SEVGİ VE ŞEFKATİN RESMİNE DESTEK BEKLİYOR

14.05.2017 - 16:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2317+ kez okundu.
 

SEVGİ VE ŞEFKATİN RESMİNE DESTEK BEKLİYOR

  Sanatçı Muzaffer Özge Eren, kişisel resim sergisi için çalışmalarını Nezih Sanat evinde sürdürüyor. Sevgi ve şefkati anlatan eskizlerini yağlıboya tablolara dönüştüren sanatçı, kış ayında açacağı sergi için destek arayışlarına ise devam ediyor.   ADANA - Sanatçı Muzaffer Özge Eren, şefkati tuvale işlemeye hazırlanıyor.  Eren, “Sanat sevginin, şefkatin, merhametin önündeki tüm engelleri kaldırır. Üzüntü, acı anında bile rengârenk gördüğümüz duyguyla işlenmiş şiire dönüşen bir tablo insanda bir aydınlık ve sevinç yaratır” diyor.   SEVGİ TABLOLARI İÇİN DESTEK BEKLİYOR Nezih Sanat Atelyesi’nde çalışmalarını sürdüren Sanatçı, sevgi ve şefkat üzerine hazırladığı 100’e yakın eskizden görenlerin ilk olarak beğendiklerini yağlı boya tablolara dönüştürecek. Kişisel resim sergisi için destek bekleyen Sanatçı Muzaffer Özge Eren, kış aylarıyla birlikte yağlı boya resim sergisini açmak istiyor.   “SANAT NEGATİF DUYGULARI ERİTİR” Çukurova Üniversitesi Resim İş Bölümü Heykel Ana Sanat Dalı’ndan mezunu sanatçı Eren, sanatı tüm pozitif duyguların toplamı olarak nitelendirerek, “Sanat, negatif duyguları eritecek, yumuşatacak güce sahiptir. Negatif duyguların bizde oluşması aslında bilme, yeterli bilgiye sahip olmama etkisiyle orantılıdır” dedi.   Kişinin sanatla ilgilenmeye başladığı anı, tıpkı bir annenin bebeğinin olacağını öğrendiği ana benzeten sanatçı, “Bedeninde bebeğini taşıdığı an, başlayan  değişim, gelişim aynı oranda anneye yansır. Her geçen gün bebek de büyür anne de. Anne, bebeğin büyümesi için olanaklar, daha özel fırsatlar yaratır. Sanat anlayışımın temeli de o çocuğun içimizde canlanıp büyümesine olanaklar sağlamaktır. Sanat, sevginin, şefkatin, merhametin önündeki tüm engelleri kaldırır. Üzüntü, acı, anında bile rengârenk gördüğümüz duyguyla işlenmiş, şiire dönüşen bir tablo bizde bir aydınlık ve sevinç yaratır” diye konuştu.   Sanatçı Muzaffer Özge Eren şöyle devam etti: “Sanat sevgisiyle dolu bir kişi, günlük işlerini bile sanatsal bakış açısıyla üretime, sevgiye dönüştürür. Dokunduğumuz her şey bu şefkati yansıtır. Artık siz aşkın A’sından ananın A’sından alıp şefkati bir tablo yaparsınız. Gerek sosyal hayatımızda, gerek iş hayatımızda sanatın ve sanatçının çevresinde her karakterden, her düşünceden insan vardır. Hayatınızda,  kiminin eksiklerini, kiminin fazlalıklarını bir dengede tutacak olan şey bu bakış açısıdır.” (EGEMEN) 

 

Sanatçı Muzaffer Özge Eren, kişisel resim sergisi için çalışmalarını Nezih Sanat evinde sürdürüyor. Sevgi ve şefkati anlatan eskizlerini yağlıboya tablolara dönüştüren sanatçı, kış ayında açacağı sergi için destek arayışlarına ise devam ediyor.

 

ADANA - Sanatçı Muzaffer Özge Eren, şefkati tuvale işlemeye hazırlanıyor.  Eren, “Sanat sevginin, şefkatin, merhametin önündeki tüm engelleri kaldırır. Üzüntü, acı anında bile rengârenk gördüğümüz duyguyla işlenmiş şiire dönüşen bir tablo insanda bir aydınlık ve sevinç yaratır” diyor.

 

SEVGİ TABLOLARI İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Nezih Sanat Atelyesi’nde çalışmalarını sürdüren Sanatçı, sevgi ve şefkat üzerine hazırladığı 100’e yakın eskizden görenlerin ilk olarak beğendiklerini yağlı boya tablolara dönüştürecek.

Kişisel resim sergisi için destek bekleyen Sanatçı Muzaffer Özge Eren, kış aylarıyla birlikte yağlı boya resim sergisini açmak istiyor.

 

“SANAT NEGATİF DUYGULARI ERİTİR”

Çukurova Üniversitesi Resim İş Bölümü Heykel Ana Sanat Dalı’ndan mezunu sanatçı Eren, sanatı tüm pozitif duyguların toplamı olarak nitelendirerek, “Sanat, negatif duyguları eritecek, yumuşatacak güce sahiptir. Negatif duyguların bizde oluşması aslında bilme, yeterli bilgiye sahip olmama etkisiyle orantılıdır” dedi.

 

Kişinin sanatla ilgilenmeye başladığı anı, tıpkı bir annenin bebeğinin olacağını öğrendiği ana benzeten sanatçı, “Bedeninde bebeğini taşıdığı an, başlayan  değişim, gelişim aynı oranda anneye yansır. Her geçen gün bebek de büyür anne de. Anne, bebeğin büyümesi için olanaklar, daha özel fırsatlar yaratır. Sanat anlayışımın temeli de o çocuğun içimizde canlanıp büyümesine olanaklar sağlamaktır. Sanat, sevginin, şefkatin, merhametin önündeki tüm engelleri kaldırır. Üzüntü, acı, anında bile rengârenk gördüğümüz duyguyla işlenmiş, şiire dönüşen bir tablo bizde bir aydınlık ve sevinç yaratır” diye konuştu.

 

Sanatçı Muzaffer Özge Eren şöyle devam etti: “Sanat sevgisiyle dolu bir kişi, günlük işlerini bile sanatsal bakış açısıyla üretime, sevgiye dönüştürür. Dokunduğumuz her şey bu şefkati yansıtır. Artık siz aşkın A’sından ananın A’sından alıp şefkati bir tablo yaparsınız. Gerek sosyal hayatımızda, gerek iş hayatımızda sanatın ve sanatçının çevresinde her karakterden, her düşünceden insan vardır. Hayatınızda,  kiminin eksiklerini, kiminin fazlalıklarını bir dengede tutacak olan şey bu bakış açısıdır.” (EGEMEN) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.