RAMAZAN’DA BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRECEK ÖNERİLER

SAĞLIK-YAŞAM 15.05.2020 - 11:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2049+ kez okundu.
 

RAMAZAN’DA BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRECEK ÖNERİLER

“Koronavirüs salgını hafifliyor mu? Avrupa’da önlemler gevşetiliyor mu?” tartışmaları süredursun, bu salgından korunmak için bağışıklık sistemimizi uzunca bir süre güçlü tutmak zorunda olduğumuz unutmamamız gereken bir gerçek. Son derece karmaşık bir yapısı olan bağışıklık sistemimiz; antikorlar, hormonlar, vitaminler gibi maddeler ile beyaz kan hücreleri, dalak, timus ve kemik iliği gibi organlar ve lenfatik sistemle birlikte kusursuz bir uyum içinde çalıştığında güçlü oluyor. Bağışıklık sistemimizin işlevlerini yerine getirirken bir sorunla karşılaşmaması için günlük alışkanlıklarımıza dikkat etmemiz gerektiğini vurgulayan Acıbadem Bursa Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Yenidünyabeslenmemizden hareketlerimize dek önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.   İftar sofrasında bu besinleri ihmal etmeyin Güçlü bir bağışıklık sisteminin en önemli kuralı; yeterli ve dengeli bir beslenme alışkanlığı edinmek. Bu durum Ramazan döneminde daha da büyük önem arz ediyor. Bağışıklık sistemini koruyan A, C, D ve E vitaminlerinin yanı sıra selenyum, potasyum, çinko ile demir gibi vitamin ve mineralleri içeren besinlerin düzenli tüketilmesi gerektiğini vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Yenidünya “Günlük yiyeceğinizin yarısı meyve ve sebzelerden oluşmalı. Çorbalarınızda sebze olmasına özen gösterin. İftar masasında tabağınızın yarısında sebze, kalanında da kırmızı et, tavuk, balık, fasulye, mercimek, yumurta, bulgur gibi protein yönünden zengin gıdalar olması bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir” diyor.

“Koronavirüs salgını hafifliyor mu? Avrupa’da önlemler gevşetiliyor mu?” tartışmaları süredursun, bu salgından korunmak için bağışıklık sistemimizi uzunca bir süre güçlü tutmak zorunda olduğumuz unutmamamız gereken bir gerçek. Son derece karmaşık bir yapısı olan bağışıklık sistemimiz; antikorlar, hormonlar, vitaminler gibi maddeler ile beyaz kan hücreleri, dalak, timus ve kemik iliği gibi organlar ve lenfatik sistemle birlikte kusursuz bir uyum içinde çalıştığında güçlü oluyor. Bağışıklık sistemimizin işlevlerini yerine getirirken bir sorunla karşılaşmaması için günlük alışkanlıklarımıza dikkat etmemiz gerektiğini vurgulayan Acıbadem Bursa Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Yenidünyabeslenmemizden hareketlerimize dek önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

 

İftar sofrasında bu besinleri ihmal etmeyin

Güçlü bir bağışıklık sisteminin en önemli kuralı; yeterli ve dengeli bir beslenme alışkanlığı edinmek. Bu durum Ramazan döneminde daha da büyük önem arz ediyor. Bağışıklık sistemini koruyan A, C, D ve E vitaminlerinin yanı sıra selenyum, potasyum, çinko ile demir gibi vitamin ve mineralleri içeren besinlerin düzenli tüketilmesi gerektiğini vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Yenidünya “Günlük yiyeceğinizin yarısı meyve ve sebzelerden oluşmalı. Çorbalarınızda sebze olmasına özen gösterin. İftar masasında tabağınızın yarısında sebze, kalanında da kırmızı et, tavuk, balık, fasulye, mercimek, yumurta, bulgur gibi protein yönünden zengin gıdalar olması bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.