RAHİM AĞZI KANSERİ HAKKINDA TÜM BİLGİLER BU SÖYLEŞİDE

SAĞLIK-YAŞAM 14.01.2019 - 15:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2149+ kez okundu.
 

RAHİM AĞZI KANSERİ HAKKINDA TÜM BİLGİLER BU SÖYLEŞİDE

   “Rahim Ağzı Kanseri” konulu sağlık söyleşisi 19 Ocak 2019’da saat 10.30’da Acıbadem Adana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar eşliğinde konferans salonunda gerçekleştirilecek. Herkese açık olan bu söyleşide kadınların üreme sağlığını ve doğurganlığını etkileyen birçok hastalığa, belirtilere ve yeni tedavi yöntemlerine yer verilecek.   Araştırmalarda ulaşılan verilere göre, her yıl 500 bin yeni rahim ağzı kanseri vakası ortaya çıkmakta ve maalesef bu hastalardan yarısını hayatını kaybetmekte. Tüm dünyada, kadınlarda görülen meme ve kalın bağırsak kanseri türleri arasında rahim ağzı kanseri ise 3. sırada yerini alıyor. Günümüzde rahim ağzı kanserinin tedavisindeki yeni yaklaşımlar ve erken tanı bu kaygıları önemli oranda ortadan kaldırıyor. Zira erken tanı, meme kanseri sıklığının artmasına karşın yaşam kayıplarının önüne geçiyor. Erken teşhisle gelen başarılı tedavi süreçleri kadınların yaşam standartlarında iyileşme sağlayarak, sosyal yaşamını ve kimliğini koruyabilmesi açısından da çok büyük önem taşıyor. Acıbadem Adana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar bu nedenle rahim ağzı kanserine yönelik alınabilecek en önemli önlem ve temel hedefin kadınları bu konuda eğitip, farkındalık yaratmak olduğunu söylüyor.

 

 “Rahim Ağzı Kanseri” konulu sağlık söyleşisi 19 Ocak 2019’da saat 10.30’da Acıbadem Adana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar eşliğinde konferans salonunda gerçekleştirilecek. Herkese açık olan bu söyleşide kadınların üreme sağlığını ve doğurganlığını etkileyen birçok hastalığa, belirtilere ve yeni tedavi yöntemlerine yer verilecek.

 

Araştırmalarda ulaşılan verilere göre, her yıl 500 bin yeni rahim ağzı kanseri vakası ortaya çıkmakta ve maalesef bu hastalardan yarısını hayatını kaybetmekte. Tüm dünyada, kadınlarda görülen meme ve kalın bağırsak kanseri türleri arasında rahim ağzı kanseri ise 3. sırada yerini alıyor.

Günümüzde rahim ağzı kanserinin tedavisindeki yeni yaklaşımlar ve erken tanı bu kaygıları önemli oranda ortadan kaldırıyor. Zira erken tanı, meme kanseri sıklığının artmasına karşın yaşam kayıplarının önüne geçiyor. Erken teşhisle gelen başarılı tedavi süreçleri kadınların yaşam standartlarında iyileşme sağlayarak, sosyal yaşamını ve kimliğini koruyabilmesi açısından da çok büyük önem taşıyor. Acıbadem Adana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar bu nedenle rahim ağzı kanserine yönelik alınabilecek en önemli önlem ve temel hedefin kadınları bu konuda eğitip, farkındalık yaratmak olduğunu söylüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.