PKK Köşeye Sıkışınca Sincar'da 24 Saatlik Ateşkes İlan Etti

04.03.2017 - 10:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1856+ kez okundu.
 

PKK Köşeye Sıkışınca Sincar'da 24 Saatlik Ateşkes İlan Etti

Barzani'ye bağlı peşmergelerin PKK'yı Sincar'da kuşatması ve bugün yaşanan çatışmaların ardından ateşkes ilan edildi. Barzani'nin danışmanı ateşkesin 24 saatlik olduğunu duyurdu.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, Musul'un Sincar ilçesinde aralarında çatışma çıkan Peşmergeler ile terör örgütü PKK arasında 24 saatlik ateşkes sağlandığını bildirdi. "PKK ENGELLEMEYİ TEKRARLAMAMALI" Hawrami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Peşmerge komutanları ve Sincar'daki PKK'lılar arasında yapılan toplantı sonucu çatışmanın çıktığı Sincar'a bağlı Sinun bölgesinde 24 saatlik bir ateşkese varıldı. Peşmerge ve PKK arasında gerginliğin sonlandırılması için yarın da toplantı yapılacak. PKK, Peşmerge'yi engellemeyi tekrarlamamalı." ifadelerini kullandı.   BÖLGEDE ÇATIŞMALAR YAŞANMIŞTI Musul'un Suriye sınırındaki stratejik Sincar ilçesinde terör örgütü PKK'ya bağlı militanlar ile Mesud Barzani'ye yakın ve Peşmerge Bakanlığına bağlı Suriyeli Kürt Peşmerge güçleri arasında çıkan çatışmada, 4 Peşmerge ile 3 PKK'lı terörist yaralanmıştı. EZİDİLER PKK'NIN BÖLGEDEN ÇIKMASINI İSTİYOR Terör örgütü PKK, Ağustos 2014'te DEAŞ'ın Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgeye yerleşmişti. PKK, IKBY Hükümeti, IKBY Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani'nin uyarılarına rağmen hala bölgeden çıkmadı. Bölgede yaşayan Ezidiler de terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığından rahatsız. Ezidi yetkililer, yaptıkları açıklamalarla PKK'nın Sincar'dan çıkmasını istedi.
Barzani'ye bağlı peşmergelerin PKK'yı Sincar'da kuşatması ve bugün yaşanan çatışmaların ardından ateşkes ilan edildi. Barzani'nin danışmanı ateşkesin 24 saatlik olduğunu duyurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, Musul'un Sincar ilçesinde aralarında çatışma çıkan Peşmergeler ile terör örgütü PKK arasında 24 saatlik ateşkes sağlandığını bildirdi.

"PKK ENGELLEMEYİ TEKRARLAMAMALI"

Hawrami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Peşmerge komutanları ve Sincar'daki PKK'lılar arasında yapılan toplantı sonucu çatışmanın çıktığı Sincar'a bağlı Sinun bölgesinde 24 saatlik bir ateşkese varıldı. Peşmerge ve PKK arasında gerginliğin sonlandırılması için yarın da toplantı yapılacak. PKK, Peşmerge'yi engellemeyi tekrarlamamalı." ifadelerini kullandı.

 

BÖLGEDE ÇATIŞMALAR YAŞANMIŞTI

Musul'un Suriye sınırındaki stratejik Sincar ilçesinde terör örgütü PKK'ya bağlı militanlar ile Mesud Barzani'ye yakın ve Peşmerge Bakanlığına bağlı Suriyeli Kürt Peşmerge güçleri arasında çıkan çatışmada, 4 Peşmerge ile 3 PKK'lı terörist yaralanmıştı.

EZİDİLER PKK'NIN BÖLGEDEN ÇIKMASINI İSTİYOR

Terör örgütü PKK, Ağustos 2014'te DEAŞ'ın Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgeye yerleşmişti. PKK, IKBY Hükümeti, IKBY Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani'nin uyarılarına rağmen hala bölgeden çıkmadı. Bölgede yaşayan Ezidiler de terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığından rahatsız. Ezidi yetkililer, yaptıkları açıklamalarla PKK'nın Sincar'dan çıkmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.