ŞALGAM ŞİMDİ İÇİLİR?

GÜNDEM 10.12.2019 - 17:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1305+ kez okundu.
 

ŞALGAM ŞİMDİ İÇİLİR?

Şalgam üreticisi Ramazan Tilki, Adana’nın meşhur şalgamına özellikle İstanbul’dan büyük talep olduğunu söyledi.
Adana’nın meşhur şalgamının tam içme mevsimi olduğunu biliyor musunuz? Suda bekletilen kırmızı havuç ve şalgam bitkisinin bulgur unu kullanılarak mayalandırılmasıyla oluşan şalgamın en lezzetlisi kış aylarında üretiliyor.  30 yıllık şalgam üreticisi Ramazan Tilki, özellikle kebap ve ızgaraların yanında tüketilen şalgamın iştahı açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliği olduğunu söyledi. Kırmızı havucun yanı sıra özellikle kış aylarında şalgam bitkisi de kullanılarak üretilen şalgamın tadına varmanın bu aylarda mümkün olduğuna dikkat çeken Tilki, “İyi dinlendirilip şalgam da kullanarak hazırladığımız şalgam suyuna iyi mayalanması için bu aylarda bebek gibi bakıyoruz. İyi koşullarda üretilen bir şalgam suyunun tadına doyum olmaz” dedi.  Kaliteli ürünlerden hazırladıkları şalgamı artık Adana’nın yanı sıra Türkiye’nin her yerine kargo ile ulaştırdıklarını anlatan Ramazan Tilki, “Size bir telefon kadar yakınız. Bu aylarda özellikle İstanbul’dan gelen siparişlere cevap vermeye çabalıyoruz. Tuz miktarı ve malzemesi iyi olan, mayalanmasını tamamlamış şalgamlarımızı bir için bizden vazgeçmiyor” diye konuştu. Tilki, şalgam suyunun faydalarını ise şöyle anlattı:  • İştahı açar.  • Sindirimi kolaylaştırır. • Sinirleri yatıştırır. • Mide ve karaciğere faydalı. • Kemik ve dişleri kuvvetlendiriyor. • Tuzu azaltılmış bir şalgam kalp, damar ve göz sağlığı için faydalı.
Şalgam üreticisi Ramazan Tilki, Adana’nın meşhur şalgamına özellikle İstanbul’dan büyük talep olduğunu söyledi.
Adana’nın meşhur şalgamının tam içme mevsimi olduğunu biliyor musunuz? Suda bekletilen kırmızı havuç ve şalgam bitkisinin bulgur unu kullanılarak mayalandırılmasıyla oluşan şalgamın en lezzetlisi kış aylarında üretiliyor. 
30 yıllık şalgam üreticisi Ramazan Tilki, özellikle kebap ve ızgaraların yanında tüketilen şalgamın iştahı açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliği olduğunu söyledi. Kırmızı havucun yanı sıra özellikle kış aylarında şalgam bitkisi de kullanılarak üretilen şalgamın tadına varmanın bu aylarda mümkün olduğuna dikkat çeken Tilki, “İyi dinlendirilip şalgam da kullanarak hazırladığımız şalgam suyuna iyi mayalanması için bu aylarda bebek gibi bakıyoruz. İyi koşullarda üretilen bir şalgam suyunun tadına doyum olmaz” dedi. 
Kaliteli ürünlerden hazırladıkları şalgamı artık Adana’nın yanı sıra Türkiye’nin her yerine kargo ile ulaştırdıklarını anlatan Ramazan Tilki, “Size bir telefon kadar yakınız. Bu aylarda özellikle İstanbul’dan gelen siparişlere cevap vermeye çabalıyoruz. Tuz miktarı ve malzemesi iyi olan, mayalanmasını tamamlamış şalgamlarımızı bir için bizden vazgeçmiyor” diye konuştu. Tilki, şalgam suyunun faydalarını ise şöyle anlattı: 
• İştahı açar. 
• Sindirimi kolaylaştırır.
• Sinirleri yatıştırır.
• Mide ve karaciğere faydalı.
• Kemik ve dişleri kuvvetlendiriyor.
• Tuzu azaltılmış bir şalgam kalp, damar ve göz sağlığı için faydalı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.