PATATES YİNE ÇILDIRDI: 3 LİRA

EKONOMİ 10.06.2018 - 13:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1705+ kez okundu.
 

PATATES YİNE ÇILDIRDI: 3 LİRA

PATATES ŞAŞKINLIĞI YAŞIYORUZ Adana’da bir ay öncesine kadar semt pazarlarında kilosu 1,25-1,5 lira olan patates ile kilosu 1-1,5 lira arası satılan soğan adeta çıldırdı. Semt pazarlarında patates 2,5-3 lira, soğan ise 2-3 liradan satılıyor. Vatandaşlar, pazarda adeta patates-soğan şaşkınlığı yaşıyor.  STOKÇU YİNE FİYATI ARTIRMAYI BAŞARDI Stokçular patates ve soğan fiyatlarını yine artırmayı başardı. Daha önceki yıllarda kilosu 3 liranın üzerine çıkan patates ile kilosu 4 lirayı gören soğan yine eski günlerine döndü. Ramazan ayı ile birlikte bu iki üründe ciddi oranda zamlar dikkat çekiyor.  PATATESE BİLE GÖZ DİKTİLER! Semt pazarı esnafı, daha önce bir seferde 2-3 kilo patates ve soğan alanların fiyatları görünce şaşırdıklarını anlatarak, “Soğansız bir yemek olmayacağını herkes biliyor, patatesi ise en fazla gelir durumu düşük olanlar tercih ediyordu. Artık alan da satan da zorda kalıyor” dedi.

PATATES ŞAŞKINLIĞI YAŞIYORUZ

Adana’da bir ay öncesine kadar semt pazarlarında kilosu 1,25-1,5 lira olan patates ile kilosu 1-1,5 lira arası satılan soğan adeta çıldırdı. Semt pazarlarında patates 2,5-3 lira, soğan ise 2-3 liradan satılıyor. Vatandaşlar, pazarda adeta patates-soğan şaşkınlığı yaşıyor. 
STOKÇU YİNE FİYATI ARTIRMAYI BAŞARDI
Stokçular patates ve soğan fiyatlarını yine artırmayı başardı. Daha önceki yıllarda kilosu 3 liranın üzerine çıkan patates ile kilosu 4 lirayı gören soğan yine eski günlerine döndü. Ramazan ayı ile birlikte bu iki üründe ciddi oranda zamlar dikkat çekiyor. 
PATATESE BİLE GÖZ DİKTİLER!
Semt pazarı esnafı, daha önce bir seferde 2-3 kilo patates ve soğan alanların fiyatları görünce şaşırdıklarını anlatarak, “Soğansız bir yemek olmayacağını herkes biliyor, patatesi ise en fazla gelir durumu düşük olanlar tercih ediyordu. Artık alan da satan da zorda kalıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.