ÖZDİŞ’TEN KADIN BAKANA “HUZURSUZLUK” SORUSU!

GÜNDEM 12.10.2017 - 15:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1125+ kez okundu.
 

ÖZDİŞ’TEN KADIN BAKANA “HUZURSUZLUK” SORUSU!

    EGEMEN’İN HABERİ MECLİS GÜNDEMİNDE Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili İbrahim Özdiş, gazetemiz EGEMEN’in dün manşetinde yer alan Huzurevi’nde kalan yaşlılar arasındaki 750 TL’lik ücret farkını, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.   YAZILI SORU ENERGESİ VERDİ Özdiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın cevaplaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi verdi. Özdiş, yazısında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait huzurevlerinde bu yılın başında yapılan tebligata göre, 2014 yılından sonra huzurevinde kalmaya başlayanlardan 2 kişilik odalarda kalanların aylık aidatının 462 TL’den 1150 TL.’ye yükseltildiğini hatırlattı. Özdiş, ayrıca 2017 yılının başından bugüne kadar olan 9 aylık ücret farkının da peşin olarak ailelerden istendiğini kaydetti. BAKANA ZOR SORULAR Özdiş, Bakan Kaya’ya ayrıca şu soruları yöneltti: “Söz konusu kararı almanızın gerekçesi nedir? Aynı odada, aynı hizmeti alan iki vatandaşımızdan biri 462 lira öderken diğeri 1150 lira ödeyecektir. Bu durum sizce mantıklı ve adaletli midir? 9 aylık ücret farkının bir örneğe göre 6 bin 750 TL. ödenmesi gerektiği, ödenmezse farklı tahsilat yollarının deneneceği tebliğ edilmiştir. Farklı tahsilat yolları derken ne kastedilmiştir? Türkiye genelinde bakanlığınıza ait kaç adet huzurevi bulunmaktadır, ve bunların kapasitesi ve ücreti nedir? Türkiye genelinde bulunan huzurevlerinizde kalanlardan kaçı 2014 sonrası huzurevine yerleşmiş ve yukarıda bahsedilen tebligattan etkilenmiştir?”  

 

 

EGEMEN’İN HABERİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili İbrahim Özdiş, gazetemiz EGEMEN’in dün manşetinde yer alan Huzurevi’nde kalan yaşlılar arasındaki 750 TL’lik ücret farkını, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

 

YAZILI SORU ENERGESİ VERDİ

Özdiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın cevaplaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi verdi. Özdiş, yazısında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait huzurevlerinde bu yılın başında yapılan tebligata göre, 2014 yılından sonra huzurevinde kalmaya başlayanlardan 2 kişilik odalarda kalanların aylık aidatının 462 TL’den 1150 TL.’ye yükseltildiğini hatırlattı. Özdiş, ayrıca 2017 yılının başından bugüne kadar olan 9 aylık ücret farkının da peşin olarak ailelerden istendiğini kaydetti.

BAKANA ZOR SORULAR

Özdiş, Bakan Kaya’ya ayrıca şu soruları yöneltti: “Söz konusu kararı almanızın gerekçesi nedir? Aynı odada, aynı hizmeti alan iki vatandaşımızdan biri 462 lira öderken diğeri 1150 lira ödeyecektir. Bu durum sizce mantıklı ve adaletli midir? 9 aylık ücret farkının bir örneğe göre 6 bin 750 TL. ödenmesi gerektiği, ödenmezse farklı tahsilat yollarının deneneceği tebliğ edilmiştir. Farklı tahsilat yolları derken ne kastedilmiştir? Türkiye genelinde bakanlığınıza ait kaç adet huzurevi bulunmaktadır, ve bunların kapasitesi ve ücreti nedir? Türkiye genelinde bulunan huzurevlerinizde kalanlardan kaçı 2014 sonrası huzurevine yerleşmiş ve yukarıda bahsedilen tebligattan etkilenmiştir?”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.