POZANTI’DA YUNUS AYTEKİN RAKİPSİZ BAŞKAN

GÜNDEM 12.03.2018 - 13:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2473+ kez okundu.
 

POZANTI’DA YUNUS AYTEKİN RAKİPSİZ BAŞKAN

  ADANA – Adana ESOB’a bağlı Pozantı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle girilen seçimde, Mevcut Başkan Yunus Aytekin, üyelerden tam destek alarak 4 yıllığına göreve yeniden seçildi.   Pozantı Atatürk Kültür Merkezi’nde Bakanlık Temsilcileri nezaretinde gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını da verilen teklifin üyeler tarafından oy birliğiyle kabulü üzerine Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, yardımcılığını da Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, katiplikleri de Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, Kaportacılar Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin yaptılar.   Birlik Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş’ın açış konuşması ile başlayan genel kurul, başta Atatürk ve silah arkadaşları ile Afrin şehitlerimiz olmak üzere hakkın rahmetine kavuşmuş tüm esnaflarımız için saygı duruşu yapılarak başladı, İstiklal Marşımız okundu.  Ardından gündem gereği yönetim, denetim kurulu faaliyet raporları ile bilanço okunarak, oylamaya sunuldu, üyeler raporları oy birliğiyle kabul etti.   Yeni dönem çalışma programı ile tahmini bütçe de okunarak oylamaya sunuldu, oy birliğiyle kabul edildi. Kapalı zar usulü yapılan seçimlerden önce, konuşan Oda Başkanı Yunus Aytekin, AVM’lerin küçük esnafı bitirme noktasına geldiğini, buna karşı durmak için başta belediye başkanları ve meclis üyeleri olmak üzere Hükümetin her kanadından destek beklediklerini söyledi.   Birlik ve Divan Başkanı Nihat Sözütek de, AVM sorununun yıllardır gündemde olduğunu, TESK başta olmak üzere esnaf odaları birlikleri ve odalar olarak sınırlama getirilmesi için çaba gösterdiklerini ancak yasanın bir türlü uygulanmaması nedeniyle küçük esnafın sayıları 7 binleri aşan zincir marketlerden de büyük darbe yediğini ifade etti. Sözütek, AVM’lerin açılış saatlerinin düzenlenerek sabah 10.30, akşam 17.30 olarak açık tutulmasını ve Pazar günleri de kapalı olmasını istedi.  Pozantı Belediye Başkan Vekili Sami Baysal’ın da katıldığı genel kurulda kuruma 18 yıl hizmeti geçen genel sekreter Funda Özgür Gören’e de teşekkür plaketi verildi.   Tek listeyle girilen seçimde, Yunus Aytekin başkanlığındaki Mustafa Bulat, İmdat Ünal, Doğan Türkyılmaz, Mahmut Delibaş, Abdurrahim Konuk, Abdulhakim Akta’dan oluşan yönetim kurulu ile Hasan Abacı, Bülent Tekin ve Serpil Doğan’dan kurulu denetim kurulu tüm oyları alarak 4 yıllığına göreve seçildiler. 

 

ADANA – Adana ESOB’a bağlı Pozantı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle girilen seçimde, Mevcut Başkan Yunus Aytekin, üyelerden tam destek alarak 4 yıllığına göreve yeniden seçildi.

 

Pozantı Atatürk Kültür Merkezi’nde Bakanlık Temsilcileri nezaretinde gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını da verilen teklifin üyeler tarafından oy birliğiyle kabulü üzerine Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, yardımcılığını da Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, katiplikleri de Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, Kaportacılar Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin yaptılar.

 

Birlik Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş’ın açış konuşması ile başlayan genel kurul, başta Atatürk ve silah arkadaşları ile Afrin şehitlerimiz olmak üzere hakkın rahmetine kavuşmuş tüm esnaflarımız için saygı duruşu yapılarak başladı, İstiklal Marşımız okundu.  Ardından gündem gereği yönetim, denetim kurulu faaliyet raporları ile bilanço okunarak, oylamaya sunuldu, üyeler raporları oy birliğiyle kabul etti.

 

Yeni dönem çalışma programı ile tahmini bütçe de okunarak oylamaya sunuldu, oy birliğiyle kabul edildi. Kapalı zar usulü yapılan seçimlerden önce, konuşan Oda Başkanı Yunus Aytekin, AVM’lerin küçük esnafı bitirme noktasına geldiğini, buna karşı durmak için başta belediye başkanları ve meclis üyeleri olmak üzere Hükümetin her kanadından destek beklediklerini söyledi.

 

Birlik ve Divan Başkanı Nihat Sözütek de, AVM sorununun yıllardır gündemde olduğunu, TESK başta olmak üzere esnaf odaları birlikleri ve odalar olarak sınırlama getirilmesi için çaba gösterdiklerini ancak yasanın bir türlü uygulanmaması nedeniyle küçük esnafın sayıları 7 binleri aşan zincir marketlerden de büyük darbe yediğini ifade etti. Sözütek, AVM’lerin açılış saatlerinin düzenlenerek sabah 10.30, akşam 17.30 olarak açık tutulmasını ve Pazar günleri de kapalı olmasını istedi.  Pozantı Belediye Başkan Vekili Sami Baysal’ın da katıldığı genel kurulda kuruma 18 yıl hizmeti geçen genel sekreter Funda Özgür Gören’e de teşekkür plaketi verildi.

 

Tek listeyle girilen seçimde, Yunus Aytekin başkanlığındaki Mustafa Bulat, İmdat Ünal, Doğan Türkyılmaz, Mahmut Delibaş, Abdurrahim Konuk, Abdulhakim Akta’dan oluşan yönetim kurulu ile Hasan Abacı, Bülent Tekin ve Serpil Doğan’dan kurulu denetim kurulu tüm oyları alarak 4 yıllığına göreve seçildiler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.