SANAL PAZARDAN PAY ALMAYA BAKIN!

GÜNDEM 14.05.2019 - 17:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1949+ kez okundu.
 

SANAL PAZARDAN PAY ALMAYA BAKIN!

Teknolojiyle birlikte giderek gelişen alışveriş alışkanlıkları sanal pazara kayarken bu pazardan pay almak isteyen yatırımcılar için verilen teşvikler ve yapılan eğitimler de dikkat çekiyor. Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, ihracatın artması için e-ticaret işlevlerinin en üst seviyelere çıkarılması gerektiğini söyledi. E-ticaretteki hızlı büyümenin Asya ülkelerinin ardından Avrupa ülkelerinde de e-ticaret aracılığıyla ihracatın yolunu açtığını anlatan Menevşe, “Türkiye’de teşvik ve yatırımlarla geçen yıl ivme kazanan e-ihracatın toplam ihracat içindeki payı ise hala binde 3 seviyelerinde seyrediyor.” dedi. GELENEKSEL MAĞAZACILIĞIN YANINA EKLEYİN Rakamlardaki bu düşüklüğün en büyük sebeplerinden birinin Türk şirketlerinin e-ihracatı nasıl yapacağını bilmemesi olduğuna vurgu yapan Menevşe,  Dijital Dönüşüm etkinliği ile 200 kişinin üzerindeki bir katılımcıyı bilgilendirdiklerine işaret etti. Menevşe, geçen yıl e-ticarette kişi başı yaklaşık bin 55 liralık harcama yapıldığının görüldüğüne vurgu yaparak, e-ticaretin geleneksel mağazacılık karşısında her geçen gün daha güçlü bir konuma geldiğini bildirdi. Menevşe, işletmelerin geleneksel ticaretin yanına elektronik ticaretin de eklenmesi gerektiğini ifade etti. Adana ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı da internetin getirdiği yaşama biçiminin artık el sıkışarak alışveriş dönemini sona erdirdiğini söyledi. Acı, “e-ticaret herhangi bir satış sitesi veya ürünlerin yer aldığı bir mecra satış için yeterli değildir. Satış için arama motorları, dijital reklam kampanyaları kısacası ürün satışının yapılacağı mecranın hep zirvede kalması ve tüketicinin ilgisini çekmelidir.” dedi. Acı, bu yıl içinde dünyada 3,5 trilyon dolara ulaşması beklenen ciro rakamı hedeflendiğini anlatarak, şöyle devam etti: “Bu sisteme katılmak zor değil. Zor olan böyle bir piyasaya ucuz ve kaliteli ürün sunabilmektir. Ama bir şekilde sorunları bir an önce keşfedip doğruya ulaşmak gerekir.” e-ticarette başarı için 1.     Müşterilerin alışveriş yapmasını kolaylaştırın 2.     SEO prensiplerine dikkat edin 3.     Detaylı ve bol resimli ürün açıklamaları sunun 4.     Sürekli değişen kampanyalar yapın  5.Ürün ve fiyat karşılaştırma imkanı sunun 6.     Az bulunan ürünleri bulundurun 7.     Ürünü hızlı gönderin ve ekspres teslimat seçeneği sunun 8.     İkramda bulunun 9.     Kolay ve organize arama fonksiyonu sağlayın 10.   Alışveriş öncesinde, sırasında ve sonrasında destek verin 11.   Ek ürünler önerin 12.   Bilgi güvenliği önceliğiniz olsun 13.   Bağlantıları test edin 14.   Kargo ücretini saklamayın 15.   Farklı ödeme ve farklı kargo seçenekleri sunun 16.   Müşterilerinize kendilerini özel htirin 17.   Mesaj ve reklamlarla bunaltmayın 18.   Dürüst olun ve sözlerinizi tutun  

Teknolojiyle birlikte giderek gelişen alışveriş alışkanlıkları sanal pazara kayarken bu pazardan pay almak isteyen yatırımcılar için verilen teşvikler ve yapılan eğitimler de dikkat çekiyor.

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, ihracatın artması için e-ticaret işlevlerinin en üst seviyelere çıkarılması gerektiğini söyledi. E-ticaretteki hızlı büyümenin Asya ülkelerinin ardından Avrupa ülkelerinde de e-ticaret aracılığıyla ihracatın yolunu açtığını anlatan Menevşe, “Türkiye’de teşvik ve yatırımlarla geçen yıl ivme kazanan e-ihracatın toplam ihracat içindeki payı ise hala binde 3 seviyelerinde seyrediyor.” dedi.

GELENEKSEL MAĞAZACILIĞIN YANINA EKLEYİN

Rakamlardaki bu düşüklüğün en büyük sebeplerinden birinin Türk şirketlerinin e-ihracatı nasıl yapacağını bilmemesi olduğuna vurgu yapan Menevşe,  Dijital Dönüşüm etkinliği ile 200 kişinin üzerindeki bir katılımcıyı bilgilendirdiklerine işaret etti. Menevşe, geçen yıl e-ticarette kişi başı yaklaşık bin 55 liralık harcama yapıldığının görüldüğüne vurgu yaparak, e-ticaretin geleneksel mağazacılık karşısında her geçen gün daha güçlü bir konuma geldiğini bildirdi. Menevşe, işletmelerin geleneksel ticaretin yanına elektronik ticaretin de eklenmesi gerektiğini ifade etti.

Adana ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı da internetin getirdiği yaşama biçiminin artık el sıkışarak alışveriş dönemini sona erdirdiğini söyledi. Acı, “e-ticaret herhangi bir satış sitesi veya ürünlerin yer aldığı bir mecra satış için yeterli değildir. Satış için arama motorları, dijital reklam kampanyaları kısacası ürün satışının yapılacağı mecranın hep zirvede kalması ve tüketicinin ilgisini çekmelidir.” dedi.

Acı, bu yıl içinde dünyada 3,5 trilyon dolara ulaşması beklenen ciro rakamı hedeflendiğini anlatarak, şöyle devam etti: “Bu sisteme katılmak zor değil. Zor olan böyle bir piyasaya ucuz ve kaliteli ürün sunabilmektir. Ama bir şekilde sorunları bir an önce keşfedip doğruya ulaşmak gerekir.”

e-ticarette başarı için

1.     Müşterilerin alışveriş yapmasını kolaylaştırın

2.     SEO prensiplerine dikkat edin

3.     Detaylı ve bol resimli ürün açıklamaları sunun

4.     Sürekli değişen kampanyalar yapın

 5.Ürün ve fiyat karşılaştırma imkanı sunun

6.     Az bulunan ürünleri bulundurun

7.     Ürünü hızlı gönderin ve ekspres teslimat seçeneği sunun

8.     İkramda bulunun

9.     Kolay ve organize arama fonksiyonu sağlayın

10.   Alışveriş öncesinde, sırasında ve sonrasında destek verin

11.   Ek ürünler önerin

12.   Bilgi güvenliği önceliğiniz olsun

13.   Bağlantıları test edin

14.   Kargo ücretini saklamayın

15.   Farklı ödeme ve farklı kargo seçenekleri sunun

16.   Müşterilerinize kendilerini özel htirin

17.   Mesaj ve reklamlarla bunaltmayın

18.   Dürüst olun ve sözlerinizi tutun

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.