Sağlıklı bir cilt için asidik beslenmeye dikkat

SAĞLIK-YAŞAM 08.09.2017 - 15:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2689+ kez okundu.
 

Sağlıklı bir cilt için asidik beslenmeye dikkat

    Dr. Dilek Şire Eren:   “Asidik beslenme vücudun regülasyonunu bozuyor”   Güzel ve genç görünmenin en önemli koşulu olan cilt sağlığı, bireyin genel sağlığına paralel şekilde, yanlış beslenme alışkanlıkları ve yaşam şekli ile stres gibi faktörlerden olumsuz etkileniyor. Özellikle asidik beslenme, cilt problemlerinin başlıca nedenleri arasında gösteriliyor.   Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Dilek Şire Eren, sağlıklı bir cilt için, fazla alınması durumunda asit artışına neden olarak vücudun regülasyonunu bozan gıdalardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Uzun süredir rengi normalden koyu, çok yağlı, çok kuru, esnekliğini kaybetmiş cilt altı yağ dokusu ile pullanma ve kızarıklıkları olan bir cilt dokusunun, asidik vücut tablosunda bulunulduğunun işaretleri olabileceğini ifade eden Eren, “Cildimizdeki bazı bulgular, asidik beslenmemize bağlı olabilir” dedi.   VÜCUTTA ASİT ARTIŞI YAPAN FAKTÖRLER   Kontrolsüz ilaç ve özellikle antibiyotik kullanımı, bağırsak flora bozukluğu, rafine katkılı gıdalar, asidik içeceklerin fazla alınması, gece geç saatlerde özellikle hayvansal gıdalarla beslenme, uzun saatler aç kalma, stres ve az su tüketilmesi gibi hazırlayıcı faktörlerin vücutta fazla asit yükü oluşmasına yol açtığını belirten Dr. Dilek Şire Eren, “Sağlıklı bir bireyde tampon sistemleri devreye girer ve vücudun asit-baz dengesini korumaya çalışır. Ancak, asit artışı yapan faktörler vücudun kapasitesini aşacak oranda fazla alındığında vücut regülasyonu bozulur” diye konuştu. Cilt sorunları ile ilgili yapılan kozmetik işlemlerin kalıcı olması için vücudun asidik olmaması gerektiğinin altını çizen Eren, şöyle devam etti: “Sağlıklı ve genç görünmemiz için de gerekli olan bu yaklaşım, bütüncül olarak ele alınmalıdır. Öncelikle beslenme ele alınmalı, su içme alışkanlığı kazanılmalı, bağırsak florası probiyotik gıdalarla desteklenmelidir.”

 

 

Dr. Dilek Şire Eren:

 

“Asidik beslenme vücudun regülasyonunu bozuyor”

 

Güzel ve genç görünmenin en önemli koşulu olan cilt sağlığı, bireyin genel sağlığına paralel şekilde, yanlış beslenme alışkanlıkları ve yaşam şekli ile stres gibi faktörlerden olumsuz etkileniyor. Özellikle asidik beslenme, cilt problemlerinin başlıca nedenleri arasında gösteriliyor.

 

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Dilek Şire Eren, sağlıklı bir cilt için, fazla alınması durumunda asit artışına neden olarak vücudun regülasyonunu bozan gıdalardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Uzun süredir rengi normalden koyu, çok yağlı, çok kuru, esnekliğini kaybetmiş cilt altı yağ dokusu ile pullanma ve kızarıklıkları olan bir cilt dokusunun, asidik vücut tablosunda bulunulduğunun işaretleri olabileceğini ifade eden Eren, “Cildimizdeki bazı bulgular, asidik beslenmemize bağlı olabilir” dedi.

 

VÜCUTTA ASİT ARTIŞI YAPAN FAKTÖRLER

 

Kontrolsüz ilaç ve özellikle antibiyotik kullanımı, bağırsak flora bozukluğu, rafine katkılı gıdalar, asidik içeceklerin fazla alınması, gece geç saatlerde özellikle hayvansal gıdalarla beslenme, uzun saatler aç kalma, stres ve az su tüketilmesi gibi hazırlayıcı faktörlerin vücutta fazla asit yükü oluşmasına yol açtığını belirten Dr. Dilek Şire Eren, “Sağlıklı bir bireyde tampon sistemleri devreye girer ve vücudun asit-baz dengesini korumaya çalışır. Ancak, asit artışı yapan faktörler vücudun kapasitesini aşacak oranda fazla alındığında vücut regülasyonu bozulur” diye konuştu.

Cilt sorunları ile ilgili yapılan kozmetik işlemlerin kalıcı olması için vücudun asidik olmaması gerektiğinin altını çizen Eren, şöyle devam etti:

“Sağlıklı ve genç görünmemiz için de gerekli olan bu yaklaşım, bütüncül olarak ele alınmalıdır. Öncelikle beslenme ele alınmalı, su içme alışkanlığı kazanılmalı, bağırsak florası probiyotik gıdalarla desteklenmelidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.