Rektör Prof. Dr. Tuncel Adana MYO’da İncelemelerde Bulundu

EĞİTİM 18.11.2020 - 10:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1595+ kez okundu.
 

Rektör Prof. Dr. Tuncel Adana MYO’da İncelemelerde Bulundu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel Adana Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulundu.   Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu ve ilgili daire başkanlarının da eşlik etiği Rektör Prof. Dr. Tuncel Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Faruk Karadağ’dan brifing aldı.   “Kaliteli ve İyi Eğitim Almış Yetenekli Elemanlar Yetiştirmeyi Amaçlıyoruz” Prof. Dr. Karadağ, Yüksekokulun ülkemizin ihtiyaç duyduğu branşlarda; mühendis ile teknisyen arasındaki ara insan gücü ve meslek elamanı ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte, çağdaş, kaliteli ve iyi eğitim almış yetenekli elemanlar yetiştirmeyi amaçladığını söyledi. Öğrencilerin Eğitim-Öğretim süresinin 2 yıl olduğunu belirten Prof. Dr. Karadağ, Adana Meslek Yüksekokulundan öğrencilerin tekniker ünvanı ile mezun olduklarına vurgu yaptı. Yüksekokul -Sanayi İşbirliğine özel önem verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Karadağ, bu kapsam da öğrencilerin pratik bilgilerini geliştirmesi için kurslar açtıklarını ve bölgemizde bulunan endüstriyel işletme ve fabrikalarda teknik geziler düzenlendiklerini söyledi.   Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Kendini Sürekli Geliştiren Öncü ve Yenilikçi Bir Meslek Yüksekokulu Olacağız” Laboratuvar, atölye ve dersliklerde de incelemede bulunan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, eksiklikler ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alarak mesleki yeterliliği olan, liderlik özellikleriyle donanmış, gelişen teknolojileri takip etmek için motive edilmiş ve kendini mesleki olarak yaşam boyu geliştirmenin önemini kavramış nitelikli mezunlar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Ayrıca sanayi ve hizmet sektörleri ile ilişkileri çeşitli projelerle güçlendirerek bölge kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Tuncel, “Ülkemizde gelişmekte olan güncel teknolojik alanlardaki nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacak, uygulamaya yönelik eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirmeyi amaçlayan küresel yaklaşımı yerel açıdan esas alan, iş dünyasında tercih edilen ve yurtdışında da çalışabilecek yeterlilikte mezunlar veren, kendini sürekli geliştiren öncü ve yenilikçi bir meslek yüksekokulu olacağız.” şeklinde konuştu. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel Adana Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulundu.

 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu ve ilgili daire başkanlarının da eşlik etiği Rektör Prof. Dr. Tuncel Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Faruk Karadağ’dan brifing aldı.

 

“Kaliteli ve İyi Eğitim Almış Yetenekli Elemanlar Yetiştirmeyi Amaçlıyoruz”

Prof. Dr. Karadağ, Yüksekokulun ülkemizin ihtiyaç duyduğu branşlarda; mühendis ile teknisyen arasındaki ara insan gücü ve meslek elamanı ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte, çağdaş, kaliteli ve iyi eğitim almış yetenekli elemanlar yetiştirmeyi amaçladığını söyledi. Öğrencilerin Eğitim-Öğretim süresinin 2 yıl olduğunu belirten Prof. Dr. Karadağ, Adana Meslek Yüksekokulundan öğrencilerin tekniker ünvanı ile mezun olduklarına vurgu yaptı. Yüksekokul -Sanayi İşbirliğine özel önem verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Karadağ, bu kapsam da öğrencilerin pratik bilgilerini geliştirmesi için kurslar açtıklarını ve bölgemizde bulunan endüstriyel işletme ve fabrikalarda teknik geziler düzenlendiklerini söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Kendini Sürekli Geliştiren Öncü ve Yenilikçi Bir Meslek Yüksekokulu Olacağız”

Laboratuvar, atölye ve dersliklerde de incelemede bulunan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, eksiklikler ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alarak mesleki yeterliliği olan, liderlik özellikleriyle donanmış, gelişen teknolojileri takip etmek için motive edilmiş ve kendini mesleki olarak yaşam boyu geliştirmenin önemini kavramış nitelikli mezunlar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ayrıca sanayi ve hizmet sektörleri ile ilişkileri çeşitli projelerle güçlendirerek bölge kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Tuncel, “Ülkemizde gelişmekte olan güncel teknolojik alanlardaki nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacak, uygulamaya yönelik eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirmeyi amaçlayan küresel yaklaşımı yerel açıdan esas alan, iş dünyasında tercih edilen ve yurtdışında da çalışabilecek yeterlilikte mezunlar veren, kendini sürekli geliştiren öncü ve yenilikçi bir meslek yüksekokulu olacağız.” şeklinde konuştu.

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.