Şevkin’den organ nakline duyarlılık çağrısı

GÜNDEM 17.05.2019 - 11:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2113+ kez okundu.
 

Şevkin’den organ nakline duyarlılık çağrısı

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM’de din adamlarına ve vatandaşlara organ nakli konusunda duyarlılık çağrısı yaptı
    ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de 30 bin kişinin organ nakli beklediğini belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı söz alan Dr. Şevkin, nakil bekleyen hasta sayısının da gittikçe arttığını kaydetti. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de nakil bekleyen kişi sayısının 30 bini bulduğunu dile getiren Dr. Şevkin, “Dünya genelinde organ nakline duyarlılık konusunda bilinç artıyor ancak ülkemizin organ bağışı yapmaktan kaçınan bir toplumsal yapısı var” dedi. PELİN ELMACI, KALP NAKLİ BEKLİYOR! Özellikle din adamlarının organ bağışının hayat kurtarma konusunda bilinçlendirme çalışmaları içerisinde olmalarını ve vatandaşların bu konuya duyarlılıklarının artırılmasına yönelik çalışmaların yapılması konusunda uyarılarda bulunan Dr. Şevkin, 14 yaşındaki Pelin Elmacı’nın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü yoğun bakım ünitesinde kalp nakli beklediğini örnekledi. Pelin gibi diğer nakil bekleyen hastaların umutla beklediğini kaydeden Dr. Şevkin, “Umarım bir an önce aranan kalp bulunur ve bu evladımızın hayatı kurtulur” dedi. PROF. DR. HALUK SAVAŞ’I UNUTMADI Öte yandan, dokuz aylık ömrü kaldığı ifade edilen Profesör Doktor Haluk Savaş'ın da tedavisi için yurt dışına çıkışına aylarca izin verilmemesinin de büyük bir haksızlık olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “Bu haksızlığın da giderilmesi konusunda gereken yapılmalıdır” diye konuştu. Dr. Şevkin, meclis genel kurulunda 16 Mayıs 2019 Perşembe günü gerçekleştirdiği bu açıklamanın ardından Prof. Dr. Haluk Savaş’ın yurtdışına çıkışı için Adana Valiliği’nin oluruyla pasaport düzenlemesi gerçekleştirileceğine dair aldığı haberin üzüntüleri biraz olsun azalttığını belirtti.
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM’de din adamlarına ve vatandaşlara organ nakli konusunda duyarlılık çağrısı yaptı

 

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de 30 bin kişinin organ nakli beklediğini belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı söz alan Dr. Şevkin, nakil bekleyen hasta sayısının da gittikçe arttığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de nakil bekleyen kişi sayısının 30 bini bulduğunu dile getiren Dr. Şevkin, “Dünya genelinde organ nakline duyarlılık konusunda bilinç artıyor ancak ülkemizin organ bağışı yapmaktan kaçınan bir toplumsal yapısı var” dedi.

PELİN ELMACI, KALP NAKLİ BEKLİYOR!

Özellikle din adamlarının organ bağışının hayat kurtarma konusunda bilinçlendirme çalışmaları içerisinde olmalarını ve vatandaşların bu konuya duyarlılıklarının artırılmasına yönelik çalışmaların yapılması konusunda uyarılarda bulunan Dr. Şevkin, 14 yaşındaki Pelin Elmacı’nın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü yoğun bakım ünitesinde kalp nakli beklediğini örnekledi. Pelin gibi diğer nakil bekleyen hastaların umutla beklediğini kaydeden Dr. Şevkin, “Umarım bir an önce aranan kalp bulunur ve bu evladımızın hayatı kurtulur” dedi.
PROF. DR. HALUK SAVAŞ’I UNUTMADI

Öte yandan, dokuz aylık ömrü kaldığı ifade edilen Profesör Doktor Haluk Savaş'ın da tedavisi için yurt dışına çıkışına aylarca izin verilmemesinin de büyük bir haksızlık olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “Bu haksızlığın da giderilmesi konusunda gereken yapılmalıdır” diye konuştu.

Dr. Şevkin, meclis genel kurulunda 16 Mayıs 2019 Perşembe günü gerçekleştirdiği bu açıklamanın ardından Prof. Dr. Haluk Savaş’ın yurtdışına çıkışı için Adana Valiliği’nin oluruyla pasaport düzenlemesi gerçekleştirileceğine dair aldığı haberin üzüntüleri biraz olsun azalttığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.