ÖZDİŞ: KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMELİ

SİYASET 26.06.2018 - 08:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2063+ kez okundu.
 

ÖZDİŞ: KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 30,64’lük oy oranına ulaşmasına rağmen partinin 22,64’lük oy oranında kalmasının yankıları sürüyor. CHP Adana milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Özdiş, Egemen’e yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin genel başkanları içerisinde gelmiş geçmiş en çalışkanlardan biri olduğunu ancak buna rağmen sonuç alamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar yapılan tüm seçimleri kaybettiğine dikkat çeken Özdiş, “Sayın Genel başkanın çabalarına ve partiyi büyütmek adına gösterdiği her şeye teşekkür ediyoruz. Bu süreçte bugün itibarı ile Sayın Genel başkanımızdan ülkemiz ve partimiz adına önemli bir görev bekliyoruz. O da en kısa sürede CHP kurultayını toplaması ve kurultayda aday olacak kişilerin önünü açmasını bekliyoruz. Yani istifa etmesini bekliyoruz” diye konuştu. 10 SEÇİMİ KAYBETTİ! Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partinin başında olduğu 8 yıldan bu yana 2 halk oylaması, 4 genel seçim, 2 yerel seçim ve iki cumhurbaşkanlığı seçimi kaybetti. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Lideri Deniz Baykal'a karşı gerçekleştirilen kaset komplosunun ardından CHP Genel başkanlığı koltuğuna 22 Mayıs 2010'da oturdu. 2010’da Türkiye anayasa değişikliği referandumu için sandığa gitti. 26 maddelik değişikliği içeren paket için Kılıçdaroğlu “Hayır” kampanyası yürüttü. Referandum sonucu hayır bloku yüzde 42’de kaldı. 12 Haziran 2011'deki Genel seçimlerde ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu CHP, 25,98’lik oy oranına ulaştı. 2014 yılı 30 Mart'ta ise CHP yüzde 26,34 oy alabildi. 2014'te 12. Cumhurbaşkanını seçmek için Türkiye sandık başına gitti. 10 Ağustos'ta yapılan seçimlerde, CHP’nin de içinde bulunduğu çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan karşısında kaybetti. 7 Haziran 2015'teki genel seçimlerde CHP’nin oyları 24,95'te kaldı. Hükümet kurulamayınca 1 Kasım'da Türkiye erken genel seçime gitti. CHP bu seçimde yüzde 25,32’lik oy oranına ulaştı. Kılıçdaroğlu, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda da “Hayır” cephesinde yer aldı. Kılıçdaroğlu, HDP, Saadet Partisi, Vatan Partisi, MHP'den atılan muhaliflerin de bulunduğu parti ve gruplarla yüzde 48,50 oranında oy topladı. 24 Haziran seçimlerinde; CHP adayı Muharrem İnce 30,64’lük oy oranına ulaşırken Kılıçdaroğlu’nun başında olduğu CHP 22,64 oy alarak 146 milletvekili çıkardı. Resmi olmayan sonuçlara göre;  CHP, 1 Kasım 2015 seçimlerinde aralarında İstanbul ve İzmir'in de olduğu 38 ilde çıkardığı milletvekili sayısını, bu seçimde korudu. CHP, bir önceki seçimde olduğu gibi İstanbul'dan 28, İzmir'den de 14 milletvekili çıkardı. CHP, Ağrı, Aksaray, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Kilis, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak ve Van'da ise milletvekilliği kazanamadı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 30,64’lük oy oranına ulaşmasına rağmen partinin 22,64’lük oy oranında kalmasının yankıları sürüyor. CHP Adana milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Özdiş, Egemen’e yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin genel başkanları içerisinde gelmiş geçmiş en çalışkanlardan biri olduğunu ancak buna rağmen sonuç alamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar yapılan tüm seçimleri kaybettiğine dikkat çeken Özdiş, “Sayın Genel başkanın çabalarına ve partiyi büyütmek adına gösterdiği her şeye teşekkür ediyoruz. Bu süreçte bugün itibarı ile Sayın Genel başkanımızdan ülkemiz ve partimiz adına önemli bir görev bekliyoruz. O da en kısa sürede CHP kurultayını toplaması ve kurultayda aday olacak kişilerin önünü açmasını bekliyoruz. Yani istifa etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

10 SEÇİMİ KAYBETTİ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partinin başında olduğu 8 yıldan bu yana 2 halk oylaması, 4 genel seçim, 2 yerel seçim ve iki cumhurbaşkanlığı seçimi kaybetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Lideri Deniz Baykal'a karşı gerçekleştirilen kaset komplosunun ardından CHP Genel başkanlığı koltuğuna 22 Mayıs 2010'da oturdu.

2010’da Türkiye anayasa değişikliği referandumu için sandığa gitti. 26 maddelik değişikliği içeren paket için Kılıçdaroğlu “Hayır” kampanyası yürüttü. Referandum sonucu hayır bloku yüzde 42’de kaldı. 12 Haziran 2011'deki Genel seçimlerde ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu CHP, 25,98’lik oy oranına ulaştı. 2014 yılı 30 Mart'ta ise CHP yüzde 26,34 oy alabildi. 2014'te 12. Cumhurbaşkanını seçmek için Türkiye sandık başına gitti. 10 Ağustos'ta yapılan seçimlerde, CHP’nin de içinde bulunduğu çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan karşısında kaybetti.

7 Haziran 2015'teki genel seçimlerde CHP’nin oyları 24,95'te kaldı. Hükümet kurulamayınca 1 Kasım'da Türkiye erken genel seçime gitti. CHP bu seçimde yüzde 25,32’lik oy oranına ulaştı. Kılıçdaroğlu, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda da “Hayır” cephesinde yer aldı. Kılıçdaroğlu, HDP, Saadet Partisi, Vatan Partisi, MHP'den atılan muhaliflerin de bulunduğu parti ve gruplarla yüzde 48,50 oranında oy topladı.

24 Haziran seçimlerinde; CHP adayı Muharrem İnce 30,64’lük oy oranına ulaşırken Kılıçdaroğlu’nun başında olduğu CHP 22,64 oy alarak 146 milletvekili çıkardı. Resmi olmayan sonuçlara göre;  CHP, 1 Kasım 2015 seçimlerinde aralarında İstanbul ve İzmir'in de olduğu 38 ilde çıkardığı milletvekili sayısını, bu seçimde korudu. CHP, bir önceki seçimde olduğu gibi İstanbul'dan 28, İzmir'den de 14 milletvekili çıkardı. CHP, Ağrı, Aksaray, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Kilis, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak ve Van'da ise milletvekilliği kazanamadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.