Sarı: Dünya Mimarlık Günü"Nü kutlarım

GÜNDEM 09.04.2019 - 12:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2415+ kez okundu.
 

Sarı: Dünya Mimarlık Günü"Nü kutlarım

  64.Hükümet Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Mimar Sinan’ı anma ve Dünya Mimarlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mimarinin şehir kültürünü yansıtan en büyük güç olduğunu ifade eden Sarı, yayımladığı mesajında şunları dile getirdi: ‘’Çok kültürlülüğün, tarihi ve doğal çevrenin, kent dokusunun korunması, kültürler arası saygınlığın korunması ve yaşatılması, yapılan eserlerin gelecekte unutulmaz bir eser ve marka olması için mimarlarımıza büyük görevler düşmektedir. Ülkemizin ve dünyanın her köşesini ortaya koydukları eserlerle adeta ilmek ilmek dokuyan, ülkenin mimari kimliğini nakşeden, mimari eserlerle milletin kültürel dokusunu kayıt altına alan mimarlarımıza çok şey borçluyuz. 64.Hükümet Çevre ve Şehircilik Bakanı ve aynı zamanda Yüksek Mimar olarak,tarihle bağlarımızı koruyup, geçmişin güzelliklerini geleceğe aktaran mimarlarımızın önderliğinde daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir Adana, daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek en büyük temennimdir. Mimarlık tarihimizin ve hatta dünya mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan, dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarımızdır. Bu vesile ile tarihi birikim ve değerlerimizi harikulade görsellere çevirerek anıtsal yapılara imza atan Mimar Sinan’ı da rahmetle ve şükranla yâd ediyorum. Mimarlığın dünya ve insanlık için öneminin bir kez daha algılandığı bu günde tüm mimarlarımıza çalışmalarında başarılar dileğiyle "Dünya Mimarlık Günü"nü kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım."dedi

 

64.Hükümet Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Mimar Sinan’ı anma ve Dünya Mimarlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mimarinin şehir kültürünü yansıtan en büyük güç olduğunu ifade eden Sarı, yayımladığı mesajında şunları dile getirdi:

‘’Çok kültürlülüğün, tarihi ve doğal çevrenin, kent dokusunun korunması, kültürler arası saygınlığın korunması ve yaşatılması, yapılan eserlerin gelecekte unutulmaz bir eser ve marka olması için mimarlarımıza büyük görevler düşmektedir.

Ülkemizin ve dünyanın her köşesini ortaya koydukları eserlerle adeta ilmek ilmek dokuyan, ülkenin mimari kimliğini nakşeden, mimari eserlerle milletin kültürel dokusunu kayıt altına alan mimarlarımıza çok şey borçluyuz.

64.Hükümet Çevre ve Şehircilik Bakanı ve aynı zamanda Yüksek Mimar olarak,tarihle bağlarımızı koruyup, geçmişin güzelliklerini geleceğe aktaran mimarlarımızın önderliğinde daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir Adana, daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek en büyük temennimdir.

Mimarlık tarihimizin ve hatta dünya mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan, dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarımızdır. Bu vesile ile tarihi birikim ve değerlerimizi harikulade görsellere çevirerek anıtsal yapılara imza atan Mimar Sinan’ı da rahmetle ve şükranla yâd ediyorum.

Mimarlığın dünya ve insanlık için öneminin bir kez daha algılandığı bu günde tüm mimarlarımıza çalışmalarında başarılar dileğiyle "Dünya Mimarlık Günü"nü kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım."dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.