Ressam Hülya Sezgin Varda Köprüsü’nü çizdi

25.01.2019 - 14:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1433+ kez okundu.
 

Ressam Hülya Sezgin Varda Köprüsü’nü çizdi

  Hülya Sezgin, “Varda Köprüsü benim ilgimi çekti, bir de bunun öyküsünü söylediler. Çok güzeli tarihi bir köprü. Bizim atalarımızdan kalan kültür mirasımıza sahip çıkmalıyız. 100 yılı geçkindir hala işlerliğini korumaktadır. Üzerinden trenler geçiyor, ulaşımı sağlıyor, hala bizlere hizmet ediyor. Görüntü olarak da çok hoşuma gitti, o yüzden Varda Köprüsü’nü çalışmak istedim” dedi.   Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 3. Türk Sanat Çalıştayı’na katılan Hülya Sezgin, Turizm Bakanlığı tarafından en gösterişli 13 köprü arasında gösterilen Varda Köprüsü’nü çizdi. İzmir’de yaşadığını ve emekli bankacı olduğunu söyleyen ressam Hülya Sezgin, “Emeklilikle birlikte çocukluktan beri içimde uhde kalan resme kurslarla başladım fakat kısa bir sürede naif bir ressam olduğum ortaya çıkınca kursu bıraktım. Ve kendim evde 17 yıllardır resim çalışıyorum, 100’den fazla karma sergiye katıldım. 25. Kişisel sergim 6 Şubat’ta İzmir Resim Heykel Müzesi’nde olacak. 16 kez yurtdışına festivale davet edildim, Türkiye’nin dört bucağında çalıştaylara davet ettiler” dedi. Biri Bolu’da olmak üzere 5 gazetede köşe yazısı yazdığını söyleyen ve Adana’ya daha önce turla geldiğini ama 75. Yıl Sanat Galerisi’ndeki çalıştaya ilk kez katıldığını ifade eden Hülya Sezgin, “Mersin’de 3 kez çalıştaya katıldım. Resim sayesinde çok istediğim Dünya’yı gezme imkânına kavuşmuş oldum. Hani derler ya ressamın değeri öldükten sonra bilinir. Öldükten sonra bilsinler veya bilmesinler, resim satılıyor, beğeniliyor ama ben resim sayesinde çok insan tanıdım. Çok dost oldum, çok gezdim, gördüm, 8 ülkeye gittim 16 kez” dedi. Varda Köprüsü’nü neden çizdiğini anlatan Sezgin, şunları söyledi. “İlk gün otele yerleştik ve dinlendik.  21 ülkeden 70 sanatçıyı Adana’nın çevresini 2 gün boyunca gezdirdiler. Bu Varda Köprüsü benim ilgimi çekti, bir de bunun öyküsünü söylediler. Çok güzeli tarihi bir köprü. Bizim atalarımızdan kalan kültür mirasımıza sahip çıkmalıyız. 100 yılı geçkindir hala işlerliğini korumaktadır. Üzerinden trenler geçiyor, ulaşımı sağlıyor, hala bizlere hizmet ediyor. Görüntü olarak da çok hoşuma gitti, o yüzden Varda Köprüsü’nü çalışmak istedim.”  

 

Hülya Sezgin, “Varda Köprüsü benim ilgimi çekti, bir de bunun öyküsünü söylediler. Çok güzeli tarihi bir köprü. Bizim atalarımızdan kalan kültür mirasımıza sahip çıkmalıyız. 100 yılı geçkindir hala işlerliğini korumaktadır. Üzerinden trenler geçiyor, ulaşımı sağlıyor, hala bizlere hizmet ediyor. Görüntü olarak da çok hoşuma gitti, o yüzden Varda Köprüsü’nü çalışmak istedim” dedi.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 3. Türk Sanat Çalıştayı’na katılan Hülya Sezgin, Turizm Bakanlığı tarafından en gösterişli 13 köprü arasında gösterilen Varda Köprüsü’nü çizdi.

İzmir’de yaşadığını ve emekli bankacı olduğunu söyleyen ressam Hülya Sezgin, “Emeklilikle birlikte çocukluktan beri içimde uhde kalan resme kurslarla başladım fakat kısa bir sürede naif bir ressam olduğum ortaya çıkınca kursu bıraktım. Ve kendim evde 17 yıllardır resim çalışıyorum, 100’den fazla karma sergiye katıldım. 25. Kişisel sergim 6 Şubat’ta İzmir Resim Heykel Müzesi’nde olacak. 16 kez yurtdışına festivale davet edildim, Türkiye’nin dört bucağında çalıştaylara davet ettiler” dedi.

Biri Bolu’da olmak üzere 5 gazetede köşe yazısı yazdığını söyleyen ve Adana’ya daha önce turla geldiğini ama 75. Yıl Sanat Galerisi’ndeki çalıştaya ilk kez katıldığını ifade eden Hülya Sezgin, “Mersin’de 3 kez çalıştaya katıldım. Resim sayesinde çok istediğim Dünya’yı gezme imkânına kavuşmuş oldum. Hani derler ya ressamın değeri öldükten sonra bilinir. Öldükten sonra bilsinler veya bilmesinler, resim satılıyor, beğeniliyor ama ben resim sayesinde çok insan tanıdım. Çok dost oldum, çok gezdim, gördüm, 8 ülkeye gittim 16 kez” dedi.

Varda Köprüsü’nü neden çizdiğini anlatan Sezgin, şunları söyledi.

“İlk gün otele yerleştik ve dinlendik.  21 ülkeden 70 sanatçıyı Adana’nın çevresini 2 gün boyunca gezdirdiler. Bu Varda Köprüsü benim ilgimi çekti, bir de bunun öyküsünü söylediler. Çok güzeli tarihi bir köprü. Bizim atalarımızdan kalan kültür mirasımıza sahip çıkmalıyız. 100 yılı geçkindir hala işlerliğini korumaktadır. Üzerinden trenler geçiyor, ulaşımı sağlıyor, hala bizlere hizmet ediyor. Görüntü olarak da çok hoşuma gitti, o yüzden Varda Köprüsü’nü çalışmak istedim.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.