“Peygamberimiz ve Gençlik” Konulu Program Düzenlendi.

SİYASET 21.11.2018 - 14:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2192+ kez okundu.
 

“Peygamberimiz ve Gençlik” Konulu Program Düzenlendi.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi tarafından 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu program düzenlendi.   ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ başlıklı konferansa Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak,  İl Müftüsü Hasan Çınar, Çukurova Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun ile Çukurova ilçe Müftüsü Hasan Gün ve Yaşar Rukiye Kısacık İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Mevlidi Nebi Haftasına özel olarak hazırlanan Sinevizyon filminin gösterimi ile devam etti. Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Hasan Çınar, Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun dini, ahlaki ve manevi değerlerini sürekli canlı tutmak, Kur’an sünnet, akıl ve vicdanın rehberliğinde din hizmetlerini ve din eğitimini yurt içinde ve yurt dışında toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirmektedir. Hz. Muhammed’in Peygamber olarak gönderilmesiyle insanlığın yeniden doğduğuna aydınlık geleceğine tarih şahitlik yapmaktadır. İslam dininin gence ve gençliğe çok büyük bir önem verdiği hepimizce malumdur. Sevgili Peygamberimiz gençleri vahyin en taze muhatapları olarak görmüş, idari, askeri, ticari içtimai hayatta onlara sorumluluk vermiştir. Kısaca Peygamberimizin gelişiyle birlikte bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde zihin fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve inkılabını yapmıştır” dedi.  Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, “Çocuk ve genç, bir toplumun geleceğidir. Her toplum, kendi geleceğini garanti altına alacak, kendi değerlerini yükseltip, geliştirecek fertler yetiştirmeyi hedef edinir. İslam dini bir eğitim sistemi, insanlar arası ilişkilerin temeli olan bir değerler ve davranışlar düzenidir. Bu konularda da en güzel örnek ve model, şüphesiz sevgili Peygamberimizdir. Bir Peygamber odluğu kadar, bir eğitimci, olgun ve örnek insan olarak, onun çocuk ve gençlere yaklaşımını, onlarla olan ilişkilerini doğru bir şekilde öğrenip, bunların yansıtma imkânı bulacağımız muhakkaktır. Zira kötülüğün yeryüzünü kuşattığı bir zamanda, kendini muhafaza eden bir genç olarak yetişen ve vahyin son elçisi olarak seçilerek Kur’an ahlakına dönüştüren Sevgili Peygamberimiz, çağları aşan örnekliğiyle bugüne de ışık tutan aydınlatıcı bir kandildir.” dedi.   Konferansa katılan herkese İl Müftülüğünce, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ isimli kitap hediye edildi. 

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi tarafından 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu program düzenlendi.

 

‘Peygamberimiz ve Gençlik’ başlıklı konferansa Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak,  İl Müftüsü Hasan Çınar, Çukurova Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun ile Çukurova ilçe Müftüsü Hasan Gün ve Yaşar Rukiye Kısacık İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Mevlidi Nebi Haftasına özel olarak hazırlanan Sinevizyon filminin gösterimi ile devam etti.

Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Hasan Çınar, Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun dini, ahlaki ve manevi değerlerini sürekli canlı tutmak, Kur’an sünnet, akıl ve vicdanın rehberliğinde din hizmetlerini ve din eğitimini yurt içinde ve yurt dışında toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirmektedir. Hz. Muhammed’in Peygamber olarak gönderilmesiyle insanlığın yeniden doğduğuna aydınlık geleceğine tarih şahitlik yapmaktadır. İslam dininin gence ve gençliğe çok büyük bir önem verdiği hepimizce malumdur. Sevgili Peygamberimiz gençleri vahyin en taze muhatapları olarak görmüş, idari, askeri, ticari içtimai hayatta onlara sorumluluk vermiştir. Kısaca Peygamberimizin gelişiyle birlikte bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde zihin fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve inkılabını yapmıştır” dedi. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, “Çocuk ve genç, bir toplumun geleceğidir. Her toplum, kendi geleceğini garanti altına alacak, kendi değerlerini yükseltip, geliştirecek fertler yetiştirmeyi hedef edinir. İslam dini bir eğitim sistemi, insanlar arası ilişkilerin temeli olan bir değerler ve davranışlar düzenidir. Bu konularda da en güzel örnek ve model, şüphesiz sevgili Peygamberimizdir. Bir Peygamber odluğu kadar, bir eğitimci, olgun ve örnek insan olarak, onun çocuk ve gençlere yaklaşımını, onlarla olan ilişkilerini doğru bir şekilde öğrenip, bunların yansıtma imkânı bulacağımız muhakkaktır. Zira kötülüğün yeryüzünü kuşattığı bir zamanda, kendini muhafaza eden bir genç olarak yetişen ve vahyin son elçisi olarak seçilerek Kur’an ahlakına dönüştüren Sevgili Peygamberimiz, çağları aşan örnekliğiyle bugüne de ışık tutan aydınlatıcı bir kandildir.” dedi. 

 Konferansa katılan herkese İl Müftülüğünce, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ isimli kitap hediye edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.