SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖLÜYOR, SAĞLIK BAKANLIĞI SUSUYOR!

SAĞLIK-YAŞAM 09.05.2018 - 10:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2041+ kez okundu.
 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖLÜYOR, SAĞLIK BAKANLIĞI SUSUYOR!

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, çalışma yaşamında zorluk çeken, mobbinge ve kimi zaman şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının intihara sürüklendiğini, son 3 yılda 431 sağlık çalışanının intihar ettiğini vurgulayarak konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde performans sisteminin dayatıldığı doktorlar ve tüm sağlık çalışanları uzun çalışma saatleri ve mobbinge maruz kalıyor. Sağlıkta şiddetin de arttığı son yıllarda sağlık çalışanlarının intiharları da artış gösteriyor. Konuyu TBMM gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a soru önergesi veren CHP Adana Milletvekili, TBMM  İdare Amiri İbrahim Özdiş “İnsan sağlığı ile ilgilenen önemli ve yıpratıcı bir meslekte performans sistemi dayatması yapmak sizce mantıklı mıdır? ” diye sordu.   SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR?   Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a Türk Tabipler Birliği’nin hazırlayıp Sağlık Bakanlığına sunduğu Sağlıkta Şiddet Yasa Taslağı’nı hakkındaki  görüşlerini de soran CHP’li Özdiş önergesinde şu sorulara yer verdi: Son 15 yılda kaç sağlık çalışanı intihar etmiştir? (yıl ve bölge ayrı olmak üzere detaylı tablo) Sağlıkta Dönüşüm Programı ve performansa dayalı sistemi kaldırmayı düşünüyor musunuz? İnsan sağlığı ile ilgilenen önemli ve yıpratıcı bir meslekte performans sistemi dayatması yapmak sizce mantıklı mıdır? Son 15 yılda kaç sağlık çalışanı işbaşındayken saldırıya uğramıştır? (yıl ve bölge ayrı olmak üzere detaylı tablo)  Sağlıkta şiddeti önlemek için ne gibi çalışmalar ve uygulamalar yapılmaktadır? Türk Tabipler Birliği tarafından hazırlanarak Bakanlığınıza sunulan  Sağlıkta Şiddet Yasa Taslağı’nı incelediniz mi? Bir hekim ve Sağlık Bakanı olarak taslak hakkındaki görüşleriniz nelerdir?  
CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, çalışma yaşamında zorluk çeken, mobbinge ve kimi zaman şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının intihara sürüklendiğini, son 3 yılda 431 sağlık çalışanının intihar ettiğini vurgulayarak konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde performans sisteminin dayatıldığı doktorlar ve tüm sağlık çalışanları uzun çalışma saatleri ve mobbinge maruz kalıyor. Sağlıkta şiddetin de arttığı son yıllarda sağlık çalışanlarının intiharları da artış gösteriyor. Konuyu TBMM gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a soru önergesi veren CHP Adana Milletvekili, TBMM  İdare Amiri İbrahim Özdiş “İnsan sağlığı ile ilgilenen önemli ve yıpratıcı bir meslekte performans sistemi dayatması yapmak sizce mantıklı mıdır? ” diye sordu.

 

SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR?

 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a Türk Tabipler Birliği’nin hazırlayıp Sağlık Bakanlığına sunduğu Sağlıkta Şiddet Yasa Taslağı’nı hakkındaki  görüşlerini de soran CHP’li Özdiş önergesinde şu sorulara yer verdi:

  1. Son 15 yılda kaç sağlık çalışanı intihar etmiştir? (yıl ve bölge ayrı olmak üzere detaylı tablo)
  2. Sağlıkta Dönüşüm Programı ve performansa dayalı sistemi kaldırmayı düşünüyor musunuz?
  3. İnsan sağlığı ile ilgilenen önemli ve yıpratıcı bir meslekte performans sistemi dayatması yapmak sizce mantıklı mıdır?
  4. Son 15 yılda kaç sağlık çalışanı işbaşındayken saldırıya uğramıştır? (yıl ve bölge ayrı olmak üzere detaylı tablo) 
  5. Sağlıkta şiddeti önlemek için ne gibi çalışmalar ve uygulamalar yapılmaktadır?
  6. Türk Tabipler Birliği tarafından hazırlanarak Bakanlığınıza sunulan  Sağlıkta Şiddet Yasa Taslağı’nı incelediniz mi? Bir hekim ve Sağlık Bakanı olarak taslak hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.