SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EK ÖDEMELERİ NEDEN AZALDI?

SİYASET 28.11.2017 - 14:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 983+ kez okundu.
 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EK ÖDEMELERİ NEDEN AZALDI?

CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, Sağlık Bakanı’na sordu:
    Kamu Hastaneleri Birliği’nda çalışan personele yapılacak ek ödemelerdeki düşüşleri meclis gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, şehir hastaneleri dahil sağlık personelinin ek ödemelerindeki azalmayı Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a önerge ile sordu.   ANKARA / Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı personelin ek ödemelerindeki düşüşleri TBMM’ye taşıdı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Özdiş, ek ödemelerdeki düşüşler nedeniyle sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Özellikle Şehir Hastaneleri bünyesinde çalışan hemşire ve teknisyenlerin ek ödemelerinde ciddi oranda düşüşler yaşandığını kaydeden Özdiş, hekimlerin döner sermaye ödemelerinin de aylarca geriden ödendiğini vurguladı. HAK ETTİKLERİ ÜCRETLER ÖDENECEK Mİ? Bakan Demircan’a, doktor, hemşire, teknisyen ve tüm sağlık emekçilerinin hak ettikleri ücretleri ne zaman alabileceğini soran Özdiş, önergesinde şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun Türkiye genelinde bulunan 89 Kamu Hastaneleri Birliğine gönderdiği genelgesinde ilgili birliğe bağlı sağlık tesislerinde görev yapan personele ek ödeme yapılmasına dair açıklama ve bilgilendirme yapılmıştır. Bu çerçevede; 1-Kamu Hastaneleri Kurumu bünyesinde toplamda kaç personel bulunmaktadır? 2-Türkiye genelinde faaliyete geçen Şehir Hastaneleri’nde toplamda kaç personel bulunmaktadır? 3-Şehir Hastanesi bünyesinde çalışmakta olan özellikle hemşire ve teknisyenlerin ek ödemelerinde ciddi oranda azalma olduğu, hatta bazı personellerin hiç ek ödeme alamadığı, bu nedenle binlerce çalışanın mağdur olduğu iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? 4-Şehir hastanelerinde çalışmakta olan hekimlerin de ek ödemelerinde azalma olduğu, bu durumun personel arasında ciddi rahatsızlığa neden olduğu iddiaları da konuşulanlar arasındadır. Bu iddia doğru mudur? 5-Ek ödemelerde herhangi bir azalma söz konusuysa bunun gerekçesi nelerdir? 6-Döner sermaye ödemelerinin aylarca geriden ödendiği iddiaları doğru mudur? 7-Türkiye genelinde bulunan Şehir Hastaneleri’nde çalışan personellerden ek ödeme ile ilgili herhangi bir şikayet veya öneri dilekçesi Bakanlığınıza ulaşmış mıdır? 8-Bakanlığınıza bağlı olarak çalışmakta olan doktor, hemşire, teknisyen ve tüm sağlık emekçilerinin hak ettikleri ücretleri almasını sağlayacak mısınız?  
CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, Sağlık Bakanı’na sordu:

 

 

Kamu Hastaneleri Birliği’nda çalışan personele yapılacak ek ödemelerdeki düşüşleri meclis gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, şehir hastaneleri dahil sağlık personelinin ek ödemelerindeki azalmayı Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a önerge ile sordu.

 

ANKARA / Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı personelin ek ödemelerindeki düşüşleri TBMM’ye taşıdı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Özdiş, ek ödemelerdeki düşüşler nedeniyle sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Özellikle Şehir Hastaneleri bünyesinde çalışan hemşire ve teknisyenlerin ek ödemelerinde ciddi oranda düşüşler yaşandığını kaydeden Özdiş, hekimlerin döner sermaye ödemelerinin de aylarca geriden ödendiğini vurguladı.

HAK ETTİKLERİ ÜCRETLER ÖDENECEK Mİ?

Bakan Demircan’a, doktor, hemşire, teknisyen ve tüm sağlık emekçilerinin hak ettikleri ücretleri ne zaman alabileceğini soran Özdiş, önergesinde şunları kaydetti:

“Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun Türkiye genelinde bulunan 89 Kamu Hastaneleri Birliğine gönderdiği genelgesinde ilgili birliğe bağlı sağlık tesislerinde görev yapan personele ek ödeme yapılmasına dair açıklama ve bilgilendirme yapılmıştır. Bu çerçevede;

1-Kamu Hastaneleri Kurumu bünyesinde toplamda kaç personel bulunmaktadır?

2-Türkiye genelinde faaliyete geçen Şehir Hastaneleri’nde toplamda kaç personel bulunmaktadır?

3-Şehir Hastanesi bünyesinde çalışmakta olan özellikle hemşire ve teknisyenlerin ek ödemelerinde ciddi oranda azalma olduğu, hatta bazı personellerin hiç ek ödeme alamadığı, bu nedenle binlerce çalışanın mağdur olduğu iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?

4-Şehir hastanelerinde çalışmakta olan hekimlerin de ek ödemelerinde azalma olduğu, bu durumun personel arasında ciddi rahatsızlığa neden olduğu iddiaları da konuşulanlar arasındadır. Bu iddia doğru mudur?

5-Ek ödemelerde herhangi bir azalma söz konusuysa bunun gerekçesi nelerdir?

6-Döner sermaye ödemelerinin aylarca geriden ödendiği iddiaları doğru mudur?

7-Türkiye genelinde bulunan Şehir Hastaneleri’nde çalışan personellerden ek ödeme ile ilgili herhangi bir şikayet veya öneri dilekçesi Bakanlığınıza ulaşmış mıdır?

8-Bakanlığınıza bağlı olarak çalışmakta olan doktor, hemşire, teknisyen ve tüm sağlık emekçilerinin hak ettikleri ücretleri almasını sağlayacak mısınız?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.