‘Reel sektöre olumlu yansımasını bekliyoruz’

GÜNDEM 26.07.2019 - 13:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2378+ kez okundu.
 

‘Reel sektöre olumlu yansımasını bekliyoruz’

  Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkan Vekili Ömer Faruk Sakarya, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indiriminin piyasaların da beklediği anda gerçekleştiğini belirterek, “Faiz indiriminin reel sektöre olumlu yansımasını, bu indirimle birlikte kredi ve mevduat faizlerinde beklenilen düşüşün gerçekleşmesiyle yatırımın artacağı, piyasaların canlanacağı bir ortama kavuşulacağını düşünüyoruz” dedi.   TCMB’nin faiz indirimi kararını değerlendiren Çukurova GİAD Başkanı ve TÜGİK Başkan Vekili Ömer Faruk Sakarya, atılan bu adımın reel sektörün finansman maliyetlerine de yansıması açısından önemli olduğunu vurguladı. Faiz indiriminin yatırımların önünü açıp, ekonomik büyümeye olumlu etkiler yapacağına dikkat çeken Sakarya, indirim kararının Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyüme sürecine hızlandırıcı etkileri olmasını beklediklerini kaydetti. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumun başta iş çevreleri, reel sektör olmak üzere toplumun her kesimini olumsuz etkilediğini kaydeden Başkan Sakarya, şunları söyledi:   “Özellikle yüksek faiz, yüksek üretim maliyetleri ve buna karşılık neredeyse yok denecek oranlardaki düşük yatırım, ülkemizin içine sokulmak istendiği ekonomik bir tuzak olarak karşımıza çıkmıştı. Mevcut olumsuz ekonomik durumdan çıkıp yapısal reformları gerçekleştirerek, daha sağlam bir mali yapıya ulaşmamız çok önemlidir. Bu açıdan da değerlendirildiğinde, TCMB’nin faiz indirimine gitmesi, ekonomik tuzaktan kurtulma yolunda çok önemli bir adım olmuştur. Bu indirimin reel sektöre olumlu yansımaları olacağını umuyoruz.  TCMB’nin olumlu karşıladığımız faiz indirimi kararının ardından kredi ve mevduat faizlerinde de aşağı yönde hareketlenme yaşanacağını bekliyor, bunun da gerçekleşmesiyle önümüzdeki dönemde yatırımın önünün açılıp, istihdamda artış, cari açıkta azalmanın sağlayacağı yeni bir döneme girileceğini bekliyoruz. Bu indirim, iş dünyasının, reel sektörün beklentilerine yönelik önemli bir karardır. Faizin yüksek kaldığı her gün, Türkiye’nin yatırım potansiyelinden çalmakta, ülkemizin yatırımdaki gücünü zayıflatmaktadır. Yüksek faizle ekonomimizde yapısal dönüşümler de mümkün değildi. Bu açıdan da bakıldığında TCMB’nin faiz indirimi doğru zamanda yapılmış, doğru bir hamledir.”

 

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkan Vekili Ömer Faruk Sakarya, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indiriminin piyasaların da beklediği anda gerçekleştiğini belirterek, “Faiz indiriminin reel sektöre olumlu yansımasını, bu indirimle birlikte kredi ve mevduat faizlerinde beklenilen düşüşün gerçekleşmesiyle yatırımın artacağı, piyasaların canlanacağı bir ortama kavuşulacağını düşünüyoruz” dedi.

 

TCMB’nin faiz indirimi kararını değerlendiren Çukurova GİAD Başkanı ve TÜGİK Başkan Vekili Ömer Faruk Sakarya, atılan bu adımın reel sektörün finansman maliyetlerine de yansıması açısından önemli olduğunu vurguladı. Faiz indiriminin yatırımların önünü açıp, ekonomik büyümeye olumlu etkiler yapacağına dikkat çeken Sakarya, indirim kararının Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyüme sürecine hızlandırıcı etkileri olmasını beklediklerini kaydetti. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumun başta iş çevreleri, reel sektör olmak üzere toplumun her kesimini olumsuz etkilediğini kaydeden Başkan Sakarya, şunları söyledi:

 

“Özellikle yüksek faiz, yüksek üretim maliyetleri ve buna karşılık neredeyse yok denecek oranlardaki düşük yatırım, ülkemizin içine sokulmak istendiği ekonomik bir tuzak olarak karşımıza çıkmıştı. Mevcut olumsuz ekonomik durumdan çıkıp yapısal reformları gerçekleştirerek, daha sağlam bir mali yapıya ulaşmamız çok önemlidir. Bu açıdan da değerlendirildiğinde, TCMB’nin faiz indirimine gitmesi, ekonomik tuzaktan kurtulma yolunda çok önemli bir adım olmuştur. Bu indirimin reel sektöre olumlu yansımaları olacağını umuyoruz.  TCMB’nin olumlu karşıladığımız faiz indirimi kararının ardından kredi ve mevduat faizlerinde de aşağı yönde hareketlenme yaşanacağını bekliyor, bunun da gerçekleşmesiyle önümüzdeki dönemde yatırımın önünün açılıp, istihdamda artış, cari açıkta azalmanın sağlayacağı yeni bir döneme girileceğini bekliyoruz. Bu indirim, iş dünyasının, reel sektörün beklentilerine yönelik önemli bir karardır. Faizin yüksek kaldığı her gün, Türkiye’nin yatırım potansiyelinden çalmakta, ülkemizin yatırımdaki gücünü zayıflatmaktadır. Yüksek faizle ekonomimizde yapısal dönüşümler de mümkün değildi. Bu açıdan da bakıldığında TCMB’nin faiz indirimi doğru zamanda yapılmış, doğru bir hamledir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.