SALATA YE, SU İÇ, TURŞUYU EKSİK ETMEYİP, YÜRÜYÜN!

22.09.2017 - 14:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2415+ kez okundu.
 

SALATA YE, SU İÇ, TURŞUYU EKSİK ETMEYİP, YÜRÜYÜN!

Hareketsizlikten kaynaklı rahatsızlıklar her geçen gün artıyor. Televizyon ve bilgisayar izleyip masa başında çalışmak çağın önemli bir hastalığı haline gelen bağırsak sorunlarını tetikliyor. Kabızlık çekenlere tavsiyelerde bulunan Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses:
ADANA- Kabızlık sorunu yaşayanların beslenmelerinde yapacakları küçük değişikliklerle bu sorundan kurtulabilecekleri bildirildi. Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, kabızlığa son vermek için posalı gıdalar tüketmeyi, su içilmesini, probiyotik içeren besinler kullanmayı ve düzenli fiziksel aktivite yapılmasını önerdi. SALATA VE MEYVE YEYİN! Şenses yaptığı açıklamada, bağırsak hareketlerini artırmaya destek için her öğünde salata veya söğüş tüketmenin gerekli olduğunu söyledi. Bu şekilde günlük alınan posalı yiyecek miktarının artırılacağını anlatan Şenses, “Tükettiğiniz salataya bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklemeyi unutmayın. Günde 3-5 porsiyon meyve ile ayrıca sabah aç karnına tüketilecek kuru kayısı veya kuru erik bağırsakların rahatlamasına yardımcı olacaktır. Az işlem görmüş tahıllarla özellikle nohut, mercimek ve kuru fasulyede posa içeriği yüksek gıdalar arasında.  Özellikle kuru bakliyat haftada 2-3 kez tüketilmeli” dedi. SU İÇİN! Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, günlük mutlaka 2-2,5 litre su tüketilmesi gerektiğine dikkat çekerek, kabızlık yaşamak istemeyenlerin bu tüketimi 3 litreye kadar çıkarabileceklerini anlattı. Şenses, “Özellikle sabah aç karnına ve öğün öncesinde tüketilen bir bardak su metabolizmayı hızlandırır, bağırsakları çalıştırır. Su tüketmekte zorlananlar bitki çaylarından destek alıp sıvı tüketimlerini artırabilir” diye konuştu. TURŞU, KEFİR İLE YOĞURDU SOFRADAN EKSİK ETMEYİN! Kefir, ev yapımı yoğurt, turşu, şalgam gibi mayalanan besinlerin bağırsaktaki faydalı bakterileri artırıp, zararlı bakterilerin sayısını azaltan doğal probiyotikler içerdiğini anlatan Şenses, “Bu sayede hem bağışıklık sistemi korunur, hem de bağırsakların daha etkin çalışması sağlanır. Özellikle kronik kabızlık yaşayan kişiler,eczanelerde satılan probiyotikleri kullanmalı, bağırsak düzenlerinin iyi hale gelmesine katkı sağlamalıdır” MUTLAKA YÜRÜYÜN! Şenses, hareketsizlik bir yaşantının bağırsak hareketlerini yavaşlatacağını bunun da kabızlık sorununu artıracağını bildirdi. Şenses, her gün en az 30 dakika yürüyüş yapılmasının bağırsak hareketlerinin artmasına fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.
Hareketsizlikten kaynaklı rahatsızlıklar her geçen gün artıyor. Televizyon ve bilgisayar izleyip masa başında çalışmak çağın önemli bir hastalığı haline gelen bağırsak sorunlarını tetikliyor. Kabızlık çekenlere tavsiyelerde bulunan Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses:

ADANA- Kabızlık sorunu yaşayanların beslenmelerinde yapacakları küçük değişikliklerle bu sorundan kurtulabilecekleri bildirildi. Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, kabızlığa son vermek için posalı gıdalar tüketmeyi, su içilmesini, probiyotik içeren besinler kullanmayı ve düzenli fiziksel aktivite yapılmasını önerdi.

SALATA VE MEYVE YEYİN!

Şenses yaptığı açıklamada, bağırsak hareketlerini artırmaya destek için her öğünde salata veya söğüş tüketmenin gerekli olduğunu söyledi. Bu şekilde günlük alınan posalı yiyecek miktarının artırılacağını anlatan Şenses, “Tükettiğiniz salataya bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklemeyi unutmayın. Günde 3-5 porsiyon meyve ile ayrıca sabah aç karnına tüketilecek kuru kayısı veya kuru erik bağırsakların rahatlamasına yardımcı olacaktır. Az işlem görmüş tahıllarla özellikle nohut, mercimek ve kuru fasulyede posa içeriği yüksek gıdalar arasında.  Özellikle kuru bakliyat haftada 2-3 kez tüketilmeli” dedi.

SU İÇİN!

Uzman Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, günlük mutlaka 2-2,5 litre su tüketilmesi gerektiğine dikkat çekerek, kabızlık yaşamak istemeyenlerin bu tüketimi 3 litreye kadar çıkarabileceklerini anlattı. Şenses, “Özellikle sabah aç karnına ve öğün öncesinde tüketilen bir bardak su metabolizmayı hızlandırır, bağırsakları çalıştırır. Su tüketmekte zorlananlar bitki çaylarından destek alıp sıvı tüketimlerini artırabilir” diye konuştu.

TURŞU, KEFİR İLE YOĞURDU SOFRADAN EKSİK ETMEYİN!

Kefir, ev yapımı yoğurt, turşu, şalgam gibi mayalanan besinlerin bağırsaktaki faydalı bakterileri artırıp, zararlı bakterilerin sayısını azaltan doğal probiyotikler içerdiğini anlatan Şenses, “Bu sayede hem bağışıklık sistemi korunur, hem de bağırsakların daha etkin çalışması sağlanır. Özellikle kronik kabızlık yaşayan kişiler,eczanelerde satılan probiyotikleri kullanmalı, bağırsak düzenlerinin iyi hale gelmesine katkı sağlamalıdır”

MUTLAKA YÜRÜYÜN!

Şenses, hareketsizlik bir yaşantının bağırsak hareketlerini yavaşlatacağını bunun da kabızlık sorununu artıracağını bildirdi. Şenses, her gün en az 30 dakika yürüyüş yapılmasının bağırsak hareketlerinin artmasına fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.