REKTÖR MERYEM TUNCEL: BALCALI TEŞHİS VE TEDAVİDE BİR NUMARA

GÜNDEM 17.09.2020 - 17:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2440+ kez okundu.
 

REKTÖR MERYEM TUNCEL: BALCALI TEŞHİS VE TEDAVİDE BİR NUMARA

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Balcalı Hastanesi’nde fiziksel bir takım yetersizlikler var fakat teşhis ve tedavi konusunda bölgede bir numarayız” dedi. Tuncel, öğrencileri kampuste görmek istediklerini ancak pandemiden dolayı güz dönemi için online eğitim kararı aldıklarını bildirdi.
Tuncel,  gazetemiz kurucusu Hakan Denizli’yi ağırladı.  Görevi devraldıktan hemen sonra fakülte ve yüksekokulları gezmeye başladığını anlatan Tuncel, buralarda gördüğü eksiklikleri not alarak üniversitenin Stratejik Planı’nı gözden geçirip revize edeceğini söyledi. Akademik kadrolarında yeterlilik konusunda bir problem yaşanmadığını ancak sayı bakımından eksikleri olduğunu anlatan Tuncel, “En büyük problemlerimizden biri de binalarımızdaki yetersizlikler, bunları dikkate alıyoruz.  Çözüm, ekonomiye bağlı olduğu için biraz zaman alacak. Laboratuvarlar açılması gerekiyor, hepsinin notlarını alıp tespit ediyoruz. Eğitim ve bilimsel araştırma önceliğimiz. Bunu geliştirecek her türlü yatırımı bütçemizin elverdiği ölçüde kanalize edeceğiz” ifadelerini kullandı.  VİRÜSÜ HİKAYE GİBİ ALGILIYORUZ Pandemiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan rektör Tuncel, Balcalı Hastanesi’nin Covid 19 sürecinde iyi bir hizmet verdiğini aktardı. Tuncel, toplumun virüs konusunda biraz daha tedbirli olması gerektiğine dikkat çekerek, “Çok hızlı bulaşan bir virüs, fakat insanlarımız kendilerine ve ailelerine dokunmadığı sürece hikaye gibi algılıyor” dedi. Tuncel, şunları kaydetti: “Maske takma, sosyal mesafe, kalabalıklarda bulunmama, sık el yıkama çok önemli. Düğünlerin yapılmaması protesto ediliyor. Düğün yapmakta haklı herkes ama bu çok anormal bir süreç. Başkalarını da koruyabilmek için hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Amerika aşı konusunda bir takım tarihler veriyor ancak insanlarda kullanılacak her şey, emniyetli olduğu kesin olarak büyük oranda gösterilmeli. Aşı konusunda biraz daha beklenileceğini düşünüyorum.”  BALCALI’YI DAHA ÇOK TANITMAK İSTİYORUZ Covid 19 sebebiyle Balcalı Hastanesi’nde hasta yatma kapasitesinin epey düştüğünü aktaran Tuncel, hastanenin problemlerinden birinin de tek odalı sistemle hizmet vermeyişi olduğunu dile getirdi. Tuncel, “Bu çağda, artık iki üç kişinin bir odada olması istenilen bir şey değil. Bunlarla ilgili çalışmalar yapacağız. Ama tüm bunlar maddi duruma dayanıyor maalesef. Onkoloji hastanemiz yeni açılacak umuyorum orada çok daha modern şartlara sahip olacağız. Hastalara daha iyi hizmet vermek için Balcalı Hastanesi’nde bir takım düzenlemelere gideceğiz. Fiziksel yetersizlikler var ancak teşhis ve tedavi konusunda ise bölgede bir numarayız. Hastaneyi tanıtım için de toplumsal çalışmalar başlatacağım.” diye konuştu.  AKADEMİK YAYINLARDA DAHA İYİ YERLERE GELMEK İSTİYORUZ  Çukurova Üniversitesi’nde pandeminin gidişine göre eğitimin değişeceğini anlatan Tuncel, “Güz dönemi için eğitimin online yapılması kararı verdik. Bu da öğrencilerimizin sağlığı açından. Çünkü sağlığınız yoksa hayatta hiçbir şey yok. Mecburen öyle bir durum oldu. Biz de istiyoruz öğrencilerimizi kampuste görmek, cıvıl cıvıl, onlara en iyi eğitimi vermek fakat şartlar anormal” dedi. Rektör Tuncel, üniversitenin akademik yayınlar konusunda istediği yerde olmadığını dile getirerek, “Daha iyi yerlere gelmek istediklerini sözlerine ekledi.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Balcalı Hastanesi’nde fiziksel bir takım yetersizlikler var fakat teşhis ve tedavi konusunda bölgede bir numarayız” dedi. Tuncel, öğrencileri kampuste görmek istediklerini ancak pandemiden dolayı güz dönemi için online eğitim kararı aldıklarını bildirdi.

Tuncel,  gazetemiz kurucusu Hakan Denizli’yi ağırladı.  Görevi devraldıktan hemen sonra fakülte ve yüksekokulları gezmeye başladığını anlatan Tuncel, buralarda gördüğü eksiklikleri not alarak üniversitenin Stratejik Planı’nı gözden geçirip revize edeceğini söyledi. Akademik kadrolarında yeterlilik konusunda bir problem yaşanmadığını ancak sayı bakımından eksikleri olduğunu anlatan Tuncel, “En büyük problemlerimizden biri de binalarımızdaki yetersizlikler, bunları dikkate alıyoruz.  Çözüm, ekonomiye bağlı olduğu için biraz zaman alacak. Laboratuvarlar açılması gerekiyor, hepsinin notlarını alıp tespit ediyoruz. Eğitim ve bilimsel araştırma önceliğimiz. Bunu geliştirecek her türlü yatırımı bütçemizin elverdiği ölçüde kanalize edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

VİRÜSÜ HİKAYE GİBİ ALGILIYORUZ

Pandemiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan rektör Tuncel, Balcalı Hastanesi’nin Covid 19 sürecinde iyi bir hizmet verdiğini aktardı. Tuncel, toplumun virüs konusunda biraz daha tedbirli olması gerektiğine dikkat çekerek, “Çok hızlı bulaşan bir virüs, fakat insanlarımız kendilerine ve ailelerine dokunmadığı sürece hikaye gibi algılıyor” dedi. Tuncel, şunları kaydetti: “Maske takma, sosyal mesafe, kalabalıklarda bulunmama, sık el yıkama çok önemli. Düğünlerin yapılmaması protesto ediliyor. Düğün yapmakta haklı herkes ama bu çok anormal bir süreç. Başkalarını da koruyabilmek için hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Amerika aşı konusunda bir takım tarihler veriyor ancak insanlarda kullanılacak her şey, emniyetli olduğu kesin olarak büyük oranda gösterilmeli. Aşı konusunda biraz daha beklenileceğini düşünüyorum.” 

BALCALI’YI DAHA ÇOK TANITMAK İSTİYORUZ

Covid 19 sebebiyle Balcalı Hastanesi’nde hasta yatma kapasitesinin epey düştüğünü aktaran Tuncel, hastanenin problemlerinden birinin de tek odalı sistemle hizmet vermeyişi olduğunu dile getirdi. Tuncel, “Bu çağda, artık iki üç kişinin bir odada olması istenilen bir şey değil. Bunlarla ilgili çalışmalar yapacağız. Ama tüm bunlar maddi duruma dayanıyor maalesef. Onkoloji hastanemiz yeni açılacak umuyorum orada çok daha modern şartlara sahip olacağız. Hastalara daha iyi hizmet vermek için Balcalı Hastanesi’nde bir takım düzenlemelere gideceğiz. Fiziksel yetersizlikler var ancak teşhis ve tedavi konusunda ise bölgede bir numarayız. Hastaneyi tanıtım için de toplumsal çalışmalar başlatacağım.” diye konuştu. 

AKADEMİK YAYINLARDA DAHA İYİ YERLERE GELMEK İSTİYORUZ 

Çukurova Üniversitesi’nde pandeminin gidişine göre eğitimin değişeceğini anlatan Tuncel, “Güz dönemi için eğitimin online yapılması kararı verdik. Bu da öğrencilerimizin sağlığı açından. Çünkü sağlığınız yoksa hayatta hiçbir şey yok. Mecburen öyle bir durum oldu. Biz de istiyoruz öğrencilerimizi kampuste görmek, cıvıl cıvıl, onlara en iyi eğitimi vermek fakat şartlar anormal” dedi. Rektör Tuncel, üniversitenin akademik yayınlar konusunda istediği yerde olmadığını dile getirerek, “Daha iyi yerlere gelmek istediklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.