SAMSUN’DAN ADANA’YA MADALYALARLA DÖNDÜLER

SPOR 02.05.2018 - 14:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1849+ kez okundu.
 

SAMSUN’DAN ADANA’YA MADALYALARLA DÖNDÜLER

  Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Samsun’da düzenlenen Spor Tırmanış müsabakalarında Çukurova Üniversitesi Dağcılık Spor Kulübü öğrencileri madalyayla döndü.  ZELİHA EL TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU 28-29 Nisan tarihleri arasında yapılan müsabakalarda Çukurova Üniversitesi Dağcılık Spor Kulübü’ne bağlı olarak mücadele eden 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Zeliha El, Türkiye ikincisi oldu.  CENK ÜNSALAN BRONZ MADALYAYLA DÖNDÜ Cenk Ünsalan adlı öğrenci de Türkiye üçüncülüğünü elde ederek bronz madalyayla Adana’ya döndü. Cenk Ünsalan daha önce Avrupa ikinci olarak Adana’yı gümüş madalyayla ödüllendirmişti. Samsun’da Türkiye ikincisi olan Zeliha El ise daha önce Rize ve Ankara’da iki kez Türkiye üçüncüsü olmuştu.  ALTI ÖĞRENCİ DERECEYE GİRDİ Antrenör Çağlar Bıldırcın’ın yönetiminde müsabakalara katılan Zeliha El ve Cenk Ünsalan dışında Kaan Evren, Arda Fırat, Doruk Erdem, Tarık Arun Burkut da dereceye giren isimler arasında yer aldı. “BU SPORU ÇOK SEVDİLER” Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Arş. Gör. Çağlar Bıldırcın, spor tırmanış Dünyanın dört bir yanında her yaştan insanın hem doğal ortamda (kayalarda) hem de salon ortamında, yapay tırmanış duvarlarında gerçekleştirdiği popüler bir spor dalı olduğunu söyledi. 2020 yılında olimpiyat oyunlarına da seçilmesiyle birlikte popülerliği de hızla artış gösteren spor tırmanışın Türkiye’de birçok ilde yapıldığını ve bu sporun çocuklar tarafından da sevilerek yapıldığını bildirdi. Bıldırcın, “Çocuk sporcularda uygun şartlar sağlandığında 7-8 yaş başlangıç için uygun olabiliyor. Hem rekreatif hem de performans odaklı yapılabilen bir spor dalı. Adana'da Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü çatısı altında yaptığımız bu sporda, 10 - 13 yaş çocuk performans grubumuz  hem ulusal hem de uluslar arası şampiyonalarda başarılara imza attılar. Bu yıl yapılan tüm Türkiye Şampiyonalarında sporcularımız büyük başarılar sergileyerek dereceye girdiler" dedi.

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Samsun’da düzenlenen Spor Tırmanış müsabakalarında Çukurova Üniversitesi Dağcılık Spor Kulübü öğrencileri madalyayla döndü. 
ZELİHA EL TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
28-29 Nisan tarihleri arasında yapılan müsabakalarda Çukurova Üniversitesi Dağcılık Spor Kulübü’ne bağlı olarak mücadele eden 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Zeliha El, Türkiye ikincisi oldu. 
CENK ÜNSALAN BRONZ MADALYAYLA DÖNDÜ
Cenk Ünsalan adlı öğrenci de Türkiye üçüncülüğünü elde ederek bronz madalyayla Adana’ya döndü. Cenk Ünsalan daha önce Avrupa ikinci olarak Adana’yı gümüş madalyayla ödüllendirmişti. Samsun’da Türkiye ikincisi olan Zeliha El ise daha önce Rize ve Ankara’da iki kez Türkiye üçüncüsü olmuştu. 
ALTI ÖĞRENCİ DERECEYE GİRDİ
Antrenör Çağlar Bıldırcın’ın yönetiminde müsabakalara katılan Zeliha El ve Cenk Ünsalan dışında Kaan Evren, Arda Fırat, Doruk Erdem, Tarık Arun Burkut da dereceye giren isimler arasında yer aldı.
“BU SPORU ÇOK SEVDİLER”
Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Arş. Gör. Çağlar Bıldırcın, spor tırmanış Dünyanın dört bir yanında her yaştan insanın hem doğal ortamda (kayalarda) hem de salon ortamında, yapay tırmanış duvarlarında gerçekleştirdiği popüler bir spor dalı olduğunu söyledi. 2020 yılında olimpiyat oyunlarına da seçilmesiyle birlikte popülerliği de hızla artış gösteren spor tırmanışın Türkiye’de birçok ilde yapıldığını ve bu sporun çocuklar tarafından da sevilerek yapıldığını bildirdi. Bıldırcın, “Çocuk sporcularda uygun şartlar sağlandığında 7-8 yaş başlangıç için uygun olabiliyor. Hem rekreatif hem de performans odaklı yapılabilen bir spor dalı. Adana'da Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü çatısı altında yaptığımız bu sporda, 10 - 13 yaş çocuk performans grubumuz  hem ulusal hem de uluslar arası şampiyonalarda başarılara imza attılar. Bu yıl yapılan tüm Türkiye Şampiyonalarında sporcularımız büyük başarılar sergileyerek dereceye girdiler" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.