‘SANAT, DÜŞ GÜCÜNÜ VE DÜŞÜNCEYİ AYAKTA TUTAR’

GÜNDEM 10.05.2018 - 15:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2315+ kez okundu.
 

‘SANAT, DÜŞ GÜCÜNÜ VE DÜŞÜNCEYİ AYAKTA TUTAR’

Prof. Dr. Fikri Akdeniz:
    Adana Çukurova Güzel Sanatlar Derneği üyelerinin yaptığı resimler görücüye çıktı. Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Devlet Güzel Sanatlar Salonu’nda  gerçekleştirilen resim sergisinin açılış kurdelasını Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kültür Dairesi Şube Müdürü Yusuf Delikoca’nın yanı sıra Dernek Başkanı Veysel Kubat, Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Akdeniz, Best Model Of turkey ve Best Model of The World’ün kurucusu Organizatör Erkan Özerman ve çok sayıda sanatsever birlikte kesti. ‘Çocukların Dünyası’ başlıklı serginin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Veysel Kubat yaptı. Kubat, resmin tarihte ve İslamiyet’teki yerine vurgu yaparak, sanat ve sanatçıya verilen değeri irdeledi. Daha sonra, aynı zamanda dernek üyesi olan Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Akdeniz ‘Sanat ve aydın sanatçı kişiliği’ hakkında görüşlerini belirttiği konuşmasını yaptı. “Sanat, duygu ve düşünce dünyasının estetik ölçülerle birlikte anlatım biçimi olarak tanımlanmaktadır” diye sözlerine başlayan Prof. Dr. Akdeniz, “İnsanlığın oluşumundan itibaren temeli atılmış olan sanat, toplumların algılama ve bilinçli düzeyinin gelişimine paralel olarak ilerleme ve değişi göstermektedir. Sanat, düş gücünü ve düşünceyi ayakta tutar. Sanat sadece bilinç düzeyinde değil, yaşamak gibi her türlü etkileşimin odaklanabileceği yerde de vardır” şeklinde konuştu. Aydın sanatçının en büyük görevlerinden birinin toplumsal ilişkilerde kaybolan insanlığı bulup geri getirmek olduğuna vurgu da yapan Prof. Dr. Fikri Akdeniz, “Aydın sanatçı, çevresindeki durumu sağlıklı bir şekilde algılayarak kendi sanatçı disiplini içerisinde bir düzene koyarak, olması gerekeni ülküsel yaklaşımla yeniden halka sunan kişidir. Bunu yaparken insan sevgisi ile dolu, kendi çıkarının toplum çıkarı ile özdeş olduğunu bilen, örnek bir duruş da sergilemelidir” dedi. Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kültür Dairesi Şube Müdürü Yusuf Delikoca da, belediye olarak sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarını belirtti. Prof. Dr. Fikri Akdeniz, Hatice Güvel, Hasibe Leventdurur, Fatma Güher, Fatma Özdil, Melahat Sabancı, Gülay Yılmaz, Şemsa Altınözek, Altan Eker, Semahat Beyhan, Hüseyin Yılmaz, Kenan Tamburoğlu, M. Seval Eroğlu, Musa Boz, Sabriye Uçar, Serpil Sesli, Tezcan Ballı Çardak, alaaddin Aldaş, Alex Rayman, Veysel Kubat, Gülruh Badakal, Engin Buğa, Ferah Eker, Meral Soylu, Tevfik Gökdemir, Mahmut Kumru, Meryem Köfteci ve Lavinya Canbolat’ın eserlerinin yer aldığı sergi 14 Mayıs’a kadar açık kalacak.  
Prof. Dr. Fikri Akdeniz:

 

 

Adana Çukurova Güzel Sanatlar Derneği üyelerinin yaptığı resimler görücüye çıktı.

Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Devlet Güzel Sanatlar Salonu’nda  gerçekleştirilen resim sergisinin açılış kurdelasını Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kültür Dairesi Şube Müdürü Yusuf Delikoca’nın yanı sıra Dernek Başkanı Veysel Kubat, Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Akdeniz, Best Model Of turkey ve Best Model of The World’ün kurucusu Organizatör Erkan Özerman ve çok sayıda sanatsever birlikte kesti.

‘Çocukların Dünyası’ başlıklı serginin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Veysel Kubat yaptı. Kubat, resmin tarihte ve İslamiyet’teki yerine vurgu yaparak, sanat ve sanatçıya verilen değeri irdeledi.

Daha sonra, aynı zamanda dernek üyesi olan Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Akdeniz ‘Sanat ve aydın sanatçı kişiliği’ hakkında görüşlerini belirttiği konuşmasını yaptı.

“Sanat, duygu ve düşünce dünyasının estetik ölçülerle birlikte anlatım biçimi olarak tanımlanmaktadır” diye sözlerine başlayan Prof. Dr. Akdeniz, “İnsanlığın oluşumundan itibaren temeli atılmış olan sanat, toplumların algılama ve bilinçli düzeyinin gelişimine paralel olarak ilerleme ve değişi göstermektedir. Sanat, düş gücünü ve düşünceyi ayakta tutar. Sanat sadece bilinç düzeyinde değil, yaşamak gibi her türlü etkileşimin odaklanabileceği yerde de vardır” şeklinde konuştu.

Aydın sanatçının en büyük görevlerinden birinin toplumsal ilişkilerde kaybolan insanlığı bulup geri getirmek olduğuna vurgu da yapan Prof. Dr. Fikri Akdeniz, “Aydın sanatçı, çevresindeki durumu sağlıklı bir şekilde algılayarak kendi sanatçı disiplini içerisinde bir düzene koyarak, olması gerekeni ülküsel yaklaşımla yeniden halka sunan kişidir. Bunu yaparken insan sevgisi ile dolu, kendi çıkarının toplum çıkarı ile özdeş olduğunu bilen, örnek bir duruş da sergilemelidir” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kültür Dairesi Şube Müdürü Yusuf Delikoca da, belediye olarak sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Fikri Akdeniz, Hatice Güvel, Hasibe Leventdurur, Fatma Güher, Fatma Özdil, Melahat Sabancı, Gülay Yılmaz, Şemsa Altınözek, Altan Eker, Semahat Beyhan, Hüseyin Yılmaz, Kenan Tamburoğlu, M. Seval Eroğlu, Musa Boz, Sabriye Uçar, Serpil Sesli, Tezcan Ballı Çardak, alaaddin Aldaş, Alex Rayman, Veysel Kubat, Gülruh Badakal, Engin Buğa, Ferah Eker, Meral Soylu, Tevfik Gökdemir, Mahmut Kumru, Meryem Köfteci ve Lavinya Canbolat’ın eserlerinin yer aldığı sergi 14 Mayıs’a kadar açık kalacak.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.