SIĞINMA KAMPINDA ATLA TERAPİ!

GÜNDEM 20.06.2018 - 14:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2236+ kez okundu.
 

SIĞINMA KAMPINDA ATLA TERAPİ!

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesindeki Türkiye’nin en büyük konteynır kampında 30 binin üzerinde Suriyeli sığınmacı yaşıyor. Kampta yaşamak zorunda kalan yüzlerce sığınmacı çocuğun yüzü dün Türkiye Jokey Kulübü’nce (TJK) düzenlenen etkinlikte güldü. Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla çocuklar TJK’ya ait Pony (Midilli) atlara binip gönüllerince eğlendi.  “SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTİYORUZ” Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan gencinden yaşlısına, çocuğundan kadınına Suriyeliler, Sarıçam’da kendileri için oluşturulan konteynır kentte barınıyor. Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, kampta sığınmacıların hayatlarını sürdürmeleri için gerekli her türlü gereksinimlerin karşılandığını, bunun yanı sıra eğitimden sağlık ve altyapıya her türlü temel hizmetin verildiğini hatırlattı. Kayhan, “Komşu bir ülkede yaşanan iç karışıklıktan dolayı sığınanlara imkânlarımız ölçüsünde katkı veriyoruz. Bir an önce buradaki karışıklığın bitmesini ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini temenni ediyoruz” dedi.   “ETKİNLİKLER İÇİN TEŞEKKÜRLER” Türkiye Jokey Kulübü’nün Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla düzenledikleri etkinlikle çocukları atlarla buluşturmasını anlamlı bulduğunu anlatan Kayhan, şöyle devam etti: “Kampta 10 bin civarında çocuk yaşıyor. Burası, kapalı bir barınma merkezi. Bu tür etkinlikler kamptaki çocukları çok sevindiriyor. Sığınmacı çocukların yüzünü güldürenlere teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin sürmesi isteriz. Kampta çoğunluğu çocuk ve kadın 30 bin kişi yaşıyor. Kampta herkes asgari ihtiyaçlarını giderecek şekilde sunulan bir hizmetlerden faydalanıyor.” “GÜLÜMSEMELERİ HERŞEYE BEDEL” Türkiye Jokey Kulübü Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Aylin Sevim, dünya genelinde 65 milyonun üzerinde insanın çeşitli sebeplerle ülkesini terk etmek zorunda kaldıklarını bildirdi. Sevim, Türkiye’nin milyonlarca sığınmacıya kapılarını açan bir ülke olduğunu hatırlatarak, “Atların tedavi edici, terapi edici bir özelliği var. Atlarla çocukları buluşturarak Sarıçam’daki Suriyelilerin barındığı bu kampta çocuklara keyifli anlar yaşatmak istedik. Sığınmacı çocuklara bir nebze de olsa yaşadıkları sıkıntıları unutturabildiysek ne mutlu. Onların yüzlerindeki gülümseme her şeye bedel” diye konuştu.  “TIR GEZECEK ÇOCUKLAR ATA BİNECEK” TJK Atla Terapi Merkezi Müdür Yardımcısı Bercis Merdanoğlu ise TJK’nın sosyal sorumluluk projelerinden en önemlilerinden birinin Pony Club olduğunu bildirdi. Merdanoğlu, çocukların atlarla olan bağlarının gelişmesi için temmuz ayında TJK Pony Club tırı ile 30 ili gezeceklerini söyledi. Merdanoğlu, TJK Pony Clup’ın tüm etkinliklerinin ücretsiz olduğunu hatırlatarak, Adana’daki sığınmacı kampındaki etkinlikte çocukların yünü güldürmekten dolayı büyük keyif aldıklarını söyledi.

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesindeki Türkiye’nin en büyük konteynır kampında 30 binin üzerinde Suriyeli sığınmacı yaşıyor. Kampta yaşamak zorunda kalan yüzlerce sığınmacı çocuğun yüzü dün Türkiye Jokey Kulübü’nce (TJK) düzenlenen etkinlikte güldü. Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla çocuklar TJK’ya ait Pony (Midilli) atlara binip gönüllerince eğlendi. 

“SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTİYORUZ”
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan gencinden yaşlısına, çocuğundan kadınına Suriyeliler, Sarıçam’da kendileri için oluşturulan konteynır kentte barınıyor. Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, kampta sığınmacıların hayatlarını sürdürmeleri için gerekli her türlü gereksinimlerin karşılandığını, bunun yanı sıra eğitimden sağlık ve altyapıya her türlü temel hizmetin verildiğini hatırlattı. Kayhan, “Komşu bir ülkede yaşanan iç karışıklıktan dolayı sığınanlara imkânlarımız ölçüsünde katkı veriyoruz. Bir an önce buradaki karışıklığın bitmesini ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini temenni ediyoruz” dedi.  
“ETKİNLİKLER İÇİN TEŞEKKÜRLER”
Türkiye Jokey Kulübü’nün Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla düzenledikleri etkinlikle çocukları atlarla buluşturmasını anlamlı bulduğunu anlatan Kayhan, şöyle devam etti: “Kampta 10 bin civarında çocuk yaşıyor. Burası, kapalı bir barınma merkezi. Bu tür etkinlikler kamptaki çocukları çok sevindiriyor. Sığınmacı çocukların yüzünü güldürenlere teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin sürmesi isteriz. Kampta çoğunluğu çocuk ve kadın 30 bin kişi yaşıyor. Kampta herkes asgari ihtiyaçlarını giderecek şekilde sunulan bir hizmetlerden faydalanıyor.”
“GÜLÜMSEMELERİ HERŞEYE BEDEL”
Türkiye Jokey Kulübü Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Aylin Sevim, dünya genelinde 65 milyonun üzerinde insanın çeşitli sebeplerle ülkesini terk etmek zorunda kaldıklarını bildirdi. Sevim, Türkiye’nin milyonlarca sığınmacıya kapılarını açan bir ülke olduğunu hatırlatarak, “Atların tedavi edici, terapi edici bir özelliği var. Atlarla çocukları buluşturarak Sarıçam’daki Suriyelilerin barındığı bu kampta çocuklara keyifli anlar yaşatmak istedik. Sığınmacı çocuklara bir nebze de olsa yaşadıkları sıkıntıları unutturabildiysek ne mutlu. Onların yüzlerindeki gülümseme her şeye bedel” diye konuştu. 
“TIR GEZECEK ÇOCUKLAR ATA BİNECEK”
TJK Atla Terapi Merkezi Müdür Yardımcısı Bercis Merdanoğlu ise TJK’nın sosyal sorumluluk projelerinden en önemlilerinden birinin Pony Club olduğunu bildirdi. Merdanoğlu, çocukların atlarla olan bağlarının gelişmesi için temmuz ayında TJK Pony Club tırı ile 30 ili gezeceklerini söyledi. Merdanoğlu, TJK Pony Clup’ın tüm etkinliklerinin ücretsiz olduğunu hatırlatarak, Adana’daki sığınmacı kampındaki etkinlikte çocukların yünü güldürmekten dolayı büyük keyif aldıklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.