ROBOTİK EĞİTİM BAŞLIYOR!

GÜNDEM 24.11.2020 - 17:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1909+ kez okundu.
 

ROBOTİK EĞİTİM BAŞLIYOR!

Yüreğir’de Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteği ile 15-25 yaş arasındaki gençlere fen, teknoloji, mühendislik ve matematik destekli kodlama eğitimi verilecek.
EJDER BAŞARAN / EGEMEN  Adana’nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi’nin Bilim ve Teknoloji Tabanlı Gelişim Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylandı. Proje kapsamında, 4 bin 900 çocuk ve gence ‘ücretsiz’ fen, teknoloji, mühendislik ve matematik destekli robotik kodlama eğitimi verilecek. DESTEK VERDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ  Projenin imza töreni Çukurova Kalkınma Ajansı’nda (ÇKA) gerçekleştirildi. ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, bilim ve teknoloji odaklı eğitimlerin çok önemli olduğunu belirterek, gençlerin önünü açacak projeye destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  2 MİLYON LİRALIK BÜTÇE AYRILDI  Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 18 ay sürecek proje bütçesinin 2 milyon lira olduğunu hatırlatarak, 1 milyon 750 bin liralık kısmının Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edileceğini kaydetti.  GENÇLER TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ TAKİP ETMELİ  Proje kapsamında, belediyenin 6 Kültürevi ve Yüreğir Bilim Merkezi’nde robotik kodlama atölyeleri kurulacak. Belediye Başkanı Kocaispir, hedeflerinin 15-25 yaş arasındaki gençlerin bilim ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.    
Yüreğir’de Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteği ile 15-25 yaş arasındaki gençlere fen, teknoloji, mühendislik ve matematik destekli kodlama eğitimi verilecek.

EJDER BAŞARAN / EGEMEN 
Adana’nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi’nin Bilim ve Teknoloji Tabanlı Gelişim Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylandı. Proje kapsamında, 4 bin 900 çocuk ve gence ‘ücretsiz’ fen, teknoloji, mühendislik ve matematik destekli robotik kodlama eğitimi verilecek.

DESTEK VERDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ 
Projenin imza töreni Çukurova Kalkınma Ajansı’nda (ÇKA) gerçekleştirildi. ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, bilim ve teknoloji odaklı eğitimlerin çok önemli olduğunu belirterek, gençlerin önünü açacak projeye destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

2 MİLYON LİRALIK BÜTÇE AYRILDI 
Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 18 ay sürecek proje bütçesinin 2
milyon lira olduğunu hatırlatarak, 1 milyon 750 bin liralık kısmının Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edileceğini kaydetti. 

GENÇLER TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ TAKİP ETMELİ 
Proje kapsamında, belediyenin 6 Kültürevi ve Yüreğir Bilim Merkezi’nde robotik kodlama atölyeleri kurulacak. Belediye Başkanı Kocaispir, hedeflerinin 15-25 yaş arasındaki gençlerin bilim ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.