Özdiş, işsiz doktorları TBMM gündemine taşıdı

GÜNDEM 02.05.2018 - 14:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1875+ kez okundu.
 

Özdiş, işsiz doktorları TBMM gündemine taşıdı

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, tıp fakültesinden mezun olduğu halde güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılmayan doktorları TBMM gündemine taşıdı. SAĞLIK BAKANI’NA SORDU Ataması yapılmadığı için devlet hizmet yükümlülüğünü yerine getiremeyen yeni mezun doktorun özel sektörde de çalışamadığını veya güvenlik soruşmasından geçememesi nedeniyle sömürü koşullarında çok az bir ücrete çalıştıklarını belirten CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi.  “ATANAMAYANLARIN SAYISI NEDİR?” Özdiş önergesinde, “Nisan 2018 itibariyle Türkiye genelinde doktor ihtiyacı nedir? 2018 itibariyle güvenlik soruşturması gerekçesiyle ataması yapılmayan doktor sayısı nedir? Ataması yapılmayanlara tatmin edici cevap verilmekte midir? Bir kişi güvenlik soruşturmasından neden geçemediğini delil ve ispatlarıyla beraber öğrenebilmekte midir?” diye sordu.  “HANGİ KRİTERİ GÖZ ÖNÜNE ALIYORSUNUZ?” Güvenlik soruşmalarında hangi kriterlerin göz önüne alındığını soran İbrahim Özdiş, önergesinde “Bir kişinin muhalif bir eyleme katılması veya sosyal medyadan muhalif bir paylaşım yapması güvenlik soruşturmasından olumsuz yanıt alınmasına yeterli midir? Kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapacak mısınız?” ifadelerine yer verdi.  “BU DURUMU DÜZELTECEK MİSİNİZ?” CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Devlet hizmet yükümlülüğüne kurasına başvurduğu halde ataması güvenlik soruşturması nedeniyle yapılmayan ve özel sektörde bu nedenle iş bulamayan 300 genç doktor hakkında bir meslektaşları olarak görüşünüz nedir? Bu durumu düzeltici bir girişimde bulunacak mısınız?”diye sordu.


CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, tıp fakültesinden mezun olduğu halde güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılmayan doktorları TBMM gündemine taşıdı.
SAĞLIK BAKANI’NA SORDU
Ataması yapılmadığı için devlet hizmet yükümlülüğünü yerine getiremeyen yeni mezun doktorun özel sektörde de çalışamadığını veya güvenlik soruşmasından geçememesi nedeniyle sömürü koşullarında çok az bir ücrete çalıştıklarını belirten CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi. 
“ATANAMAYANLARIN SAYISI NEDİR?”
Özdiş önergesinde, “Nisan 2018 itibariyle Türkiye genelinde doktor ihtiyacı nedir? 2018 itibariyle güvenlik soruşturması gerekçesiyle ataması yapılmayan doktor sayısı nedir? Ataması yapılmayanlara tatmin edici cevap verilmekte midir? Bir kişi güvenlik soruşturmasından neden geçemediğini delil ve ispatlarıyla beraber öğrenebilmekte midir?” diye sordu. 
“HANGİ KRİTERİ GÖZ ÖNÜNE ALIYORSUNUZ?”
Güvenlik soruşmalarında hangi kriterlerin göz önüne alındığını soran İbrahim Özdiş, önergesinde “Bir kişinin muhalif bir eyleme katılması veya sosyal medyadan muhalif bir paylaşım yapması güvenlik soruşturmasından olumsuz yanıt alınmasına yeterli midir? Kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapacak mısınız?” ifadelerine yer verdi. 
“BU DURUMU DÜZELTECEK MİSİNİZ?”
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Devlet hizmet yükümlülüğüne kurasına başvurduğu halde ataması güvenlik soruşturması nedeniyle yapılmayan ve özel sektörde bu nedenle iş bulamayan 300 genç doktor hakkında bir meslektaşları olarak görüşünüz nedir? Bu durumu düzeltici bir girişimde bulunacak mısınız?”diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.