Ozan ve şairlerin sesi oldular

GÜNDEM 17.02.2020 - 10:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1937+ kez okundu.
 

Ozan ve şairlerin sesi oldular

Adana Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği, türkü ve şiirle yoğrulan bir özel günü daha geride bıraktı.  AMACIMIZ ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK  VE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR Büyük acıların yaşandığı günler dışında her hafta Cumartesi günü saat 13.00’te gerçekleşen etkinliklerde ozanlar, aşıklar, türkü severler, şairler, türkü ve şiir dostları buluşuyor. Dernek binasında gerçekleşen şiirli türkülü etkinliğin sunumunu edebiyatçı Mehmet Aydın yapıyor.   Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Edebiyatçı Mehmet Aydın, Anadolu kültürünü  yaşatmak ve kültürel değerlere sahip çıkmak amacıyla bu etkinlikleri başlattıklarını söyledi. Üç yıldır kendisi ve ekip arkadaşlarının bu hizmeti seve seve, gönül birliği içerisinde gerçekleştirdiklerini ve buna devam edeceklerini anlatan Mehmet Aydın, şöyle devam etti:  TÜM OZANLARIMIZI ANIYORUZ “Amacımız, çevremizdeki il ve ilçelerimizdeki ozan ve şairlerimizi bir araya getirmek, onların sesi olmak,  evrensel anlamda bu sanatçı arkadaşlarımızın sesini duyurmak. Sanatsever dostlarımızı da yanımızda görmek, onlarla bütünleşmek, onlara ev sahipliği yapmak, elimizden geldiğince gelmiş, geçmiş tüm ozanlarımızı anmak, onların türkü ve deyişlerini gündemde tutmak. Örneğin Pir Sultan Abdal, Âşık Veysel, Âşık Mahzuni Şerif, Muhlis Akarsu, Âşık Ferrahi, Dadaloğlu, Karacaoğlan, Ali  Kızıltuğ ve  Şah Ata, Nesimi ve daha pek çok ozanımızı anmak, yâd etmek. Bu çalışmaları yaparken de gerek gelen, şair ve ozanlarımızdan,  gerekse tüm seyircilerimizden herhangi bir maddi çıkar düşünmeden, bir ücret talep etmeden bu hizmetleri yapıyoruz. Ayrıca çok doğru bir meķanda, doğru işleri doğru yerde yaptığımıza inanıyorum. Her hafta çevre il ve ilçelerden çok güzel katılımlar oluyor.” Bu hafta gerçekleşen etkinliğe Adana Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği Başkanı Kemal Çelik de katıldı.

Adana Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği, türkü ve şiirle yoğrulan bir özel günü daha geride bıraktı. 

AMACIMIZ ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK
 VE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR
Büyük acıların yaşandığı günler dışında her hafta Cumartesi günü saat 13.00’te gerçekleşen etkinliklerde ozanlar, aşıklar, türkü severler, şairler, türkü ve şiir dostları buluşuyor. Dernek binasında gerçekleşen şiirli türkülü etkinliğin sunumunu edebiyatçı Mehmet Aydın yapıyor.  
Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Edebiyatçı Mehmet Aydın, Anadolu kültürünü  yaşatmak ve kültürel değerlere sahip çıkmak amacıyla bu etkinlikleri başlattıklarını söyledi. Üç yıldır kendisi ve ekip arkadaşlarının bu hizmeti seve seve, gönül birliği içerisinde gerçekleştirdiklerini ve buna devam edeceklerini anlatan Mehmet Aydın, şöyle devam etti:
 TÜM OZANLARIMIZI ANIYORUZ
“Amacımız, çevremizdeki il ve ilçelerimizdeki ozan ve şairlerimizi bir araya getirmek, onların sesi olmak,  evrensel anlamda bu sanatçı arkadaşlarımızın sesini duyurmak. Sanatsever dostlarımızı da yanımızda görmek, onlarla bütünleşmek, onlara ev sahipliği yapmak, elimizden geldiğince gelmiş, geçmiş tüm ozanlarımızı anmak, onların türkü ve deyişlerini gündemde tutmak. Örneğin Pir Sultan Abdal, Âşık Veysel, Âşık Mahzuni Şerif, Muhlis Akarsu, Âşık Ferrahi, Dadaloğlu, Karacaoğlan, Ali  Kızıltuğ ve  Şah Ata, Nesimi ve daha pek çok ozanımızı anmak, yâd etmek. Bu çalışmaları yaparken de gerek gelen, şair ve ozanlarımızdan,  gerekse tüm seyircilerimizden herhangi bir maddi çıkar düşünmeden, bir ücret talep etmeden bu hizmetleri yapıyoruz. Ayrıca çok doğru bir meķanda, doğru işleri doğru yerde yaptığımıza inanıyorum. Her hafta çevre il ve ilçelerden çok güzel katılımlar oluyor.” Bu hafta gerçekleşen etkinliğe Adana Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği Başkanı Kemal Çelik de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.