Semt pazarı atıkları artık gübre olacak!

GÜNDEM 27.11.2020 - 16:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 931+ kez okundu.
 

Semt pazarı atıkları artık gübre olacak!

Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, semt pazarı, park ve bahçe atıklarından organik gübre üretimine başladı.  TOPRAĞIN İYİLEŞTİRİLMESİNE KATKI  Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Kompost Üretim Tesisi ile doğal süreçlerde masrafsız organik gübre üretip toprağın iyileştirilmesine de katkı sağlayacaklarını söyledi.  KARBON VE AZOTCA ZENGİN  3 bin metrekare alan üzerine kurulan tesiste 30 ünite yer alıyor. Organik gübrenin içerik analizi Çukurova Üniversitesi’nce gerçekleştirilirken, gübrenin toprağın ihtiyaç duyduğu karbon ve azotça da zengin olduğu belirlendi.  KÜÇÜK ÜRETİCİYE ULAŞTIRACAĞIZ  “Sıfır Atık” anlayışıyla hareket ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, kompost organik gübreyi Seyhanlı küçük çaplı üreticilerle kırsal alanda çalışma yapan diğer belediyelere ulaştırmayı planladıklarını bildirdi.

Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, semt pazarı, park ve bahçe atıklarından organik gübre üretimine başladı. 

TOPRAĞIN İYİLEŞTİRİLMESİNE KATKI 
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Kompost Üretim Tesisi ile doğal süreçlerde masrafsız organik gübre üretip toprağın iyileştirilmesine de katkı sağlayacaklarını söyledi. 

KARBON VE AZOTCA ZENGİN 
3 bin metrekare alan üzerine kurulan tesiste 30 ünite yer alıyor. Organik gübrenin içerik analizi Çukurova Üniversitesi’nce gerçekleştirilirken, gübrenin toprağın ihtiyaç duyduğu karbon ve azotça da zengin olduğu belirlendi. 

KÜÇÜK ÜRETİCİYE ULAŞTIRACAĞIZ 
“Sıfır Atık” anlayışıyla hareket ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, kompost organik gübreyi Seyhanlı küçük çaplı üreticilerle kırsal alanda çalışma yapan diğer belediyelere ulaştırmayı planladıklarını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.