Seyahatte dünya lideri ABD

TURİZM 09.03.2017 - 14:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1734+ kez okundu.
 

Seyahatte dünya lideri ABD

2016 seyahat istatistiklerine göre dünya genelinde en çok ziyaret edilen ülke yüzde 11.9 ile Amerika oldu. Avrupa'da 13.8’lik tercih edilme oranıyla birinci İtalya olurken İtalya’yı, yüzde 10.4 ile Almanya ve yüzde 10.2 ile İngiltere izledi.
Dünyanın önde gelen seyahat ve konaklama ürünü tedarikçilerinden HotelsPro, seyahat severlerin 2016 yılındaki tatil istatistiklerini açıkladı. HotelsPro’nun Londra, Shanghai, Orlando, Dubai ve İstanbul ofislerinden elde edilen verilere göre, geride bıraktığımız yıl dünya genelinde en çok ziyaret edilen ülke yüzde 11.9 ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) oldu. ABD’yi Avrupa kıtasından yüzde 8 tercih edilme oranıyla İtalya izlerken, İtalya’yı yüzde 6.1 ile Almanya, yüzde 5.9 ile İngiltere ve yüzde 4.9 ile İspanya takip etti. Avrupa ilk, Asya ikinci sırada Verilere kıtasal olarak bakıldığında en çok rağbet gören kıta yüzde 58 ile Avrupa olurken, Asya yüzde 19.5 ile ikinci, Kuzey Amerika yüzde 16 ile üçüncü sırada yer aldı. Güney Amerika yüzde 2.6, Afrika yüzde 2.3, Okyanusya ise yüzde 1.6 tercih edilme oranıyla Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’yı izledi.
2016 seyahat istatistiklerine göre dünya genelinde en çok ziyaret edilen ülke yüzde 11.9 ile Amerika oldu. Avrupa'da 13.8’lik tercih edilme oranıyla birinci İtalya olurken İtalya’yı, yüzde 10.4 ile Almanya ve yüzde 10.2 ile İngiltere izledi.

Dünyanın önde gelen seyahat ve konaklama ürünü tedarikçilerinden HotelsPro, seyahat severlerin 2016 yılındaki tatil istatistiklerini açıkladı.

HotelsPro’nun Londra, Shanghai, Orlando, Dubai ve İstanbul ofislerinden elde edilen verilere göre, geride bıraktığımız yıl dünya genelinde en çok ziyaret edilen ülke yüzde 11.9 ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) oldu. ABD’yi Avrupa kıtasından yüzde 8 tercih edilme oranıyla İtalya izlerken, İtalya’yı yüzde 6.1 ile Almanya, yüzde 5.9 ile İngiltere ve yüzde 4.9 ile İspanya takip etti.

Avrupa ilk, Asya ikinci sırada

Verilere kıtasal olarak bakıldığında en çok rağbet gören kıta yüzde 58 ile Avrupa olurken, Asya yüzde 19.5 ile ikinci, Kuzey Amerika yüzde 16 ile üçüncü sırada yer aldı. Güney Amerika yüzde 2.6, Afrika yüzde 2.3, Okyanusya ise yüzde 1.6 tercih edilme oranıyla Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’yı izledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.