“ÖZEL”DEN BASKI MI VAR?

EĞİTİM 22.11.2020 - 16:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1116+ kez okundu.
 

“ÖZEL”DEN BASKI MI VAR?

MEB’in öğrenci nakillerini durdurmasına tepkiler sürüyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğrencilerin nakil ve geçiş başvuru işlemlerini sonuçlandırmasına tepkiler sürüyor.  Pandemi sebebiyle resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 4 Ocak 2021 yılına kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecek. MEB, bu süreçte, özel okullardan kaçışların önüne geçmek için öğrencilerin nakil ve geçişlerine ilişkin işlemleri 20 Kasım Cuma günü itibarı ile durdurdu. Artık, nakil ve geçiş yapılamayacak.  Eğitim-İş 1 Nolu Şube Basın Yayın Sekreteri Bülent Donbaloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamasına tepki gösterdi. Donbaloğlu, “Düşünün İstanbul’a tayininiz çıktı. Adana’da çocuğun okuyor ama sen çocuğunu İstanbul’da bir okula kayıt ettiremiyorsun. Ya da özel okula para ödemek istemiyorum, yeter kardeşim yeter sana ödediğim, sen uzaktan eğitim yapıyorsun ben uzaktan eğitimi devletten de alabilirim diye düşünüyorsun ve çocuğunun naklini devlet okuluna kaydırmak istiyorsun. Hayır diyor MEB sen özelde kalacaksın. Böyle şey olur mu?” dedi.  Donbaloğlu, pandemi sürecinde okulların özel okulların baskısıyla açıldığını da ileri sürerek, “MEB’in aldığı bu karar velileri gerçekten mağdur etmiştir. Sen, benim çocuğumu nerede okutacağıma karar vermek durumunda değilsin. Ben, veli olarak çocuğumu istersem özelde, istersem devlet okulunda okuturum, bu benim bileceğim bir iş. Benim önüme bir set çekemezsin. Veliye özel okullara sen bu parayı paşa paşa ödeyeceksin deniliyor. Burada haksız bir durum var” ifadelerini kullandı.
MEB’in öğrenci nakillerini durdurmasına tepkiler sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğrencilerin nakil ve geçiş başvuru işlemlerini sonuçlandırmasına tepkiler sürüyor. 

Pandemi sebebiyle resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 4 Ocak 2021 yılına kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecek. MEB, bu süreçte, özel okullardan kaçışların önüne geçmek için öğrencilerin nakil ve geçişlerine ilişkin işlemleri 20 Kasım Cuma günü itibarı ile durdurdu. Artık, nakil ve geçiş yapılamayacak. 
Eğitim-İş 1 Nolu Şube Basın Yayın Sekreteri Bülent Donbaloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamasına tepki gösterdi. Donbaloğlu, “Düşünün İstanbul’a tayininiz çıktı. Adana’da çocuğun okuyor ama sen çocuğunu İstanbul’da bir okula kayıt ettiremiyorsun. Ya da özel okula para ödemek istemiyorum, yeter kardeşim yeter sana ödediğim, sen uzaktan eğitim yapıyorsun ben uzaktan eğitimi devletten de alabilirim diye düşünüyorsun ve çocuğunun naklini devlet okuluna kaydırmak istiyorsun. Hayır diyor MEB sen özelde kalacaksın. Böyle şey olur mu?” dedi. 
Donbaloğlu, pandemi sürecinde okulların özel okulların baskısıyla açıldığını da ileri sürerek, “MEB’in aldığı bu karar velileri gerçekten mağdur etmiştir. Sen, benim çocuğumu nerede okutacağıma karar vermek durumunda değilsin. Ben, veli olarak çocuğumu istersem özelde, istersem devlet okulunda okuturum, bu benim bileceğim bir iş. Benim önüme bir set çekemezsin. Veliye özel okullara sen bu parayı paşa paşa ödeyeceksin deniliyor. Burada haksız bir durum var” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.