ŞARBON İDDİASI

SİYASET 05.09.2018 - 15:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2448+ kez okundu.
 

ŞARBON İDDİASI

Adana’da bir kişide şarbon vakasına rastlandığı yönünde iddialar var. Çukurova Üniversitesi’nde tedavi edilen adı açıklanmayan vatandaşın taburcu edildiği öğrenildi. İddiayı gündeme CHP İl Başkanı Avukat Emray Kozay taşıdı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, Et ve Süt Kurumu tarafından yurt dışından ithal edilen kurbanlık hayvanlarda ortaya çıkan şarbon hastalığına karşı vatandaşları uyarıp, yetkilileri önlem almaya çağırdı.  TEDAVİ GÖRDÜ MÜ? Kozay, Kurban bayramı öncesinde ithal edilen kurbanlık hayvanlarda ortaya çıkan şarbon hastalığının toplum sağlığını tehdit eder boyuta geldiğini ileri sürdü. Brezilya’dan ithal edilen ve Mersin limanından Türkiye’ye giren kurbanlık hayvanların şarbon hastalığı taşıyıp taşımadığını sorgulayan Kozay, Adana’da bir kişinin şarbon hastalığı nedeniyle Balcalı Hastanesi’nde tedavi altına alındığı iddiasını gündeme taşıdı. GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI  Yurttaşların et satın alırken güvenilir yerleri tercih etmesi ve şarbonlu etler konusunda çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Kozay, şarbonun erken teşhis edilmediği taktirde ölümcül olduğuna dikkat çekti. Kozay, “Yetkililerin bir an önce Adana’da Balcalı Hastanesi’nde bir yurttaşımızın şarbon teşhisiyle tedavi altına alınması konusunda kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmesi zorunluluktur. Toplum sağlığını tehdit eden şarbona karşı gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir” diye konuştu.  AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMALI  Hiçbir şeyin insan hayatından önemli olamayacağının altını çizen Kozay, şarbonlu hayvanların Türkiye’ye girişinde sorumluluğu bulunanların ve bu konuda gerekli önlemleri almayanların yasalar çerçevesinde en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini bildirdi. Canlı hayvan ve et ithalatına son verilip, planlı bir tarım ve hayvancılık politikasının yaşama geçirilmesinin önemine işaret eden Kozay, “Uygulanan politikalar nedeniyle bitme noktasına gelen hayvancılığın desteklenmesi, üreticiye gerekli desteklerin sağlanması toplum sağlığı açısından yaşamsal öneme sahiptir” dedi.
Adana’da bir kişide şarbon vakasına rastlandığı yönünde iddialar var. Çukurova Üniversitesi’nde tedavi edilen adı açıklanmayan vatandaşın taburcu edildiği öğrenildi. İddiayı gündeme CHP İl Başkanı Avukat Emray Kozay taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, Et ve Süt Kurumu tarafından yurt dışından ithal edilen kurbanlık hayvanlarda ortaya çıkan şarbon hastalığına karşı vatandaşları uyarıp, yetkilileri önlem almaya çağırdı. 
TEDAVİ GÖRDÜ MÜ?
Kozay, Kurban bayramı öncesinde ithal edilen kurbanlık hayvanlarda ortaya çıkan şarbon hastalığının toplum sağlığını tehdit eder boyuta geldiğini ileri sürdü. Brezilya’dan ithal edilen ve Mersin limanından Türkiye’ye giren kurbanlık hayvanların şarbon hastalığı taşıyıp taşımadığını sorgulayan Kozay, Adana’da bir kişinin şarbon hastalığı nedeniyle Balcalı Hastanesi’nde tedavi altına alındığı iddiasını gündeme taşıdı.
GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI 
Yurttaşların et satın alırken güvenilir yerleri tercih etmesi ve şarbonlu etler konusunda çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Kozay, şarbonun erken teşhis edilmediği taktirde ölümcül olduğuna dikkat çekti. Kozay, “Yetkililerin bir an önce Adana’da Balcalı Hastanesi’nde bir yurttaşımızın şarbon teşhisiyle tedavi altına alınması konusunda kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmesi zorunluluktur. Toplum sağlığını tehdit eden şarbona karşı gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir” diye konuştu. 
AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMALI 
Hiçbir şeyin insan hayatından önemli olamayacağının altını çizen Kozay, şarbonlu hayvanların Türkiye’ye girişinde sorumluluğu bulunanların ve bu konuda gerekli önlemleri almayanların yasalar çerçevesinde en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini bildirdi. Canlı hayvan ve et ithalatına son verilip, planlı bir tarım ve hayvancılık politikasının yaşama geçirilmesinin önemine işaret eden Kozay, “Uygulanan politikalar nedeniyle bitme noktasına gelen hayvancılığın desteklenmesi, üreticiye gerekli desteklerin sağlanması toplum sağlığı açısından yaşamsal öneme sahiptir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.