PEHLİVAN, PEHLİVAN!

KÜLTÜR-SANAT 09.08.2017 - 14:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1930+ kez okundu.
 

PEHLİVAN, PEHLİVAN!

Geçen yıl 435 güreşçinin yarıştığı Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 13 Ağustos Pazar günü yapılacak.
  Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ yaylasındaki 532. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri Pazar günü gerçekleştirilecek. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, güreşlerle ilgili Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, bu yılın Güreş Ağası, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve tertip komitesi üyeleriyle basın toplantısı düzenledi. Sözlü, burada yaptığı konuşmada, büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde gerçekleştirilecek güreşlerde toplam 71 bin lira ödül dağıtılacağını söyledi. Sözlü, başpehlivanın 10 bin lira ve 520 gramlık, 100 bin lira değerinde altın kemerin sahibi olacağını kaydetti. Güreş şöleninde, ücretsiz halk konserinde Osman Öztunç, Murat Kekilli ve Soner Olgun sahne alacak. Saat 10.00’dan itibaren pehlivanlar, er meydanında mücadele edecek. Güreşlere, şampiyonlar Reşit Karabacak, Mehmet Sarı, Ayhan Taşkın, Necmi Gençalp, Hamza Yerlikaya ve Harun Doğan da katılacak. Güreş alanına ücretsiz otobüs seferleri de düzenlenecek. Otobüsler, pazar günü saat 07.00’de İstasyon Meydanı’ndan, 08.00’de de Karaisalı’dan hareket edecek. Geçen yıl, miniklerde 169, yıldızlarda 137 ve büyüklerde 129 olmak üzere toplam 435 güreşçi kayıt yaptırmıştı.
Geçen yıl 435 güreşçinin yarıştığı Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 13 Ağustos Pazar günü yapılacak.

 

Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ yaylasındaki 532. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri Pazar günü gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, güreşlerle ilgili Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, bu yılın Güreş Ağası, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve tertip komitesi üyeleriyle basın toplantısı düzenledi. Sözlü, burada yaptığı konuşmada, büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde gerçekleştirilecek güreşlerde toplam 71 bin lira ödül dağıtılacağını söyledi. Sözlü, başpehlivanın 10 bin lira ve 520 gramlık, 100 bin lira değerinde altın kemerin sahibi olacağını kaydetti. Güreş şöleninde, ücretsiz halk konserinde Osman Öztunç, Murat Kekilli ve Soner Olgun sahne alacak. Saat 10.00’dan itibaren pehlivanlar, er meydanında mücadele edecek. Güreşlere, şampiyonlar Reşit Karabacak, Mehmet Sarı, Ayhan Taşkın, Necmi Gençalp, Hamza Yerlikaya ve Harun Doğan da katılacak.

Güreş alanına ücretsiz otobüs seferleri de düzenlenecek. Otobüsler, pazar günü saat 07.00’de İstasyon Meydanı’ndan, 08.00’de de Karaisalı’dan hareket edecek. Geçen yıl, miniklerde 169, yıldızlarda 137 ve büyüklerde 129 olmak üzere toplam 435 güreşçi kayıt yaptırmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.