığını belirten Başkan Kavak,  şunları söyledi: “Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin referandumu, uluslararası normlara aykırı, hukuksal dayanağı bulunmayan, bölgedeki gerilimi artırmaktan öte hiçbir anlamı olmayan bir karar olarak değerlendiriyoruz.  Bu kararın bölgeye zarar vermek isteyenlere altın tepside sunulmuş bir fırsat olduğu da aşikâr. STK’lar olarak sesimizi daha gür çıkarmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak MÜSİAD, kurulduğu günden bu yana bölgede ve tüm dünyada barışın ve huzurun tesis edilmesi için çabalıyor. Bundan sonra da bu çabayı daha geniş bir alana yayarak, bölgenin kaderi üzerinde bölücü planlarını hayata geçirmeye çalışanlara karşı kararlılıkla ve daha güçlü bir şekilde karşı duracağız. Ülkemizin maruz kaldığı zorluklar ve bölgemizin içine düşürüldüğü kıskaçtan el birliğiyle çıkacağımıza olan inancım tam. Yüz yıllar boyu birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış kadim Anadolu toprakları, yine dünyaya kardeşlik ve barış dersi verecektir, buna inanıyorum. Yeter ki sabrımızın ve gücümüzün sınandığı bu zor günlerde birbirimize bağlılığımızı, kardeşliğe olan inancımızı kaybetmeyelim.”  

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin yok hükmündeki referandumunun yüz yıl önce aynı aktörlerce oynanan oyunun tekrarı olduğunu söyledi.

Sürekli büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin bölgede ağabey rolünü üstleniyor olmasından rahatsız olanların bulunduğunu belirten Kavak, “Gücümüz ve sabrımız deneniyor. Bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Dünyanın yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı bu dönemde ayrım, bölünme düşünerek şer odaklarının ekmeğine yağ sürmeyeceğiz” dedi.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada istikrarsızlık ve kaos yaratılmaya çalışıldığını belirten Başkan Kavak,  şunları söyledi:

“Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin referandumu, uluslararası normlara aykırı, hukuksal dayanağı bulunmayan, bölgedeki gerilimi artırmaktan öte hiçbir anlamı olmayan bir karar olarak değerlendiriyoruz.  Bu kararın bölgeye zarar vermek isteyenlere altın tepside sunulmuş bir fırsat olduğu da aşikâr.

STK’lar olarak sesimizi daha gür çıkarmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak MÜSİAD, kurulduğu günden bu yana bölgede ve tüm dünyada barışın ve huzurun tesis edilmesi için çabalıyor. Bundan sonra da bu çabayı daha geniş bir alana yayarak, bölgenin kaderi üzerinde bölücü planlarını hayata geçirmeye çalışanlara karşı kararlılıkla ve daha güçlü bir şekilde karşı duracağız.

Ülkemizin maruz kaldığı zorluklar ve bölgemizin içine düşürüldüğü kıskaçtan el birliğiyle çıkacağımıza olan inancım tam. Yüz yıllar boyu birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış kadim Anadolu toprakları, yine dünyaya kardeşlik ve barış dersi verecektir, buna inanıyorum. Yeter ki sabrımızın ve gücümüzün sınandığı bu zor günlerde birbirimize bağlılığımızı, kardeşliğe olan inancımızı kaybetmeyelim.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.