Sahil şeridi Adanalılara teslim ediliyor

TURİZM 11.03.2016 - 14:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1781+ kez okundu.
 

Sahil şeridi Adanalılara teslim ediliyor

  ADANA(EGEMEN)-Uzlaşma yoluyla, zabıta ve polis zoru olmadan bölgeyi terk etme kararı olan esnaf, baraka ve kulübeleri sökmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki süreçte Adnan Menderes Bulvarı üzerinde  sahil düzenleme ve kültür aksı projesini hayata geçirecek. Bu proje çerçevesinde Adnan Menderes Bulvarı’nda görüntü kirliliği oluşturan ve Adanalıların sahil şeridini özgürce kullanmalarını engelleyen, derme çatma kulübe ve barakalarda faaliyet gösteren yapılanmaları, uzlaşma yoluyla ortadan kaldırıyor. 10 Mart Perşembe günü, kulübe, baraka ve su üzerine inşa edilen yapılanmalarda faaliyet  gösteren esnaf, zabıta ve polisiye tedbirler olmaksızın, kendi istekleriyle derme çatma oluşumları kaldırmaya başladı. İçme suyu ve tuvalet hizmetinin bulunmadığı bir alanda, zor şartlar altında esnaflık yapmaya çalıştıklarını ve durumdan kendilerinin de memnun olmadığını kaydeden bazı esnaf temsilcileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün isteği doğrultusunda bölgeyi boşaltma kararı aldıklarını ifade ettiler. Adnan Menderes Bulvarı boyunca sahil şeridinde faaliyet gösteren esnafla ilgili sorun, Adana’nın uzun yıllardır kanayan yarası olarak tanımlanıyor ve bir türlü kent halkı lehine sonuçlandırılamıyordu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bir süre önce, kent merkezinde işportacıların işgaline uğrayan ve vatandaşın kaldırımlarda yürüme hakkının dahi elinden alınmasına neden olan  zoraki uygulamalara son vermiş, Adanalıların ortak kullanımına ait alanları, Adanalılara teslim etmişti. Adnan Menderes Bulvarı’ndaki sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için harekete geçen Başkan Hüseyin Sözlü’nün çabaları sonuç verdi ve 10 Mart Perşembe günü itibariyle esnaf, bölgeyi Adanalıların kullanımına bırakmaya başladı. Adnan Menderes Bulvarı’nın bir iki gün içinde tamamen temizlenerek, sahil şeridinin her noktasının halkın hizmetine sunulması planlanıyor.    

 

ADANA(EGEMEN)-Uzlaşma yoluyla, zabıta ve polis zoru olmadan bölgeyi terk etme kararı olan esnaf, baraka ve kulübeleri sökmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki süreçte Adnan Menderes Bulvarı üzerinde  sahil düzenleme ve kültür aksı projesini hayata geçirecek. Bu proje çerçevesinde Adnan Menderes Bulvarı’nda görüntü kirliliği oluşturan ve Adanalıların sahil şeridini özgürce kullanmalarını engelleyen, derme çatma kulübe ve barakalarda faaliyet gösteren yapılanmaları, uzlaşma yoluyla ortadan kaldırıyor.

10 Mart Perşembe günü, kulübe, baraka ve su üzerine inşa edilen yapılanmalarda faaliyet  gösteren esnaf, zabıta ve polisiye tedbirler olmaksızın, kendi istekleriyle derme çatma oluşumları kaldırmaya başladı.

İçme suyu ve tuvalet hizmetinin bulunmadığı bir alanda, zor şartlar altında esnaflık yapmaya çalıştıklarını ve durumdan kendilerinin de memnun olmadığını kaydeden bazı esnaf temsilcileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün isteği doğrultusunda bölgeyi boşaltma kararı aldıklarını ifade ettiler.

Adnan Menderes Bulvarı boyunca sahil şeridinde faaliyet gösteren esnafla ilgili sorun, Adana’nın uzun yıllardır kanayan yarası olarak tanımlanıyor ve bir türlü kent halkı lehine sonuçlandırılamıyordu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bir süre önce, kent merkezinde işportacıların işgaline uğrayan ve vatandaşın kaldırımlarda yürüme hakkının dahi elinden alınmasına neden olan  zoraki uygulamalara son vermiş, Adanalıların ortak kullanımına ait alanları, Adanalılara teslim etmişti.

Adnan Menderes Bulvarı’ndaki sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için harekete geçen Başkan Hüseyin Sözlü’nün çabaları sonuç verdi ve 10 Mart Perşembe günü itibariyle esnaf, bölgeyi Adanalıların kullanımına bırakmaya başladı. Adnan Menderes Bulvarı’nın bir iki gün içinde tamamen temizlenerek, sahil şeridinin her noktasının halkın hizmetine sunulması planlanıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.