"Sağlıkta atama ayıbı son bulsun"

GÜNDEM 17.01.2021 - 17:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1861+ kez okundu.
 

"Sağlıkta atama ayıbı son bulsun"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, salgınla mücadele döneminde sağlıktaki personel eksikliğinin acilen giderilmesi için yeterli atama yapılmasını istedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı sağlık emekçilerinin haklarını vermeye, çalışma koşullarını düzeltmeye ve personel eksikliğini gidermeye çağıran Barut, "Sağlıkta atama ayıbı son bulmalıdır" dedi. "İŞ YÜKÜ ARTARKEN ATAMA YOK" Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi sunan Ayhan Barut, "Koronavirüs salgını ile birlikte sağlık çalışanlarının iş yükü artarken atama bekleyen sağlıkçıların mağduriyetleri katlanarak devam etmektedir. Aynı zamanda sağlık sektörünün bir kolu olan Diyaliz Teknikerleri de yüksek puanlar aldıkları halde atanamamaktadırlar" diye konuştu. "KOMİK SAYIDA ATAMA" Salgın sürecinde iş yükü artan sağlık emekçilerine yeni atamalarla destek verilmesini talep eden Ayhan Barut, "Ayrıca 1 Mart 2019 'da çıkarılan yönetmelikte 'Diyaliz ünitelerinde sadece diyaliz teknikerleri çalışacaktır. Sertifikalı personellerin hakkı korunacaktır' ibaresi yer aldığı halde binlerce sertifikasız çalıştığı söylenmektedir. Yaklaşık 24 bin mezunu olan bölüme sadece 20 kişilik atama verilmesi hem sağlık sisteminin zarar görmesine sebep olmakta hem de üniversiteli işsiz sayısını arttırmaktadır. Bu komik atama sayıları ve atama ayıbı son bulmalı" şeklinde konuştu. "KAÇ ATAMA YAPACAKSINIZ?" CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelttiği sorular şöyle; "1) 20 bin mezunu aşmış bir bölümde son 2 yılda kaç atama yapılmıştır? 2) Türkiye genelinde kamu ve özel hastanelerde kaç diyaliz makinesi vardır? 3) Hem mevcut çalışanların yükünü hafifletmek hem de atama bekleyen teknikerlerin mağduriyetlerini gidermek adına mevzuatta 3 makinaya 1 tekniker şartı getirmeyi düşünüyor musunuz? 4) Sertifikasız personel çalıştırılması ile ilgili herhangi bir denetleme yapılmakta mıdır? 5) Binlerce diyaliz teknikerine hakkı olan atama sayısını verecek misiniz?"



ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, salgınla mücadele döneminde sağlıktaki personel eksikliğinin acilen giderilmesi için yeterli atama yapılmasını istedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı sağlık emekçilerinin haklarını vermeye, çalışma koşullarını düzeltmeye ve personel eksikliğini gidermeye çağıran Barut, "Sağlıkta atama ayıbı son bulmalıdır" dedi.

"İŞ YÜKÜ ARTARKEN ATAMA YOK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi sunan Ayhan Barut, "Koronavirüs salgını ile birlikte sağlık çalışanlarının iş yükü artarken atama bekleyen sağlıkçıların mağduriyetleri katlanarak devam etmektedir. Aynı zamanda sağlık sektörünün bir kolu olan Diyaliz Teknikerleri de yüksek puanlar aldıkları halde atanamamaktadırlar" diye konuştu.

"KOMİK SAYIDA ATAMA"

Salgın sürecinde iş yükü artan sağlık emekçilerine yeni atamalarla destek verilmesini talep eden Ayhan Barut, "Ayrıca 1 Mart 2019 'da çıkarılan yönetmelikte 'Diyaliz ünitelerinde sadece diyaliz teknikerleri çalışacaktır. Sertifikalı personellerin hakkı korunacaktır' ibaresi yer aldığı halde binlerce sertifikasız çalıştığı söylenmektedir. Yaklaşık 24 bin mezunu olan bölüme sadece 20 kişilik atama verilmesi hem sağlık sisteminin zarar görmesine sebep olmakta hem de üniversiteli işsiz sayısını arttırmaktadır. Bu komik atama sayıları ve atama ayıbı son bulmalı" şeklinde konuştu.

"KAÇ ATAMA YAPACAKSINIZ?"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelttiği sorular şöyle;
"1) 20 bin mezunu aşmış bir bölümde son 2 yılda kaç atama yapılmıştır?
2) Türkiye genelinde kamu ve özel hastanelerde kaç diyaliz makinesi vardır?
3) Hem mevcut çalışanların yükünü hafifletmek hem de atama bekleyen teknikerlerin mağduriyetlerini gidermek adına mevzuatta 3 makinaya 1 tekniker şartı getirmeyi düşünüyor musunuz?
4) Sertifikasız personel çalıştırılması ile ilgili herhangi bir denetleme yapılmakta mıdır?
5) Binlerce diyaliz teknikerine hakkı olan atama sayısını verecek misiniz?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.