SANAL ALIŞVERİŞ KABUSUNUZ OLMASIN

GÜNDEM 26.11.2020 - 16:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1045+ kez okundu.
 

SANAL ALIŞVERİŞ KABUSUNUZ OLMASIN

Yurtdışında “Black Friday” ülkemizde ise Efsane, Şahane, Beyaz Cuma günleri adı ile bilinen indirim günleri başladı. Her marka bu özel günü, birkaç güne yayarak özellikle internet üzerinden satışlarını artırmayı planlıyor.  OLTAYA GELMEYİN… Dünyada baş gösteren pandemi sürecinden dolayı herkesin büyük ilgi gösterdiği internet siteleri, bu gün için de kendilerine özel, bazı ürünlerde yüzde 50’yi bulabilen gerçek indirimleri müşterilerin beğenisine sunuyor. Ancak uzmanlar, internetten alışveriş yaparken vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor. Uzmanlar, özellikle siber saldırganların büyük markalara yönelik ‘oltama’ tabir edilen yöntemi sıklıkla kullanılabileceğine dikkat çekerek uyarıyor.  GERÇEK GÖRÜNÜMLÜ SAHTE SİTE BİLE YAPARLAR! Uzmanlar, sanal alemde ‘bir harfin bile’ çok anlama gelebildiğini bunun için internetten ürün alınacak yer isimlerinin doğru şekilde yazılmasını isteyerek, siber korsanların bazen emsalleriyle neredeyse aynı görünen sahte web siteleri bile oluşturarak alışveriş yapanların kabusu haline gelebildiklerini söylüyor.  ONLİNE DOLANDIRICILIK OLAYLARINA KARŞI NELER YAPILABİLİR:  -Kesinlikle kredi kartı veya limiti sınırlandırılmış sanal kredi kartı kullanın.  -Alışveriş için kendi bilgisayar, tablet veya telefonunuzu kullanın. -Güvenlik yazılımınız güncel olsun. Birden fazla koruyucu katmana sahip, proaktif ve güncel bir internet güvenliği çözümü yükleyin.  - Güvenilir bir alışveriş ortamı sunan e-ticaret sitelerini tercih edin.  - Sahte indirim fırsatlarına karşı dikkatli olun.  - Online bankacılık ve alışveriş sitelerinde kullandığınız parola ve şifreler mümkünse harf ve sayı içersin ve 8 karakterden uzun olsun.  - Halka açık Wi-Fi noktalarından alışveriş yapmayın.  -Alışverişten sonra ekstrelerinizi mutlaka kontrol edin.    

Yurtdışında “Black Friday” ülkemizde ise Efsane, Şahane, Beyaz Cuma günleri adı ile bilinen indirim günleri başladı. Her marka bu özel günü, birkaç güne yayarak özellikle internet üzerinden satışlarını artırmayı planlıyor. 
OLTAYA GELMEYİN…
Dünyada baş gösteren pandemi sürecinden dolayı herkesin büyük ilgi gösterdiği internet siteleri, bu gün için de kendilerine özel, bazı ürünlerde yüzde 50’yi bulabilen gerçek indirimleri müşterilerin beğenisine sunuyor. Ancak uzmanlar, internetten alışveriş yaparken vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor. Uzmanlar, özellikle siber saldırganların büyük markalara yönelik ‘oltama’ tabir edilen yöntemi sıklıkla kullanılabileceğine dikkat çekerek uyarıyor. 
GERÇEK GÖRÜNÜMLÜ SAHTE SİTE BİLE YAPARLAR!
Uzmanlar, sanal alemde ‘bir harfin bile’ çok anlama gelebildiğini bunun için internetten ürün alınacak yer isimlerinin doğru şekilde yazılmasını isteyerek, siber korsanların bazen emsalleriyle neredeyse aynı görünen sahte web siteleri bile oluşturarak alışveriş yapanların kabusu haline gelebildiklerini söylüyor. 

ONLİNE DOLANDIRICILIK OLAYLARINA KARŞI NELER YAPILABİLİR: 
-Kesinlikle kredi kartı veya limiti sınırlandırılmış sanal kredi kartı kullanın. 
-Alışveriş için kendi bilgisayar, tablet veya telefonunuzu kullanın.
-Güvenlik yazılımınız güncel olsun. Birden fazla koruyucu katmana sahip, proaktif ve güncel bir internet güvenliği çözümü yükleyin. 
- Güvenilir bir alışveriş ortamı sunan e-ticaret sitelerini tercih edin. 
- Sahte indirim fırsatlarına karşı dikkatli olun. 
- Online bankacılık ve alışveriş sitelerinde kullandığınız parola ve şifreler mümkünse harf ve sayı içersin ve 8 karakterden uzun olsun. 
- Halka açık Wi-Fi noktalarından alışveriş yapmayın. 
-Alışverişten sonra ekstrelerinizi mutlaka kontrol edin.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.