Ruanda Büyükelçisi’nden AOSB’ye ziyaret

EKONOMİ 23.09.2017 - 07:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2582+ kez okundu.
 

Ruanda Büyükelçisi’nden AOSB’ye ziyaret

  AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü: “Ruanda ile her türlü ticari iş birliğine açığız”   Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü’yü ziyaret etti. Beta Çay Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Uğur’un davetlisi olarak Adana’ya gelen Büyükelçi Nkurunziza, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara ve Bölge Müdürü Mustafa Keskin’le görüştü. Konuğuna AOSB hakkında bilgiler veren Bekir Sütcü, Adana ile Ruanda arasında ticari ilişkilerin kurularak, geliştirilmesi için her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi. Türkiye’nin en büyük OSB’leri arasında yer alan AOSB’de 5 kıtadan sanayicinin faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Sütcü, “Bölgemizde Hindistan’dan, İsrail’den, Almanya’dan, Fransa’dan, Amerika’dan, Çin’den, Japonya’dan yatırımcılar var. Burası uluslararası üreticiler için çok cazip bir bölge” dedi. AOSB’nin, başta tekstil olmak üzere; gıda, makine, mobilya, ahşap, metal gibi birçok farklı sektörden işletmenin faaliyet gösterdiği Avrupa normlarında karma bir OSB olduğunun altını çizen Sütcü, “Bölgemizde bir sanayici için ne lazımsa; bankasından noterine, çarşısından gümrüğüne her türlü hizmeti verebilecek birimler var. En fazla ihracatı Avrupa ülkeleri ile Amerika’ya yapıyoruz. Her şeyin bir başlangıcı var. Ruanda ile de ticaret yapabiliriz” ifadelerini kullandı.   “HER ŞEY BİR YANA TÜRKLERİN KALBİ ÇOK GÜZEL” Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza da Adana’da olmaktan, güzel insanlarla tanışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye ile Ruanda arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye'nin değişik illerini gezdiğini belirten Nkurunziza, “Anlattıklarınıza göre burası Adana’nın kalbi” diye konuştu. Türkiye, Türk insanını çok sevdiğini kaydeden Büyükelçi Nkurunziza, “Türkiye’de yollar, sanayi bölgeleri, verilen hizmetler her şey çok güzel. Ancak onlar bir yana Türklerin kalbi çok güzel. Türklerin sıcak davranışları bizleri çok etkiliyor” dedi. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, ziyaret sonunda Büyükelçi Williams Nkurunziza’ya, günün anısına masa saati hediye etti.

 

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü:

“Ruanda ile her türlü ticari iş birliğine açığız”

 

Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü’yü ziyaret etti.

Beta Çay Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Uğur’un davetlisi olarak Adana’ya gelen Büyükelçi Nkurunziza, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara ve Bölge Müdürü Mustafa Keskin’le görüştü. Konuğuna AOSB hakkında bilgiler veren Bekir Sütcü, Adana ile Ruanda arasında ticari ilişkilerin kurularak, geliştirilmesi için her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi.

Türkiye’nin en büyük OSB’leri arasında yer alan AOSB’de 5 kıtadan sanayicinin faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Sütcü, “Bölgemizde Hindistan’dan, İsrail’den, Almanya’dan, Fransa’dan, Amerika’dan, Çin’den, Japonya’dan yatırımcılar var. Burası uluslararası üreticiler için çok cazip bir bölge” dedi.

AOSB’nin, başta tekstil olmak üzere; gıda, makine, mobilya, ahşap, metal gibi birçok farklı sektörden işletmenin faaliyet gösterdiği Avrupa normlarında karma bir OSB olduğunun altını çizen Sütcü, “Bölgemizde bir sanayici için ne lazımsa; bankasından noterine, çarşısından gümrüğüne her türlü hizmeti verebilecek birimler var. En fazla ihracatı Avrupa ülkeleri ile Amerika’ya yapıyoruz. Her şeyin bir başlangıcı var. Ruanda ile de ticaret yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

“HER ŞEY BİR YANA TÜRKLERİN KALBİ ÇOK GÜZEL”

Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza da Adana’da olmaktan, güzel insanlarla tanışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye ile Ruanda arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye'nin değişik illerini gezdiğini belirten Nkurunziza, “Anlattıklarınıza göre burası Adana’nın kalbi” diye konuştu.

Türkiye, Türk insanını çok sevdiğini kaydeden Büyükelçi Nkurunziza, “Türkiye’de yollar, sanayi bölgeleri, verilen hizmetler her şey çok güzel. Ancak onlar bir yana Türklerin kalbi çok güzel. Türklerin sıcak davranışları bizleri çok etkiliyor” dedi.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, ziyaret sonunda Büyükelçi Williams Nkurunziza’ya, günün anısına masa saati hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.