SAĞLIK HİZMETLERİNE ZAMMA VEKİL İSYANI

SİYASET 16.11.2017 - 12:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1733+ kez okundu.
 

SAĞLIK HİZMETLERİNE ZAMMA VEKİL İSYANI

CHP’li Özdiş, çalışanlara ve emeklilere yapılan zamla sağlık hizmetlerine zammı karşılaştırdı.
    ANKARA / Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, sağlık hizmetlerine yapılan yüzde 20 ile 60 arasındaki zammı meclis gündemine taşıdı. TBMM oturumunda söz alarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a sağlık alanındaki son zamları soran CHP Milletvekili Özdiş, bu zamlarla halkın doktora gidemez hale geldiğini söyledi. Özdiş Sağlık Bakanı Demircan ve hükümete şöyle seslendi: “Sayın Bakan, kamu sağlık hizmetleri tarifesini düzenleyerek zam üstüne zam yaptınız. Yeni tarifeye göre, sağlık sigortası olmayan yaklaşık 4 milyon vatandaşımız muayene olmak için 30 TL yerine 50 TL ödeyecek.     Ayrıca, mesai saatleri dışında, öğretim üyeleri tarafından yapılacak muayenelerde 100 TL ilave ücret, diğer işlemlerde de işlem bedelinin yüzde 20'sine kadar ilave ücret alınabilmesinin önünü açmışsınız.     Bu zamlardan sonra soruyorum: Memura, işçiye, çalışana ne kadar zam yaptınız ki sağlık hizmetlerinde yüzde 20, yüzde 60'lara varan zam yapıyorsunuz?”  
CHP’li Özdiş, çalışanlara ve emeklilere yapılan zamla sağlık hizmetlerine zammı karşılaştırdı.

 

 

ANKARA / Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, sağlık hizmetlerine yapılan yüzde 20 ile 60 arasındaki zammı meclis gündemine taşıdı.

TBMM oturumunda söz alarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a sağlık alanındaki son zamları soran CHP Milletvekili Özdiş, bu zamlarla halkın doktora gidemez hale geldiğini söyledi. Özdiş Sağlık Bakanı Demircan ve hükümete şöyle seslendi:

“Sayın Bakan, kamu sağlık hizmetleri tarifesini düzenleyerek zam üstüne zam yaptınız. Yeni tarifeye göre, sağlık sigortası olmayan yaklaşık 4 milyon vatandaşımız muayene olmak için 30 TL yerine 50 TL ödeyecek.
    Ayrıca, mesai saatleri dışında, öğretim üyeleri tarafından yapılacak muayenelerde 100 TL ilave ücret, diğer işlemlerde de işlem bedelinin yüzde 20'sine kadar ilave ücret alınabilmesinin önünü açmışsınız.
    Bu zamlardan sonra soruyorum: Memura, işçiye, çalışana ne kadar zam yaptınız ki sağlık hizmetlerinde yüzde 20, yüzde 60'lara varan zam yapıyorsunuz?”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.