Şeyh Cemil Nardalı Milli Mücadele Konağı’na ziyaretçi akını

KÜLTÜR-SANAT 21.03.2018 - 14:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2456+ kez okundu.
 

Şeyh Cemil Nardalı Milli Mücadele Konağı’na ziyaretçi akını

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin restore edip, Çukurova’nın kültürel değerleriyle ve Kuvayi Milliye kahramanlarının fotoğraflarıyla donattığı tarihi konak, 3 ayda 7 bin 500 kişiyi ağırladı.
  Adana’nın asırlık kültür mirası yapıları restore ederek, sosyal yaşama kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele yıllarında askeri karargah olarak kullanılan Şeyh Cemil Nardalı Konağı’nı kültür merkezine dönüştürdü. Çukurova yöresinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında mücadele veren Şeyh Cemil Nardalı’nın Akkapı Mahallesi’ndeki 12 odalı yadigarı, Kuvayi Milliye kahramanlarının hatıralarıyla donatıldı. Şeyh Cemil Nardalı Milli Mücadele Konağı adıyla düzenlenen müzeyi 3 aylık süreçte 7 bin 500 kişi ziyaret etti. FRANSIZ ZULMÜNDEN KURTULANLAR SIĞINDI Adana Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı mimarisi özelliği taşıyan ve yıkılmaya yüz tutan konağı 7 yıl önce devralıp, aslına uygun şekilde restore etti. Temmuz 1920’de Adanalıların “Kaç Kaç” diye hatırladığı Fransız işgalinin en acı günlerinde zulümden ve katliamdan kurtulmayı başaranların sığındığı tarihi bina, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın çalışmasıyla kültür merkezine dönüştürüldü. KUVAYİ MİLLİYE KAHRAMANLARININ HATIRASI YAŞATILIYOR Bahçesinde iki adet anıt ağacı koruma altına alan Adana Büyükşehir Belediyesi, cumbalı konağın odalarını Çukurova’ya özgü kültürel değerlerle, Kuvayi Milliye kahramanlarının fotoğraflarla süsledi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürü Yusuf Delikoca, Şeyh Cemil Nardalı Milli Mücadele Konağı’nı müzeye dönüştümten sonraki 3 aylık zaman diliminde 7 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini belirtti. Yusuf Delikoca, “Bu eser, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün Adana’mızın tarihine ve kültürüne verdiği önemi göstermektedir. Amacımız tüm değerlerimizin gelecek nesillere ulaştırılmasıdır. Bu bizler için bir hizmet olduğu kadari aynı zamanda milli bir görevdir” dedi. NARDALI’NIN TORUNLARI BÜYÜK ONUR VE GURUR YAŞIYOR Milli kahramanlardan Şeyh Cemil Nardalı’nın torunu Şahap Nardalı ise dedesinin yadigarı konağın restorasyonunu sağlayan Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Şahap Nardalı, “Uzun yıllardır atıl durumda kalan ve restore edildikten sonra boş bırakılan dedemize ait bu tarihi konağı hizmete açarak bizlere büyük bir onur ve gurur yaşatan Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Nardalı ailesinin büyüklerinden Rıfat Nardalı da dedesinin ve diğer milli mücadele kahramanlarının hatıralarının konakta yaşatılmasından büyük mutluluk ve memnuniyet duyduklarını dile getirdi.  
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin restore edip, Çukurova’nın kültürel değerleriyle ve Kuvayi Milliye kahramanlarının fotoğraflarıyla donattığı tarihi konak, 3 ayda 7 bin 500 kişiyi ağırladı.

 

Adana’nın asırlık kültür mirası yapıları restore ederek, sosyal yaşama kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele yıllarında askeri karargah olarak kullanılan Şeyh Cemil Nardalı Konağı’nı kültür merkezine dönüştürdü. Çukurova yöresinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında mücadele veren Şeyh Cemil Nardalı’nın Akkapı Mahallesi’ndeki 12 odalı yadigarı, Kuvayi Milliye kahramanlarının hatıralarıyla donatıldı. Şeyh Cemil Nardalı Milli Mücadele Konağı adıyla düzenlenen müzeyi 3 aylık süreçte 7 bin 500 kişi ziyaret etti.
FRANSIZ ZULMÜNDEN KURTULANLAR SIĞINDI
Adana Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı mimarisi özelliği taşıyan ve yıkılmaya yüz tutan konağı 7 yıl önce devralıp, aslına uygun şekilde restore etti. Temmuz 1920’de Adanalıların “Kaç Kaç” diye hatırladığı Fransız işgalinin en acı günlerinde zulümden ve katliamdan kurtulmayı başaranların sığındığı tarihi bina, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın çalışmasıyla kültür merkezine dönüştürüldü.
KUVAYİ MİLLİYE KAHRAMANLARININ HATIRASI YAŞATILIYOR
Bahçesinde iki adet anıt ağacı koruma altına alan Adana Büyükşehir Belediyesi, cumbalı konağın odalarını Çukurova’ya özgü kültürel değerlerle, Kuvayi Milliye kahramanlarının fotoğraflarla süsledi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürü Yusuf Delikoca, Şeyh Cemil Nardalı Milli Mücadele Konağı’nı müzeye dönüştümten sonraki 3 aylık zaman diliminde 7 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini belirtti.
Yusuf Delikoca, “Bu eser, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün Adana’mızın tarihine ve kültürüne verdiği önemi göstermektedir. Amacımız tüm değerlerimizin gelecek nesillere ulaştırılmasıdır. Bu bizler için bir hizmet olduğu kadari aynı zamanda milli bir görevdir” dedi.
NARDALI’NIN TORUNLARI BÜYÜK ONUR VE GURUR YAŞIYOR
Milli kahramanlardan Şeyh Cemil Nardalı’nın torunu Şahap Nardalı ise dedesinin yadigarı konağın restorasyonunu sağlayan Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Şahap Nardalı, “Uzun yıllardır atıl durumda kalan ve restore edildikten sonra boş bırakılan dedemize ait bu tarihi konağı hizmete açarak bizlere büyük bir onur ve gurur yaşatan Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Nardalı ailesinin büyüklerinden Rıfat Nardalı da dedesinin ve diğer milli mücadele kahramanlarının hatıralarının konakta yaşatılmasından büyük mutluluk ve memnuniyet duyduklarını dile getirdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.