Rektör Prof. Dr. Tuncel Su Ürünleri Fakültesini Ziyaret Etti.

GÜNDEM 21.09.2020 - 16:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1323+ kez okundu.
 

Rektör Prof. Dr. Tuncel Su Ürünleri Fakültesini Ziyaret Etti.

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel fakülte ziyaretlerine devam ediyor. Akademisyenlerle tanışan ve Çukurova Üniversitesinin eğitim öğretim faaliyetlerinin daha iyi noktalara gelmesi için fikir alışverişinde bulunan Rektör Prof. Dr. Tuncel Su Ürünleri Fakültesini ziyaret etti.   Çukurova Üniversitesinin alt yapı ve eğitim olanaklarını güçlendirmeyi amaçlayan kentle iç içe bir üniversite hedefine Çukurova Üniversitesini ulaştırmak için çalışan Prof. Dr. Meryem Tuncel ÇÜ Su Ürünleri Fakültesinde incelemelerde bulundu.   Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i  Dekan Prof. Dr. Tufan Eroldoğan karşıladı.   Prof. Dr. Eroldoğan: “Hem Deniz Suyu Hem de Tatlı Su İşletmesine Sahip Tek Fakülteyiz.” Prof. Dr. Eroldoğan, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin Türkiye’deki fakülteler arasında hem tatlı su hem de deniz suyu işletmesine sahip tek fakülte olduğunu, uluslararası düzeyde çok sayıda yayın üreten nitelikli akademik ve idari kadrosuyla Ülkemizin en gelişmiş su ürünleri fakültelerinden birisi olduğunu söyledi. Deniz ve İçsular biyolojisi, su kalitesi, sucul ekosistemler ve canlı grupları, avcılık balıkçılık teknolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği, hastalıkları, su ürünleri işleme teknolojisi bilgileri ile donanmış, kendine güvenen, problemler karşısında bilgilerini sentezleyerek karar veren, çözüm önerileri getiren ve bunları uygulayabilen bir fakülte olduklarını ifade eden Prof. Dr. Eroldoğan, su ürünleri sektörüne katkı getire, ülkesine ve dünyaya yararlı, çağdaş mezunlar vermeyi amaç edindiklerini söyledi.   Prof. Dr. Tuncel: “Dünya Üniversiteleri Arasında Önemli Bir Yere Geleceğiz.” Akademisyenlerle tanışan Rektör Prof. Dr. Tuncel de eğitim öğretim kalitesinin artırılması amacıyla fiziki şartların ve gerekli koşulların bir an önce iyileştirileceğini söyledi. Prof. Dr. Tuncel, modern derslikler/amfiler, sosyal hayat, kültür/sanat, spor ve barınma olanakları ile sağlık hizmetleri ve sosyal tesisleriyle Çukurova Üniversitesinin dünya üniversiteleri arasında önemli bir yere geleceğine inandığını söyledi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler fakülte binasında ve laboratuvarlarında incelemelerde bulundu. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son bulundu.  

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel fakülte ziyaretlerine devam ediyor. Akademisyenlerle tanışan ve Çukurova Üniversitesinin eğitim öğretim faaliyetlerinin daha iyi noktalara gelmesi için fikir alışverişinde bulunan Rektör Prof. Dr. Tuncel Su Ürünleri Fakültesini ziyaret etti.

 

Çukurova Üniversitesinin alt yapı ve eğitim olanaklarını güçlendirmeyi amaçlayan kentle iç içe bir üniversite hedefine Çukurova Üniversitesini ulaştırmak için çalışan Prof. Dr. Meryem Tuncel ÇÜ Su Ürünleri Fakültesinde incelemelerde bulundu.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i  Dekan Prof. Dr. Tufan Eroldoğan karşıladı.

 

Prof. Dr. Eroldoğan: “Hem Deniz Suyu Hem de Tatlı Su İşletmesine Sahip Tek Fakülteyiz.”

Prof. Dr. Eroldoğan, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin Türkiye’deki fakülteler arasında hem tatlı su hem de deniz suyu işletmesine sahip tek fakülte olduğunu, uluslararası düzeyde çok sayıda yayın üreten nitelikli akademik ve idari kadrosuyla Ülkemizin en gelişmiş su ürünleri fakültelerinden birisi olduğunu söyledi. Deniz ve İçsular biyolojisi, su kalitesi, sucul ekosistemler ve canlı grupları, avcılık balıkçılık teknolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği, hastalıkları, su ürünleri işleme teknolojisi bilgileri ile donanmış, kendine güvenen, problemler karşısında bilgilerini sentezleyerek karar veren, çözüm önerileri getiren ve bunları uygulayabilen bir fakülte olduklarını ifade eden Prof. Dr. Eroldoğan, su ürünleri sektörüne katkı getire, ülkesine ve dünyaya yararlı, çağdaş mezunlar vermeyi amaç edindiklerini söyledi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Dünya Üniversiteleri Arasında Önemli Bir Yere Geleceğiz.”

Akademisyenlerle tanışan Rektör Prof. Dr. Tuncel de eğitim öğretim kalitesinin artırılması amacıyla fiziki şartların ve gerekli koşulların bir an önce iyileştirileceğini söyledi. Prof. Dr. Tuncel, modern derslikler/amfiler, sosyal hayat, kültür/sanat, spor ve barınma olanakları ile sağlık hizmetleri ve sosyal tesisleriyle Çukurova Üniversitesinin dünya üniversiteleri arasında önemli bir yere geleceğine inandığını söyledi.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler fakülte binasında ve laboratuvarlarında incelemelerde bulundu. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.