RAKI FİYATI ARTINCA SAHTECİLİK PATLADI!

GÜNDEM 17.11.2019 - 17:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1448+ kez okundu.
 

RAKI FİYATI ARTINCA SAHTECİLİK PATLADI!

Alkollü içki fiyatlarına son dönemde yapılan peş peşe zamlar, sahtecilerin iştahını kabartıyor. Adana’da 418 litre sahte rakı ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan iki kişinin damıtma işlemini de süt sağım makinesinde gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.  Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez ilçesi Yeşiloba mahallesinde bulunan ve imalathaneye dönüştürülen işyerinde sahte rakı üretimi yapıldığını belirledi. Baskın düzenleyen polis, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 418 litre sahte rakı, 22 kilogram anason tohumu, 25 boş rakı şişesi, 25 litre etil alkol, 1 elektronik dengeleyici amper cihazı, anason damıtma makinesi ele geçirdi. Olayla ilgili A.Ç. ve R.A. gözaltına alınırken imalathanedeki rakı ve hammaddeler imha edildi.  Bu arada, sahtecilerin ‘göz kör etmesi’ ve ölüm vakalarına yol açmasından dolayı metil alkolü bırakıp etil alkole yöneldikleri ortaya çıktı.  UCUZ DİYE İÇİYOR ÖLÜME GİDİYORLAR! Adana, Mersin ve Osmaniye ile Niğde'de sahte içki vakalarında 23 kişi hayatını kaybetmişti. Polisiye tedbirlere rağmen sahteciler, akşamcılara ‘yarı fiyatından aşağı’ rakı sattıkları için piyasada ayakta kalmayı başarıyor. Etil alkol yerine metil alkol kullanarak hazırlanan sahte rakıyla son 20 yılda onlarca kişi hayatından oldu veya gözlerini kaybetti.  İLK VAKA 22 YIL ÖNCEYDİ  Sahte içkiden ölüm vakalarından ilki 10 Ekim 1997 tarihinde yaşandı. Sultançiftliği Uğur Mumcu mahallesindeki Yaşar Kocatürk, içtiği iki duble rakının ardından hayatını kaybetti. Geçen yılın son aylarında sahte içkiden Denizli’de İran uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti. Adana’da üç yıl önce ise merkez Yüreğir ilçesi Doğankent mahallesindeki evinde rahatsızlanan İsmail Metin Sosyal, hayatını kaybetti. Sosyal’ın sahte içkinin ardından fenalaşıp öldüğü ileri sürülmüştü.  SAHTE RAKI NASIL ANLAŞILIR?  - Gerçek rakının kapağı şişeye tam oturuyor, sahte rakının kapağının alt boğumu ise şişeye tam oturmuyor. Tüm şişe kapaklarında tek seri numarası var. - Gerçek rakı her zaman duru, temiz görülürken, sahte rakının dibinde tortular göze çarpıyor.  - Gerçek rakı, kilosu litresi çok yüksek etil alkolden yapılırken, sahte rakı ucuz metil alkolden üretiliyor.  -Sahte rakı insanı sarhoş etmiyor gibi görünüyor ancak şiddetli baş ağrısı ve çarpma yaşatıyor.

Alkollü içki fiyatlarına son dönemde yapılan peş peşe zamlar, sahtecilerin iştahını kabartıyor. Adana’da 418 litre sahte rakı ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan iki kişinin damıtma işlemini de süt sağım makinesinde gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. 

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez ilçesi Yeşiloba mahallesinde bulunan ve imalathaneye dönüştürülen işyerinde sahte rakı üretimi yapıldığını belirledi. Baskın düzenleyen polis, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 418 litre sahte rakı, 22 kilogram anason tohumu, 25 boş rakı şişesi, 25 litre etil alkol, 1 elektronik dengeleyici amper cihazı, anason damıtma makinesi ele geçirdi. Olayla ilgili A.Ç. ve R.A. gözaltına alınırken imalathanedeki rakı ve hammaddeler imha edildi. 
Bu arada, sahtecilerin ‘göz kör etmesi’ ve ölüm vakalarına yol açmasından dolayı metil alkolü bırakıp etil alkole yöneldikleri ortaya çıktı. 

UCUZ DİYE İÇİYOR ÖLÜME GİDİYORLAR!

Adana, Mersin ve Osmaniye ile Niğde'de sahte içki vakalarında 23 kişi hayatını kaybetmişti. Polisiye tedbirlere rağmen sahteciler, akşamcılara ‘yarı fiyatından aşağı’ rakı sattıkları için piyasada ayakta kalmayı başarıyor. Etil alkol yerine metil alkol kullanarak hazırlanan sahte rakıyla son 20 yılda onlarca kişi hayatından oldu veya gözlerini kaybetti. 
İLK VAKA 22 YIL ÖNCEYDİ 
Sahte içkiden ölüm vakalarından ilki 10 Ekim 1997 tarihinde yaşandı. Sultançiftliği Uğur Mumcu mahallesindeki Yaşar Kocatürk, içtiği iki duble rakının ardından hayatını kaybetti. Geçen yılın son aylarında sahte içkiden Denizli’de İran uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti. Adana’da üç yıl önce ise merkez Yüreğir ilçesi Doğankent mahallesindeki evinde rahatsızlanan İsmail Metin Sosyal, hayatını kaybetti. Sosyal’ın sahte içkinin ardından fenalaşıp öldüğü ileri sürülmüştü. 

SAHTE RAKI NASIL ANLAŞILIR? 
- Gerçek rakının kapağı şişeye tam oturuyor, sahte rakının kapağının alt boğumu ise şişeye tam oturmuyor. Tüm şişe kapaklarında tek seri numarası var.
- Gerçek rakı her zaman duru, temiz görülürken, sahte rakının dibinde tortular göze çarpıyor. 
- Gerçek rakı, kilosu litresi çok yüksek etil alkolden yapılırken, sahte rakı ucuz metil alkolden üretiliyor. 
-Sahte rakı insanı sarhoş etmiyor gibi görünüyor ancak şiddetli baş ağrısı ve çarpma yaşatıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.