Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı

27.03.2018 - 13:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2520+ kez okundu.
 

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali 20’nci kez perdelerini açtı. Türkiye’nin bir ay süren, en uzun soluklu tiyatro festivali olma özelliği taşıyan festival 30 Nisan’a kadar devam edecek.  20’nci yılında festivalin açılışı, Kübalı Havana Compas Dans Tiyatrosu’nun “Küba, Perküsyon ve Dans” isimli gösterisi ile gerçekleştirildi. Küba’nın zengin ritmini sahneye taşıyan Havana Compas Dans Tiyatrosu, İspanyol, Küba ve Afrika-Küba kültürlerinin geleneksel ve modern danslarını birleştirdiği gösterisini sahneledi.   Rahmetli Sakıp Sabancı’nın desteği ile başlatılan Adana Tiyatro Festivali bugün dünya çapında bir uluslararası tiyatro festivali haline geldi. Festivalde bu yıl Küba’dan “Küba, Perküsyon ve Dans”, İspanya’dan “Best of Yllana” ve “Yalnızlar”, Litvanya’dan “Godos”, Almanya’dan “Tiyatro Delusio”, Slovenya’dan “Peter Kuster” oyunları sahnelenecek. Adana Tiyatro Festivali, bu yıl yurtdışından 6, yurtiçinden ise 4 devlet tiyatrosu, 4 belediye tiyatrosu ve 15 özel tiyatro ile toplam 30 farklı oyuna ev sahipliği yaparak, bugüne kadarki en yüksek oyun sayısına ulaşacak. Eskişehir Şehir Tiyatrosu “39 Basamak”, Tiyatro Adam “Kafkas Tebeşir Dairesi”, Semaver Kumpanya “Mağrur Fil Ölüleri”, Yolcu Tiyatro “Joko'nun Doğum Günü”, Mam Art “Kızgın Damdaki Kedi”, Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu “Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi”, Tiyatro Keyfi “Çocuk İstiyorum” ve “Gözlerin Ardında Müzikal”, İstanbul Şehir Tiyatroları “Sızı”, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Boyacı”, Seyhan Belediye Tiyatrosu “Asiye Nasıl Kurtulur”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Radyo-yu Hümayun” adlı oyunları ve Adana Devlet Tiyatrosu “Ali Baba Ve Kırk Haramiler” isimli çocuk oyunu ile tiyatroseverlerle buluşacak. Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü” her yıl olduğu gibi festivalin açılış töreninde sahiplerini buldu. Bugüne kadar Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü almaya hak kazanan ustalar şöyle: Cüneyt Gökçer (2005), Macide Tanır (2006), Bozkurt Kuruç (2007), Yıldız Kenter (2008), Genco Erkal (2009), Müşfik Kenter (2010), Gülriz Sururi (2011), Haldun Dormen (2012), Rutkay Aziz (2013), Prof. Zeliha Berksoy (2014), Cihan Ünal (2015), Erdal Özyağcılar (2016), Ayten Gökçer (2017).

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali 20’nci kez perdelerini açtı. Türkiye’nin bir ay süren, en uzun soluklu tiyatro festivali olma özelliği taşıyan festival 30 Nisan’a kadar devam edecek. 

20’nci yılında festivalin açılışı, Kübalı Havana Compas Dans Tiyatrosu’nun “Küba, Perküsyon ve Dans” isimli gösterisi ile gerçekleştirildi. Küba’nın zengin ritmini sahneye taşıyan Havana Compas Dans Tiyatrosu, İspanyol, Küba ve Afrika-Küba kültürlerinin geleneksel ve modern danslarını birleştirdiği gösterisini sahneledi.  
Rahmetli Sakıp Sabancı’nın desteği ile başlatılan Adana Tiyatro Festivali bugün dünya çapında bir uluslararası tiyatro festivali haline geldi. Festivalde bu yıl Küba’dan “Küba, Perküsyon ve Dans”, İspanya’dan “Best of Yllana” ve “Yalnızlar”, Litvanya’dan “Godos”, Almanya’dan “Tiyatro Delusio”, Slovenya’dan “Peter Kuster” oyunları sahnelenecek.
Adana Tiyatro Festivali, bu yıl yurtdışından 6, yurtiçinden ise 4 devlet tiyatrosu, 4 belediye tiyatrosu ve 15 özel tiyatro ile toplam 30 farklı oyuna ev sahipliği yaparak, bugüne kadarki en yüksek oyun sayısına ulaşacak. Eskişehir Şehir Tiyatrosu “39 Basamak”, Tiyatro Adam “Kafkas Tebeşir Dairesi”, Semaver Kumpanya “Mağrur Fil Ölüleri”, Yolcu Tiyatro “Joko'nun Doğum Günü”, Mam Art “Kızgın Damdaki Kedi”, Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu “Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi”, Tiyatro Keyfi “Çocuk İstiyorum” ve “Gözlerin Ardında Müzikal”, İstanbul Şehir Tiyatroları “Sızı”, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Boyacı”, Seyhan Belediye Tiyatrosu “Asiye Nasıl Kurtulur”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Radyo-yu Hümayun” adlı oyunları ve Adana Devlet Tiyatrosu “Ali Baba Ve Kırk Haramiler” isimli çocuk oyunu ile tiyatroseverlerle buluşacak.
Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü” her yıl olduğu gibi festivalin açılış töreninde sahiplerini buldu. Bugüne kadar Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü almaya hak kazanan ustalar şöyle: Cüneyt Gökçer (2005), Macide Tanır (2006), Bozkurt Kuruç (2007), Yıldız Kenter (2008), Genco Erkal (2009), Müşfik Kenter (2010), Gülriz Sururi (2011), Haldun Dormen (2012), Rutkay Aziz (2013), Prof. Zeliha Berksoy (2014), Cihan Ünal (2015), Erdal Özyağcılar (2016), Ayten Gökçer (2017).

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.