Sanatçı Cahide Sürücü’nün ilk sergisi 13 Kasım’da açılıyor

30.10.2017 - 13:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2028+ kez okundu.
 

Sanatçı Cahide Sürücü’nün ilk sergisi 13 Kasım’da açılıyor

-Sanatçı Cahide Sürücü’nün " 1. Rölyef, Heykel ve  Resim Sergisi " 13 Kasım Pazartesi günü açılıyor. YILLARIN BİRİKİMİ DOKU, RENK, KOMPOZİSYON VE ESTETİK KAYGIYLA SENTEZLENİYOR Cahide Sürücü, Mersin’in Tarsus ilçesi Mehmet Bal Sergi Salonu’nda saat 17.00’da  gerçekleşecek sergi açılışına tüm sanatseverleri davet etti. Rölyef, yani kabartma ve çökertme teknikleri ile yapılan sanatsal çalışmalardan oluşuyor. Sergide asamblaj denilen farklı objeler yapıştırılarak elde edilen birbirinden değerli sanatsal çalışmalar da sanatsevererin beğenisine sunulacak. Sanatçı Cahide Sürücü, yılların birikimini doku, renk, kompozisyon ve estetik kaygılarını sentezleyerek sergiyi oluşturuyor. “SANATÇININ YAPTIĞI EN BÜYÜK ESER KENDİSİDİR” Sanata ilgi duyan gençlere ise önemli bir öneride bulunan Cahide Sürücü, “ Sabırlı ve disiplinli bir şekilde severek, isteyerek vazgeçmeden yaratıcılığınızı geliştirin” dedi. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Cahide Sürücü,” Sanatçının yaptığı en büyük eser kendisidir. Sanatçı, her geçen gün kendisini geliştirmelidir” diye konuştu.  CAHİDE SÜRÜCÜ KİMDİR? 1982 yılında Tarsus 'ta doğan Cahide Sürücü iki erkek çocuğu sahibi bir annedir. Sanata olan düşkünlüğü, tasarım ve üretim aşkı onu 2009 yılında İranlı bir sanatçının yanında amatörce modelaj çalışmalarına itti. 2011 yılından itibaren sanat hayatına profesyonelce devam eden sanatçı Heykeltıraş Bülent Harputlu'dan Rölyef, Heykel ve Desen dersleri aldı. 2017 yılına kadar Halk Eğitim Merkezleri’nin sanat kurslarını başarı ile bitirerek usta öğretici olan sanatçı, halen Tarsus'ta kendi atölyesinde sanat çalışmalarına devam etmektedir. Üniversitenin İnsan Kaynakları Bölümü’nde de eğitimine devam etmektedir.    (EGEMEN)

-Sanatçı Cahide Sürücü’nün " 1. Rölyef, Heykel ve  Resim Sergisi " 13 Kasım Pazartesi günü açılıyor.

YILLARIN BİRİKİMİ DOKU, RENK, KOMPOZİSYON

VE ESTETİK KAYGIYLA SENTEZLENİYOR

Cahide Sürücü, Mersin’in Tarsus ilçesi Mehmet Bal Sergi Salonu’nda saat 17.00’da  gerçekleşecek sergi açılışına tüm sanatseverleri davet etti. Rölyef, yani kabartma ve çökertme teknikleri ile yapılan sanatsal çalışmalardan oluşuyor. Sergide asamblaj denilen farklı objeler yapıştırılarak elde edilen birbirinden değerli sanatsal çalışmalar da sanatsevererin beğenisine sunulacak.

Sanatçı Cahide Sürücü, yılların birikimini doku, renk, kompozisyon ve estetik kaygılarını sentezleyerek sergiyi oluşturuyor.

“SANATÇININ YAPTIĞI EN BÜYÜK ESER KENDİSİDİR”

Sanata ilgi duyan gençlere ise önemli bir öneride bulunan Cahide Sürücü, “ Sabırlı ve disiplinli bir şekilde severek, isteyerek vazgeçmeden yaratıcılığınızı geliştirin” dedi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Cahide Sürücü,” Sanatçının yaptığı en büyük eser kendisidir. Sanatçı, her geçen gün kendisini geliştirmelidir” diye konuştu. 

CAHİDE SÜRÜCÜ KİMDİR?

1982 yılında Tarsus 'ta doğan Cahide Sürücü iki erkek çocuğu sahibi bir annedir. Sanata olan düşkünlüğü, tasarım ve üretim aşkı onu 2009 yılında İranlı bir sanatçının yanında amatörce modelaj çalışmalarına itti.

2011 yılından itibaren sanat hayatına profesyonelce devam eden sanatçı Heykeltıraş Bülent Harputlu'dan Rölyef, Heykel ve Desen dersleri aldı. 2017 yılına kadar Halk Eğitim Merkezleri’nin sanat kurslarını başarı ile bitirerek usta öğretici olan sanatçı, halen Tarsus'ta kendi atölyesinde sanat çalışmalarına devam etmektedir. Üniversitenin İnsan Kaynakları Bölümü’nde de eğitimine devam etmektedir.    (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.